maanantai 30. toukokuuta 2016

Totuus se tulee lapsen suusta


Tänään aamulla kun olin vienyt kuopuksen päiväkotiin ja puin eteisessä kenkiäni jalkaan, kuuntelin samalla oman poikani ja kaverin keskustelua oven takaa.

Pojat 3 vuotta keskustelevat:

KUOPUS: Äiti lähti töihin.
KAVERI: Minne töihin?
KUOPUS: Toimistoon.
KAVERI: Mitä se siellä tekee?
KUOPUS: Juo kahvia!

Totuus se tulee lapsen suusta!

Täällä minä nyt juon kahvia, jotta iltapäivällä pääsen taas hakemaan tämän hauskuuttajan kanssani kotiin. Joten, oikein mukavaa työpäivää teille kaikille muillekin kahvittelijoille!

Kaisa

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pihalla

Ei tässä paljon sisällä ole ehtinyt tai viitsinyt olla, kun ilmat ovat olleet näin mahtavat. Lapsia saa välillä oikein maanitella sisälle syömään. Mutta, miksi sisälle kun ulkonakin voi syödä. Niinpä meillä onkin syöty ulkona lähes jokainen ruoka.
 
Viime viikonloppuna ahkeroimme terassin kimpussa. Pitkän harkinnan jälkeen öljysimme terassin ruskeaksi, harmaa oli vaihtoehtona. Mutta, mielestämme tähän meidän pihapiiriin tuo ruskea sopii paremmin. Joten, terassi sai uuden värin ja "kesäprojektimme" on suoritettu.
Pihasaunan terassille katoin iltapalan, samalla kun sauna lämpeni. Vaikka viikolla satoikin aika runsaasti, on siitepölyä laskeutunut taas reilusti. Terassilla tuntui olevan oikein paksu matto siitepölyä. Eipä auta nyt peseminen kuin hetken, samantien kun paikat ovat samanlaiset. No, eniten tuo siitepöly häiritsee allergisia ihmisiä, joten voimia heille.
 
Ja, mikäs se on ulkona syödessä ja nauttiessa kauniista ilmasta. Ruoka maistuu aina niin paljon paremmalta ulkona, mielikin virkistyy.  Kun kuuntelee linnun laulua ja veden solinaa ojassa. Saunatuvan puolella tuli rätisee pesässä. Eipä tässä voi kuin nauttia Suomen kesästä!
Tänään on ollut hieman harmaampi päivä ja olenkin ollut ihan tyytyväinen, on ehtinyt ihan "luvalla" olla sisällä ja pestä pyykkiä yms. 

Aurinkoista tulevaa viikkoa ja voimia koululaisille viimeiseen kouluviikkoon ennen ansaittua kesälomaa!

Kaisa


keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Mitä ruoaksi?

Kesälomat lähestyy ja varsinkin kasvavat lapset kaipaavat lämmintä ruokaa kahdesti päivässä. No, mitä sitä sitten keksii tarjota ruoaksi? Mielellään jotakin sellaista ruokaa tekisi, jota voisi sitten seuraavana päivänä lämmittää. Varsinkin kun tulee niitä päiviä, kun koululaiset ovat keskenään päivän kotona. Tällöin olisi hyvä, kun ruoka olisi helppo vain käyttää mikrossa.

Pidän kyllä ruoan laittamisesta, mutta toisinaan en keksi mitä tarjoisin ruoaksi. Onnekseni lapsemme ovat suht hyviä syömään. Vaikka, tottakai heidänkin lempiruokiin kuuluu perinteinen makaroonilaatikko runsaalla ketsupilla. Lapset ovat tyytyväisiä aika suppeaankin ruokavaihteluun. Itse vaan haluan hieman runsaampaa vaihtelua.

Joten, olenkin tässä testaillut erilaisia muunnoksia, tutuista raaka-aineista. Toisinaan ihan hyvällä vastaanotolla ja välillä on mennyt hieman huonommin. Tänään kokeilin hieman varovaisesti, millaisen vastaanoton saa perinteiset silakkapihvit ja perunamuusi.
Silakkafileet pyöräytin ruisjauho-suola seoksessa ja levitin uunipellille. Väliin tein seoksen kermaviilistä, tillistä, suolasta ja valkopippurista. Pihvit uuniin 225 asteeseen, noin 15 minuutiksi. Lisukkeeksi itse tehtyä, voilla maustettua perunamuusia. Ja, hyvän vastaanoton saivat.

