keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kohti joulua

Marraskuu lähenee loppuaan ja jännitys on käsin kosketeltavaa. Äiti: Milloin saa aukaista ensimmäisen luukun? Tulevana viikonloppuna vietetään pikkujoulua monessa perheessä ja työporukoissa. Ja, ensi viikolla tuon ensimmäisen luukunkin saa jo avata.
 
Iltalenkillä otsalampun  sekä taskulampun turvin kävimme metsästä hakemassa pienen pikkujoulukuusen. Kovin montaa koristetta ei kuusen oksille saanut laitettua, oksat kun ovat niin kovin hentoisia. Mutta, eihän kaikkia oksia tarvitse kuorruttaa koristeilla.
Kuusen asettelimme tuohon rappukäytävään lyhdyn kaveriksi. Tulipa kotiin heti hyvin jouluinen tunnelma. Joulukuu alkaa ensi viikolla ja on aika lähteä kulkemaan kohti joulua.
 
Joulukuun alkaminen tarkoittaa myös sitä, että joulukoristeita voi pikku hiljaa kaivaa esille jo enemmänkin. Syksyiset tyynynpäälliset voi vaihtaa hieman talvisempiin, loputkin valosarjat asetella paikoilleen. Olisiko tänä vuonna aika ottaa tuo perinteinen punainen, joulunväri käyttöön? Vai, mennäänkö tutuilla ja turvallisilla mustalla ja valkoisella, pienillä hopean ja kullan mausteilla? Miten teillä, onko teillä jokin tietty väritys jouluna, punainen, vihreä?
Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua ja pikkujouluja!
 
Kaisa

lauantai 19. marraskuuta 2016

Tähtien kultainen loiste...

 
Kuluneella viikolla havahduin, että en ole vielä joulukortteja tehnyt. Ideoita kyllä olin pyöritellyt ja jo olemassa olevista tarvikkeista yrittänyt kehittää jonkinlaista korttimallia. Ajatuksena siis oli, että käyttäisin vanhoja tarvikkeita kaapista pois.
 
Mutta, kuinka sitten kävikään. Poikkesin viikolla paikallisessa askarteluliikkeessä, korttipohjiin kartonkia hakemaan. Liike oli täynnä ihastuttavia ideoita joulukorteiksi, malleja oli jokaiselle askartelijalle. Itse pidän kyllä askartelemisesta, mutta sellainen oikein pieni näprääminen ei sovi minulle. Varsinkaan kun kortteja tulee tehdä enemmän kuin yksi.
Ihastuin huovasta tehtyihin koristeisiin ja erääseen korttimalliin, johon päätinkin tuon huovan lisätä. Myyjä esitteli "mankelia" jolla mm huovasta saa leikattua erilaisia kuvioita. Ja, niinpä hyvä idea vanhojen tarvikkeiden käyttämisestä joulukorteissa, jäi unholaan. 
 
Tänään otin koululaiset mukaani kaupungille ja poikkesimme askarteluliikkeessä. Pojat saivat leikata huovasta liuskoja ja mankeloida tähtiä. Ja, tämäkös oli mukavaa yhteistä aikaa, samalla kun mankelilla rullasimme tähtiä ehdimme juttelemaan kaikenlaista.
Kotona jatkoimme jouluisissa tunnelmissa, kun leivoimme ensimmäiset joulupiparit. Joululauluja emme vielä kuunnelleet, mutta muuten tunnelma oli kuin joulupukinpajalla. Jokainen sai osallistua korttiaskarteluun, omien taitojensa mukaan. 
Printteri tulosti ja leikkuri leikkasi, glögi oli lämmintä ja tuoreet piparit maistuivat makeilta. Laatuaikaa parhaimmillaan, koko perheen voimin.

Tunnelmallista viikonlopun jatkoa!
 
Kaisa

maanantai 14. marraskuuta 2016

Pikkujoulupaketti - Arvonnan voittaja

Pikkujoulupaketti on arvottu. Perinteisellä lappuäänestyksellä voittajaksi selvisi Mansikoita ja vaahtokarkkeja -blogin Maiccu. Onnittelut Maiculle!
Maiccu  laitatko yhteystietosi minulle sähköpostilla unelmoiden@gmail.com, niin saan tuon pikkujoulupaketin lähetettyä sinulle.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille mukavista kommenteista!

Mukavaa alkanutta viikkoa!
Kaisa

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Meidän ISÄ

Mitä isäsi aina sanoo sinulle?
Rakastan sinua!
 
