sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Höyryävää talvipäivään

Talvi on varsinaisten keittojen aikaa. Mikä on parempaa kuin lämmin höyryävä keitto odottamassa aurinkoisen talvipäivän ja reippaan ulkoilun jälkeen. Tämän talven suosikiksi on noussut bataattikeitto, jonka resepti löytyy Valion -sivuilta. Lisukkeena tuoretta leipää, paahdettuja kurpitsansiemeniä sekä yrttijogurtti -kastike.
BATAATTI-PORKKANASOSEKEITTO
 
1 (150g) sipuli
1 (500g) bataatti
3 (300g) porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
8dl vettä
1½ kasvisliemikuutio
½ Valio Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
1dl kevytmaitoa
½tl suolaa
 
Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan kasvisliemeen valkosipulin kynnen kanssa. Keitä kypsäksi, n. 30 min.

Soseuta keitto. Lisää juusto nokareina sekä maito. Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.
YRTTIJOGURTTI
 
1/2prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia
1rkl persiljaa
1rkl ruohosipulia
1/2dl Valio appelsiinitäysmehua
ripaus suolaa

Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla pannulla.

Keitto maistuu koko perheelle ja on mukavaa vaihtelua arkiruokaan. Joten, suosittelen kokeilemaan. Ja, tällainen keittohan sopii hyvin myös alkukeitoksi juhlavamman ruokailun yhteydessä.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kaisa


keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kesän kaipuu

Viikonloppuna sää helli meitä ainakin täällä länsirannikolla. Aurinko paistoi ja oli pikkupakkasta. Hiihtoladulla lumi kimmelsi, luistinradalla oli väkeä lähes tungokseen aamusta iltaan. Mutta, minnekä muualle kuin rantaan, meidän kävelylenkkimme suuntaisikaan. 

Valehtelisin jos väittäisin, ettei ajatuksissamme olisi jo kesä. Kaipaamme koko perhe kesää ja yhteisiä veneretkiä, lämmintä rantakalliota ja suolaista tyrskyävää merta. Mutta, tässäpä kaipailemme.

Meri on aivan jäässä, vain laituripaikkamme kohdalla on pieni sula kohta. Jäältä kuului iloista puheensorinaa, kun useampi seurue suuntasi kohti lähisaaria makkaran paistoon. Muutama moottorikelkkailijakin nähtiin, sekä pilkkijä. Itse emme saaristoon lähteneet, vaan tyydyimme ihastelemaan kauniita maisemia laiturilta ja nautimme auringon luomasta lämmöstä.

Toisaalta, valehtelisin jos väittäisin, että en nauttisi lainkaan talvesta ja etenkin kevätauringosta. Auringosta sai taas niin paljon energiaa, että alkuviikko on sujunut mukavasti töissä. Päivänpitenemisenkin huomaa, kun töistä ajelee kotiin ja on edelleen valoisaa.

Kesää kaipaillen ja kevätauringosta nauttien, mukavaa keskiviikkoa!

Kaisa


lauantai 21. tammikuuta 2017

Muutoksen paikka

Kevät, valoisammat päivät, auringon tuoma lämpö on jo monella meistä mielessä. Samalla monesta blogista on saanut lukea, kuinka sisustuskärpänen on puraissut useampaan bloggaajaan. Keväisempiä sisustuksia on kaivettu esille ja talvi paketoitu pakettiin.
 
Itse haluaisin vielä hetken pitää talvisempaa/tummempaa sisustusta, saa nähdä kuinka kauan. Tänäänkin on ollut niin kaunis keväinen ja aurinkoinen ilma. Lämpötila nousi päivällä selvästi plussalle ja lumi tuntuu sulavan kuin silmissä.
 
Sääennusteet eivät tunnu lupailevan kunnon talvea tänne länsirannikolle, vaan hyvinkin epävakaista. Silti toivon että pientä pakkasta olisi myös päivisin ja luntakin voisi hiukan vielä tulla. Lasten hiihtolomatkin ovat vielä edessä, olisi mukavaa kun silloin voisi nauttia talvilajeista ihan oman kodin lähistöllä.

Vaikka vielä en ole valmis vaihtamaan keväisempää sisutusta, on kotia tullut katsottua tarkemmin. Kun miettii vuosia taaksepäin, on joka kevät ollut jokin kohta kodista pienen muutoksen alla. Tänä keväänä mietinnässä on kaksi "nurkkaa" kodistamme. Kohtaa joilla ei ole varsinaista käyttötarkoitusta.
 
Ensimmäisenä mietinnässä ja esittelyssä on alakertamme rappujen alunen. Aula jossa on säilytetty aikanaan vaunuja, puettu lapsille vaatteita. Enää meillä ei ole vaunuja, eikä lapsetkaan tarvitse pukeutumisessa enää samanlaisesti apua. Joten, miten sisustaa tila? Millainen kalustus olisi järkevä?
 