Pihvit onnistuivat mielestäni aika hyvin, näin ensikertalaiselta. Tehdään varmasti toistekin. Mites teillä? Onko teillä laaja ruokavaihtelu arkisin? Ruoan kun tulisi olla helppo ja nopea valmistaa, ei tarvitsisi koko iltaa keittiössä olla. Ja, varsinkin kun usein iltaisin on myös oma aikataulunsa, harrastukset yms.

Kaisa

maanantai 23. toukokuuta 2016

Tervetuloa meille, osa 3

Jatketaanpas taas kierrosta meillä. Ja, mikä onkaan seuraava paikka, jonka miehet valitsevat parhaaksi paikaksi.
 
Tällä kertaa esittelijänä toimii kuopuksemme, joka huikkaa yläkerrasta "Hyvät leikit kesken!" Joten, lähdemmekin nyt yläkertaan ja etsimään, missä kuopus on leikkimässä.
Kuopuksemme on todellinen automies. Lähes kaikki automerkit ovat tiedossa ja tärkein tieto onkin aina, minkä merkkinen auto kenelläkin on. Suurta mielenkiintoa on varsinkin Disneyn Autot -elokuvia kohtaan. Elokuvat on useampaan kertaan katsottu ja hahmot ovat tulleet tutuiksi.
Nämä ko hahmot ovat myös kotiutuneet meille kotiin. Niistä pidetään erityisen hyvää ja tarkkaa huolta. Hahmoja ei saa siivota muiden pikkuautojen joukkoon, vaan ne parkkeerataan aina järjestyksessä. Yleensä tämä parkkipaikka on meidän makuuhuoneessamme, matolla johon jää hienosti renkaista jäljet. Samantyylisesti kun elokuvassakin jäljet jää hiekkaan.
Joten, tämä meidän aikuisten makuuhuone ja erityisesti matto, on kuopuksemme valinta kotimme parhaaksi paikaksi. Niin, ja onhan tuo matto pehmeä, varmasti mukava paikka leikkiä. Parvekkeen ovista tulvii valoa ja huone on aina siisti, tilaa leikkiä.
 
Minkä paikan miehet seuraavaksi valitsevat esiteltäväksi, se jääköön nähtäväksi!
 
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!
 
Kaisalauantai 21. toukokuuta 2016

Bingokone on pyörinyt

Blogini 1 -vuotis syntymäpäivien kunniaksi järjestämäni arvonta on nyt päättynyt.  Bingokone on pyörinyt ja arponut voittajan teidän kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista ja arvontaan osallistumisesta!
Bingokone arpoi voittajaksi kommentoijan numero 10. Ja, arpaonni suosi siis Johanna N, kommentilla:
 
"Mä käyttäisin pussia kukkien kotiin tuomisessa. Mä koen aina huonoa omaa tuntoa, kun kukkakaupasta ostettavat pari kukkasta kääritään muoviin, joka kuitenkin heitetään heti roskiin."
 
Laitatko Johanna minulle sähköpostilla osoitteesi (unelmoiden@gmail.com), niin saan postitettua sinulle tämän UASHMAMAn kantokahvallisenpussin.
Onnea vielä Johannalle ja oikein mukavaa viikonlopun jatkoa!
 
Kaisa

tiistai 17. toukokuuta 2016

Villaa alle ja GORE-TEX päälle

Viime viikon perjantaina, kauniissa kevät ilmassa pääsimme vihdoinkin laskemaan paattimme. Talven aherrukset olivat valmiit, suurinosa seinistä oli saanut uuden pinnan ja patjat uusittu kokonaan, verhot vain puuttuvat ikkunoista. Paatin lasku sujui ongelmitta, kone käynnistyi ensimmäisellä yrityksellä. Vain miehistö puuttui. Onneksi innokas miehistö oli heti koulupäivän jälkeen valmiina lähtemään kohti tämän kesän veneilyjä.
Ilta oli kaunis. Nautimme jokainen suunnattomasti illasta ja siitä kun vihdoinkin odotettu kesä veneilykausineen oli alkanut. Ja, mikä parasta, keskimmäinen pystyi hengittämään rauhassa, eikä edellisen omistajan koirienkarvoista ollut tietoakaan.