Mikä saa isän onnelliseksi?
Kun hän saa olla meidän kanssa.
 
Mikä saa isän surulliseksi?
Kun isä on töissä pitkään, eikä näe meitä.
 
Miten isä saa sinut nauramaan?
Mukavilla jutuilla!
 
Millainen isäsi oli lapsena?
Rauhallinen.
Kuinka vanha isäsi on?
36
 
Kuinka pitkä isäsi on?
Kaksi metriä tai ehkä hiukan lyhyempi.
 
Mikä on isäsi lempipuuhaa?
Kun tehdään yhdessä kaikkea kivaa.
 
Mitä isäsi tekee, kun et ole paikalla?
Syö karkkia ja käy lenkillä.
 
Jos isästäsi tulisi kuuluisa, niin miksiköhän?
Koska hän on paras kapteeni!
Missä isäsi on hyvä?
Laittamaan ruokaa.
 
Missä isäsi ei ole kovin hyvä?
Tanssimisessa. (Äiti on näin sanonut!)
 
Mikä on isäsi lempiruoka?
Grillattupihvi, perunat ja hyvä salaatti.
 
Miksi olet ylpeä isästäsi?
Koska hän on niin hyvä tyyppi!
 
Jos isäsi olisi joku sarjakuvahahmo, kuka hän olisi?
Aku Ankka
 
Mitä sinä ja isäsi teette yhdessä?
Käydään uimassa ja veneillään.
Mitä samaa sinussa ja isässäsi on?
Me näytetään ihan samanlaisilta.
 
Mitä eroa teissä on?
Isä on tarkempi.
 
Mistä tiedät, että isäsi rakastaa sinua?
Koska se sanoo niin!
 
Mikä on isäsi lempipaikka, minne hän haluaa mennä?
KOTI!
 
(Kysymykset BEAUTY OF LIFE -blogista ja vastaajina toimivat koululaisemme.)
HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ!
 
Kolme poikaa

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Leipomisen riemuJos joku on sitä mieltä että leipominen on totista ja tylsää touhua, niin väärässä on. Tai, ainakin meillä oli viikonloppuna kaksi hyvinkin iloista leipuria. Koululaiset pohtivat, mitä voisivat valmistaa kahvipöytään. Aikansa kun olivat miettineet, keksivät marenkien leipomisen. Mistä mahtoivat saada moisen idean?
 
MARENKI
 
5 munan valkuaista
3dl erikoishienoa sokeria
1tl etikkaa
 
Huoneenlämpöiset munat erotellaan. Tarkkana jotta valkuaisten sekaan ei mene yhtään keltuaista. Valkuaiset vatkaukseen ja pikkuhiljaa lisätään sokeri sekä etikka. Vatkataan kunnes vaahto on kovaa.
 
Vaahto pursotetaan leivinpaperille pieniksi kasoiksi. Marengit uuniin 120 astetta ja noin 1 tunti.  

Keittiöstä kuului iloista naurua, kun pojat testailivat milloin vaahto on tarpeeksi kovaa. Ja, miten sitä saa paremmin selville kuin kääntämällä kulho ylösalaisin kaverin kasvoille. Yhtään ei marenkia tippunut kaverin suuhun tai lattialle. Joten, vaahto oli tarpeeksi kovaa ja valmis pursotukseen.
 
Pursottaminen onnistui mallikkaaksi. Leipomisen vaativin osuus olikin enää edessä. Malttaa odottaa, että marengit on ensin uunissa ja sitten äiti vielä aloittaa valokuvaamisen. Ennen kuin päästään maistelemaan ja toteamaan herkkujen onnistuminen.
 
Marengit onnistuivat täydellisesti. Paisto oli riittävää ja munien sekä sokerin suhde oli sopiva. Etikka kuivatti marenginpintaa sopivasti ja jätti sisältä mukavan tahmeaksi. Illalla kuvattavana olikin enää jäljellä vain muutama muru kulhon pohjalla.

Viikonloppuna saimme nauttia kirpsakasta pakkasesta ja näiden marenkien luomasta valkeudesta. Mutta, tänään meillekin satoi ensilumi. Ja, loihan se ihanaa valoisuutta sekä toi heti päiväänkin lisää pituutta. Viimeistään nyt, heräsi todellinen joulun odotus myös meillä. Kyllä tuo lumi ja pakkanen vaan luovat jouluisen fiiliksen!
 