Vaunujen lähdön jälkeen, toin aulaan tämän vanhan pikkupöydän. Ajatuksenani oli, että pöytä toimisi pienenä työpöytänä. Edelleen säilytän läppäriä pöytälaatikossa, mutta näitä postauksia yms en kyllä tämän pöydän vieressä istuen kirjoita. 
Pöydälle tulee aseteltua erilaisia asetelmia, vuodenaikojen mukaan. No, onhan sekin mukavaa. Mutta, jonkin muutoksen haluaisin tehdä, jotta tilalla olisi jokin käyttötarkoitus. Minkä? Sitä en vielä tiedä, ehkä ostan purkin maalia ja maalaan tuon harmaan seinän.
 
Löytyykö muista kodeista tällaisia "nurkkia" joilla ei ole varsinaista käyttötarkoitusta? Jotakin tilassa tulisi olla, ellei varsinaista käyttötarkoitusta ole kerääntyy tilaan "tarpeetonta" tavaraa. No, onhan sekin käyttötarkoitus!

Mukavaa viikonlopun jatkoa ja nautitaan keväisestä ilmasta!

Kaisa

torstai 19. tammikuuta 2017

Kuvankäsittelyn opettelua

Syksyllä kirjoittelin siitä, kuinka pohdin uuden kameran hankinnan kanssa. No, uutta kameraa en ole vielä ostanut, vaan päätin että tutustun tuohon järkkäriin tarkemmin ja sen tekniikkaan. Tutustunut olen ja kokeillut erilaisia asetuksia, vaihtelevalla menestyksellä. Myönnettäköön että olen hieman laiska opiskelemaan mistään oppaasta, tarvitsisin opettajan (kärsivällisen) joka neuvoisi ihan kädestä pitäen.
Niin kuin jo syksyllä totesinkin, vain harjoittelemalla oppii. Ja, harjoittelu jatkuu. Samalla kun olen harjoitellut kuvaamista, olen myös tutustunut muutamaan kuvankäsittelyohjelmaan. Tässäkin asiassa, vain harjoittelemalla kehittyy.

Mutta, en tiedä olenko tutustunut joihinkin "vanhoihin" ohjelmiin tai jotain. Ohjelmat vaan ovat olleet minulle ns monimutkaisia, eikä opettelu ole oikein saanut tuulta alleen.

Kunnes BEAUTY OF LIFE -blogissa oli postaus, PhotoScape kuvankäsittelyn perusteet. Kiitos tästä ihanasta postauksesta ja tulevista aiheeseen liittyvistä postauksista!

Postauksessa oli hyvät ja selkeät ohjeet miten päästä kuvankäsittelyssä alkuun. Sain heti muutaman hyvän vinkin, mitä olen miettinyt jo pidempään. Innostuin harjoittelemaan kuvien käsittelyä ja tässä postauksessa harjoittelun kohteiksi pääsi muutamat kuvat uudenvuodenaatostamme.
Tästä on hyvä jatkaa kuvaamisen ja kuvankäsittelyn harjoittelua!

Kaisa


sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Saako toisen onnesta iloita?

Toisinaan tuntuu että toisen onnesta ei ole lupa iloita. Lomalta tulevalta työkaverilta ei saa kysyä miten reissu meni, vaan kuuluu valittaa kuinka rankkaa töissä on ollut. Naapuri on ostanut uuden auton, olet niin kuin et huomaisikaan. Ystävä on uudistanut vanhat verhot, menet äkkiä kotiin ja teet saman. Päivität nopeasti Facebookkiin oman DIY ideasi, "tuunatut verhot".
Eikö tämä ole raskasta? Minusta on. Miksi emme vaan voi iloita työkaverin mahdollisuudesta lähteä matkoilla tai siitä kuinka naapuri on ostanut uuden auton? Kehua ystävän kivaa ideaa verhojen uudistamisesta ja kysyä voinko uudistaa omanikin samalla tyylillä? Eikö ainainen kateellisuus ja kilpailu ole kuluttavaa? Vie voimia ja rakenna entistä syvempiä kuiluja meidän ihmisten välille?
 
Olenko sitten poikkeava ajatuksineni? Ehkä, en tiedä. Totta, haluaisin matkustaa enemmän, voittaa lentopelkoni ja nähdä maailmaa. Mutta, niin kauan kun elämäntilanne on tämä, voin iloita muiden matkustamisesta ja kuunnella heidän matkakertomuksiaan. Onnitella ja ihastella naapurin uutta autoa, itsekin pitäisin tuollaisesta. Kertoa pitäväni ystäväni uusituista verhoista, itse en olisi kyllä keksinyt tuota ideaa. Ei tämä ole minulta pois, kun annan positiivista palautetta ja kerron pitäväni naapurin uudesta hankinnasta.
Onnea on myös paljon muutakin, kuin vain materiaalinen. Ja, muu onni onkin paljon tärkeämpää. Onni olla terve, on varmasti elämämme tärkeimpiä asioita. Ja, vasta kun terveyden menettää, sen huomaa. Viime vuosi meni ei niin onnellisten uutisten alla. Oli uutisia lähipiirin eroista, sairastumisista, onnettomuuksista... Uutisista joista ei voi iloita, asioista joista ei sitä aurinkoisempaa puolta löydä vaikka kuinka etsisi. Näiden asioiden kanssa on elettävä ja jatkettava eteenpäin, on löydettävä myös se iloisempi asia.
 