Viikonlopun sää oli hyvinkin vaihteleva, perjantain kauniista auringonpaisteesta sunnuntain kaatosateeseen. Mutta, asenne ratkaisee. Ja, kun päällä on villaa ja GORE-TEX, voi retkeilystä ottaa kaiken irti.

Eli, meillä on siis veneilykausi alkanut. Kevään ensimmäiset lätyt saaressa (tai paatissa) on paistettu ja tölkkihernekeitto näkkileivän kanssa todettu maistuvan todella hyvältä.
Nyt vain odotammekin jo seuraavaa viikonloppua jolloin pääsemme veneilemään. Tulevaksi kesäksi on suunnitteilla useampikin pidennetyn viikonlopun veneretki. Meidän vanhempien lomat kun eivät ihan osu samanaikaisesti.

Mitäs teillä on suunnitteilla tulevaksi kesäksi?

Kaisa

PS. Vielä ehdit osallistumaan 1-vuotis arvontaan!

lauantai 14. toukokuuta 2016

1-vuotias

En vuosi sitten osannut kuvitellakaan, lähtiessäni toteuttamaan haavettani, kuinka kivaa tämä on. Jos olisin tiennyt, olisin toteuttanut haaaveeni jo paljon aikaisemmin.

On siis kulunut vuosi siitä, kun ensimmäisen postaukseni kirjoitin. Olin jo pidempään haaveillut omasta blogista, en vaan aikaisemmin kokenut että aikani riittäisi blogin kirjoittamiseen. Vaikka ei kirjoittaisikaan säännöllisesti, vie jokainen postaus oman aikansa, senhän me jokainen tiedämmekin.

Mutta, tässä bloggaamisessa on se mukavaa, kun voi itse päättää kuinka usein kirjoittaa postauksen. Eli, oman elämäntilanteen ja voimien mukaan. Ja, jokainen saa postata juurikin siitä aiheesta kuin itselle kulloinkin tuntuu omimmalta. Itselläni nämä aiheet vaihtelevat, blogini kuuluukin kategoriaan Sillisalaatti-blogit.

Näin blogini 1-vuotis syntymäpäivän kunniaksi, haluankin järjestää arvonnan teidän kirjautuneiden lukijoideni kesken. Kommenttejanne on mukava lukea ja juurikin kommentit antavat virtaa uuden postauksen kirjoittamiseen. Eli, kiitos teille! On ollut mukava tutustua näin blogin välityksellä. Toivottavasti blogiystävyys jatkuu ja uudet lukijat ovat tervetulleita Unelmoiden ja haaveilen -blogin matkaan.
 
Mutta, nyt siihen arvontaan. Olen ihastunut näihin UASHMAMAn paperipusseihin, joita meillä on kotona useampaakin kokoa ja väriä. Pusseissa voi säilyttää tavaraa tai niiden kanssa voi vaikka "verhoilla" kukkaruukun tms.
  
"Alunperin leipäkoreiksi kehitetyt UASHMAMAn paperipussit ovat monikäyttöisiä ja kauniita kodin säilyttimiä. Kaikki pussit ovat kestäviä ja pestäviä, ja ne tuntuvat kuin pehmeältä nahalta. Pussit valmistetaan käsityönä Italiassa, ja niiden valmistukseen käytettävä kuitu viljellään tähän tarkoitukseen, eikä valmistuksessa näin ollen vahingoiteta metsiä." (Lainattu teksti täältä.)
Pusseihin on mukava kerätä vaikka jokin setti kylään viemisiksi. Illanistujaisiin mennessä, kantokahvalliseenpussiin voi piilottaa vaikka juotavan tai sitten kukkakimpun. Vain mielikuvitus on rajana, miten pusseja voisi käyttää.
Arvontaan voit osallistua olemalla lukijani ja jättämällä kommentin tähän viestiin, kertomalla jo olemassa olevasta UASHMAMA paperipussin käyttöpaikasta tai mihin käyttöön paperipussin laittaisit.
 
Arvon kantokahvallisenpussin lauantaina 21.5. Joten, siihen saakka on sinulla aikaa osallistua arvontaan. Voittajan julkaisen täällä blogissa ko päivän iltana, joten pysyhän linjoilla.
Onnea kaikille arvontaan!
 