Lumista loppuviikkoa!
 
Kaisa

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Huonekuusi ja pikkujoulupaketin ARVONTA

Huonekuusi kotiutui myös meille, löysi paikan tuosta keittiön työtasolta. Vielä kuusi ei saanut valoja eikä koristusta oksiinsa, vaan ilahduttaa viherkasvina ruoanlaittajaa sekä ruokailijoita. Viime vuonna huonekuusen hoito ei sujunut aivan kuin Strömsössä, tänä vuonna uusi yritys. Toivottavasti paremmalla menestyksellä!
Viikolla ehdin poikkeamaan yksinäni kaupungilla. Ostoslistallani oli isänpäivälahjan hankinta, eksyin kuitenkin paikalliseen sisustusliikkeeseen (isänpäivälahjaa hankkimaan?). Se, löytyikö ko liikkeestä lahjaa isälle, jääköön salaisuudeksi.
 
Liike oli jo täynnä ihastuttavia juttuja jouluksi. Niin paljon ihasteltavaa, että en meinannut päästä liikkeestä ulos, joka puolella oli jotakin mitä voisi kotiin viedä. No, onneksi järki oli mukana ja kotiin viemiseksi ei lähtenyt kuin muutama joulumuistaminen. Sekä, yksi pikkujoulupaketti teille lukijoille.
Havahduin siihen, kuinka monta teitä lukijaa onkaan. Kuinka monta vierailua blogiini päivittäin tehdään ja kuinka monta kommenttia postauksiini jätetään. Juurikin kommentit tuovat tähän bloggailuun vuorovaikutuksellisuutta. 

Joten, on kiitoksen sekä arvonnan paikka. Eli, kiitos teille jokaiselle blogissani vierailleelle, kirjautuneelle, kommentoineelle. Vierailunne ja kommenttinne ilahduttavat minua! Kiitos!
 
Arvontaan voi osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen. Arvonta alkaa tänään sunnuntaina 6.11.2016 ja päättyy sunnuntaina 13.11.2016. Suoritan arvonnan maanantaina 14.11.2016, jolloin myös julkaisen voittajan täällä blogissa.
 
Voittajalle lähtee tämä pikkujoulupaketti, Lexingtonin keittiöpyyhe lumihiutale koristeella.
Onnea arvontaan!
 
Kaisa

torstai 3. marraskuuta 2016

Maljakon uusi mahdollisuus

Tänä syksynä olen käynyt kaappejamme läpi hieman ronskimmalla otteella. Toisaalta olen laittanut aika paljon tavaraa poistoon/kierrätykseen ja toisaalta olen pysähtynyt miettimään, josko tälläkin tavaralle voisi vielä tehdä jotain. Kuinka paljon ihminen haaliikaan tavaraa ympärilleen, kun vähemmälläkin sitä tulee toimeen. No, tätä tyhjennystä on vielä edessä, mutta olen sentään aloittanut urakan. 
Kompukan uumenista löytyi kaksi maljakkoa. Mietin mielessäni, miksi tällaisetkin olen joskus hankkinut? No, ovat silloin joskus olleet hienot ja varmasti välttämättömät. Nyt kuitenkin olin valmis hävittämään maljakot. Tai, en ehkä sittenkään.
 
Töistä tullessani poikkesin maalikaupan kautta ja ostin pullollisen spraymaalia, matta mustaa. Pesin ja kuivasin huolellisesti maljakon. Ja, sitten ei muuta kuin ohkaisia suihkautuksia, hetken maali kuivahti ja sitten uusi ohut kerros. Valmista tuli aika nopeasti. Ja, maljakko sai uuden mahdollisuuden meillä.
Maalaaminen sujui helposti sekä nopeasti ja lopputuloskin on mielestäni hyvä. Pinnasta tuli tasainen ja matta oli mielestäni oikea valinta tähän työhön. Ensimmäinen maljakko on siis valmis ja maalaan varmasti vielä toisenkin.
Laitoin maljakon kuistin lipastolle ja ulkoa keräsin pudonneen oksan kaveriksi. Mieleeni tuli jo muutama idea, mitä maljakkoon voi jouluna asetella. Eli, joulu on jo ajatuksissani vaikka ei vielä kotona näykään. Maltetaan nyt rauhassa vielä hetki.
 
Viikonloppuna vietetään pyhäinpäivää, joten toivotankin kaikille oikein rauhallista tulevaa viikonloppua!
 
Kaisa