Uusi vuosi ja uudet tuulet. Tuulet ovatkin tuoneet mukanaan onnellisia uutisia, syntymää, rakastumista... Ja, minä kun olen niin onnellinen asianomaistenpuolesta. Kuin itsekin olisi rakastunut uudelleen!
 
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa, iloitaan yhdessä elämän pienistä ja suurista iloista!
 
Kaisa torstai 12. tammikuuta 2017

Unelmat, haaveet, odotukset...

Useammasta blogista on saanut nyt vuoden vaihduttua lukea, mitä lupauksia kukin on tehnyt tulevalle vuodelle. Itse en ole tehnyt mitään varsinaisia lupauksia tällekään vuodelle. Unelmoiden ja haaveillen...
 
Nainen Talossa -blogin Katja postaili mukavasti uuden vuoden toiveistaan. He olivat perheenä kirjanneet ylös, mitä kukin heidän perheessä toivoo tulevalta vuodelta 2017. Päätin istuttaa meidänkin perheen yhteisen pöydän ääreen ja kirjasimme ylös, mitä kukin toivoo tulevalta vuodelta.
Jokainen sai kertoa unelmiaan, haaveitaan, odotuksiaan alkanutta vuotta kohtaan. Jokaisen odotuksena oli perheen yhteistä aikaa, yhdessä tekemistä ja haaveena yhteinen lomareissu. Tästä pääsimmekin yhteiseen unelmaamme, joka on toteutumassa tänä keväänä. Keväämmällä on vuorossa perheen yhteinen lomaviikko, mutta minne loma sitten suuntautuukaan.
 
Mitä kukin sitten odottaa yhteiseltä lomaviikolta? Listalle kertyi niin uimista, veneilyä, laskettelua, hyvää ruokaa kuin hitaita aamujakin. Itse lisäsin listalle vielä valmiin ruokapöydän, eli lomaa ruoanlaitosta. Haasteelliset odotukset, miten nämä kaikki saa yhdistettyä yhteen viikkoon? Vai, tuleeko odotukset jakaa kahdelle viikolle, jättää haaveita seuraavallekin keväälle. Näitä odotuksia silmäillen, olikin mukava lähteä suunnittelemaan ja varaamaan lomareissua.
 
Nyt vain aamukampa esille ja lomaviikkoa odottamaan!
 
Kaisa

lauantai 7. tammikuuta 2017

Talvilajien parissa

Vihdoinkin talvi saapui oikein kunnolla tänne meillekin. Illalla alkanut lumisade jatkui vielä aamullakin. Maa sai kertaheitolla kauniin valkoisen lumihangen. Tuntui että päiväkin käynnistyi heti paljon energisempänä, mahtoivatko lapset kunnolla syödä edes aamupalaansa kun olivat jo ulkona.
 
Nyt kun lunta on odotettu näin kauan, tuntuu että on kova kiire harrastamaan kaikkia talvilajeja saman päivän tai viikonlopun aikana. Mutta, toivotaan nyt että lunta ja pakkasta riittäisi pidempään koko maassa. Niin, ehtisi ihan rauhassa kaikkien talvilajien pariin.
 

Päivään on mahtunut niin lumitöitä, talvivarusteiden hankintaa alennusmyynnistä, kummipojan syntymäpäivät, luistelua, pulkkamäkeä, saunomista ja vilvoittelua lumihangessa. Aika hyvä ohjelmisto yhdelle päivälle. Jospa huomenna olisi vuorossa sitten nuo hiihtolajit.
 
Ulkoillaan huomenna ja nautitaan lumesta sekä talvesta. Kerätään voimia tulevaan viikkoon, useassa perheessä kun arki jatkuu joululoman jälkeen!
 
Kaisa

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Pakkaspäivä


Pakkanen on kiristynyt myös täällä meillä lännessä. Lunta ei ole sadellut kuin hento harso nurmikolle. Hyytävä viima sai tänään pysyttelemään aika tiukasti sisällä, vaikka ulkona aurinko näyttäytyikin.

Päivä sujui mukavasti, takan lämmössä oli mukava leikkiä joululahjaksi saamilla leluilla. Muovailua pullataikinasta ja herkuttelua tuoreella pullalla.
 
Mites teidän päivä on sujunut? Vielä muutama vapaapäivä, maanantaina alkaakin taas tuttu ja turvallinen arki, kohti kevättä mennään!
 
Kaisa

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuosi 2017

Kiitos kuluneesta blogivuodesta. On ollut mukavaa, kun useampi uusi lukija on löytänyt blogiini ja jo pidempään mukanani kulkeneet ovat edelleen pysyneet matkassa. Kommenttejanne on aina mukava lukea ja pienikin viesti käynnistäsi ilahduttaa.
 
Unelmointi jatkuu alkaneellakin vuodella ja toivottavasti viihdyt mukana matkassa jatkossakin!
 
 
OIKEIN HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017!
 
 
Kaisa