Kaisa
 

torstai 12. toukokuuta 2016

Tervetuloa meille, osa 2

Postaussarjani aiheesta, Tervetuloa meille on edennyt osaan 2. Tämän postauksen "kertojana" toimii esikoiseni. Hän valitsi kodistamme tällä hetkellä parhaaksi paikaksi puumajamme. Eli, nyt lähdemmekin siis ulos.
 
Puumajan rakensimme viime kesänä koko perheen voimin pihallemme. Ja, puumajan rakennusvaiheista voikin lukea lisää TÄSTÄ, TÄSTÄ, TÄSTÄ ja TÄSTÄ. Maja on ollut valmistumisestaan saakka kovassa käytössä, pitkälle syksyyn ja nyt keväällä aikaisin pojat ottivat taas käyttöön. Niin, ja kyllä majassa käytiin talvella juomassa lämpimät mehut. Eli, majasta tuli kuin yksi huone lisää kotiimme.
 
Maja on oikein toimiva ja tämänhetkiseen sisustukseenkin pojat ovat tyytyväisiä. Mutta, yksi ongelma on. Majasta puuttuu edelleen pöytä. Peltilaatikon päälle voi laskea tavarat, mutta esim kortinpelaamista varten on pieni ja matala. Tämä pöydän puuttuminen johtuu äidistä, eli minusta. Pöytä joka sopisi minun mielestäni majaan, ei ole löytynyt. Pojille kun kelpaisi melkein mikä vaan.
 
On siis myönnettävä, että edessä on kompromissi, jotta saadaan tämä sisustusongelma ratkaistua. Poikien, majan käyttäjien mieleinen pöytä sisään ja äiti saa pitää verhonsa poissa majasta.


Meillä sisustaa siis koko perhe tai ainakin jokaisella on mielipide asioista. Minä ainoana naisena perheessä yritän saada mahdollisimman paljon ideoitani läpi, mutta eipä aina saa kannatusta. Ja, jos ei päästä yhteiseen päätökseen, arpominen on tässä kohtaa hyvä ratkaisukeino. Ehkä arpomisesta lisää jatkossa!

Kaisa


maanantai 9. toukokuuta 2016

Yllätysten päivä

"Lapsen ilo on paras lahja."

Kun Äitienpäivä lähestyy, tulee myös tiedusteluja: Mitä toivot äiti lahjaksi? No, mitä sitä sitten toivoisi. Toivoin yhteistä aikaa perheen kesken, kun miehenikin on kotona, niin tämä on mahdollista. Sain lauantaina pientä vinkkiä, mitä sunnuntaina äitienpäivänä on tiedossa. Joten, osasin lauantaina valmistautua (valita vaatteet) tulevaan päivään.
 
Vaikka toisinaan ajattelee, yksinäni minä saan täällä jutella, eipä nuo miehet jaksa kuunnella juttujani. Tänään tuli jälleen todistettua, että kyllä he kuuntelevat, vaikka eivät aina niin kommentoikaan juttujani. Eli, olen useasti puhunut että olisi mukava mennä Turkuun ja  Pub Niska -ravintolaan syömään ahvenamaalaisia peltileipiä. Joten, aamutuimaan pakkauduimme autoon ja ajoimme Turkuun kauniissa säässä.
Aurajoenrannassa oli paljon äitienpäivän viettäjiä. Pyysin pojat kanssani kuvaan, sekös oli hyvä idea. Kuopus kun ei tunnu pysyvän paikallaan ja koululaiset eivät nyt enää niin nauti kuvaamisesta. Mutta, tulipa nyt ainakin ikuistettua tämäkin äitienpäivä. 

Pub Niskan sisustus on omaperäinen, mutta hieno. Todella viihtyisä paikka. Ulkonakin oli jo pöydät, josta olisi voinut ihailla Aurajokea ja jokilaivoja.  Mutta, me söimme sisällä, josta saimme seurata pizzojen valmistumista. Pizzat olivat maukkaita ja oliko minun pizzani tarkoituksella vai vahingossa sydämen muotoinen, se jääköön arvoitukseksi.
 
Ruokailun jälkeen ja jäätelöt Aurajoenrannassa nautittua, jatkoimme matkaamme kohti kauppakeskus Skanssia. Skanssin takana on Flowpark jossa pääsimme koko perhe nauttimaan aurinkoisesta ilmasta seikkailupuistossa reilun kolmen tunnin ajan. Kun jokainen taitojensa mukaan kiipesi ja laskeutui sekä ylitti esteitä. Kuopus totesi: Olemme Huippujengi.


Sain parhaan lahjan, lapsen ilon ja perheen yhteistä aikaa. Huipennukseksi kuopuksen sanat. Voisiko sitä olla onnellisempi ja kiitollisempi.
 
Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa!
 
Kaisa
 

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivä


Pojat toivat minulle kimpullisen kauniita valkovuokkoja eilen, samalla kun sain vihjeen sekä ohjeistuksen tämän päivän ohjelmasta. Mukava päivä tiedossa, oman perheen kesken. Siitä onkin jo muutama vuosi aikaa kun mieheni on viimeksi ollut kotona näin äitienpäivänä. Joten, erityinen äitienpäivä tiedossa!
 
Toivotankin kaikille äideille ja mummuille oikein hyvää äitienpäivää!
 
Kaisa

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Tervetuloa meille,osa 1

Useammassa blogissa on ollut postauksia aiheesta, mitenkä mies tai muut samassa taloudessa asuvat, sisustaisivat kodin jossa asuvat. Kun helposti käy niin että me naiset/bloggaajat/sisustajat sisustamme yhteisen kotimme.

Päätinkin antaa ihanille miehilleni joiden kanssa saan asua samassa taloudessa puheenvuoron. Mikä on heidän mielestään kodissamme paras paikka ja onko mahdollisesti jotakin muutosta jota he toivoisivat kodissamme tapahtuvan.

Joten, toivotankin teidät tervetulleiksi meille ja seuraamaan ns postaussarjaa, jossa selviää mahdollisesti jotain uutta ja yllättävääkin kodistamme.

Ensimmäisenä voin esitellä yhden lempipaikkani näin keväisin ja kesäisin. Nimittäin kuistimme edustan, johon paistaa aurinko lähes koko päivän. Ja, usein vielä aika polttavastikin. Tässä jos jossain on ihana nauttia hetki omaa-aikaa kahvikuppi sekä sisustuslehti seuranaan.

Orvokit olen istuttanut mieheni kanssa yhteistyöntuloksena syntyneseen betoniseen ruukkuun. Rakennusaikana jäi pihalle betonipussien jämiä, joten ylijäämäbetonin kaadoimme sisäkkäin olevien saavien välitilaan. Ja, kun muistimme laittaa pohjalle styroxsin palasen, jäi ruukun pohjaan reikä. Näin ruukku on säilynyt pakkasissakin.

Joten, tervetuloa meille!

Kaisa

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Toukokuun alku


Se on nyt sitten jo toukokuu ja koululaisten lukuvuosi alkaa olemaan pikkuhiljaa lopuillaan. Alkava viikko on lyhyt ja muutenkin tuntuu että toukokuu on täynnä erinäköistä ohjelmaa niin kouluissa kuin päiväkodeissakin. Tämä aurinkoinen viikonloppu antoi jo esimakua tulevasta kesästä. Villahousut sai todellakin jättää kotiin, kun vappuparaatia lähti kaupungille seuraamaan. Ihanaa!
 
Vapunaatto sujui meillä oikein mukavasti ystäväperheen kanssa, lasten ehdoilla. Vielä viime vuonna ei tällaiset illanistujaiset olisi onnistuneet, näin rauhallisesti. Mutta, vuosi on kasvattanut lapsiamme ja me aikuiset saimme nyt istua sekä syödä rauhassa. Lapset kun leikkivät keskenään, vaikka vauhtia riittikin.
 

Vapun tarjoiluiksi valikoitui itse tehdyt kananugetit, ranskalaiset sekä juurekset. Kiitos teille kaikille lukijoille, hyvistä tarjoiluehdotuksista. Ja, jälkiruoaksi olikin jäätelöbaari, jossa jokainen sai tehdä itselleen mieluisan annoksen. Jokaiselle löytyi jotakin syötävää pöydästä, ainakin viimeistään tuolta jäätelöbaarista.


Toukokuu käynnistyi siis mukavissa ja aurinkoisissa tunnelmissa. Toivottavasti saamme nauttia auringosta tulevallakin viikolla!
 
Kaisa