tiistai 21. maaliskuuta 2017

Huipulla tuulee


Viikonloppuna pesin ja laitoin talvivarusteita varastoon, huomasin että postaus talvilomastamme on jäänyt julkaisemasta. Toisaalta hyvä näin, nyt kevätauringon paistaessa onkin mukava muistella perheen yhteistä viikkoa talviloman merkeissä.
 
Pakkasimme auton ja suuntasimme kohti pohjoista, Leviä. Matkanvarrella pysähdyimme ihastelemaan Kemin lumilinnaa. Itse ihastelin kaunista auringonpaistetta, lumen kimmellystä ja lumilinnan vieressä olevia majoitustiloja.


Alkutalven päiväreissut lähiseudun rinteisiin, oli tuottanut tulosta. Kuopuksesta oli kehittynyt reipas pieni laskija, joten uskaltauduimme koko perheen voimin rinteisiin ja toteamaan kuinka huipulla tuulee. Maisemat olivat kyllä huikeat, luonto oli niin puhdasta ja aurinko näyttäytyi pilviharson takaa. Säät olivat muutenkin hyvät, ei liian kovia pakkasia, ulkona ja rinteessä viihdyttiin useampi tunti päivässä.

Makkara maistui kodassa hyvältä, hiihtolenkin päätteeksi. Kummasti sitä energiaa löytyi niin lapsista kuin meistä vanhemmistakin, kun mukavaa tekemistä oli. Käytiin kylpylässä kylpemässä ja syötiin hyvin päivittäin. Iltojen kohokohta oli pulkkamäki rinteessä. Nauru raikui!
Niin kuin kaikki lomat, myös tämäkin talviloma tuli päätökseen. Oli aika pakkautua autoon ja lähteä kohti kotia. Matkanvarrella kävimme tervehtimässä Joulupukkia ja toivotimme hänet tervetulleeksi jouluna kylään. Samalla pysähdyksellä kirjoitimme muutaman kortin, mitkä kuopus sai postittaa.
 
Loma oli ihana, koko perheen yhteinen. Alkuvuonna listaamistamme haaveista loman suhteen, useampi toteutui. Ja, mikä tärkein, saimme viettää viikon yhdessä lomaillen!
 
Ensi talvea ja talvilomaa odotellen, keväästä nauttien!
 
Kaisa
 


 
 

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Varastojen tyhjennystä

Kuluneena viikonloppuna kevät on tullut oikein kunnolla tänne rannikolle. Loppuviikolla pyöräteitä aloitettiin harjaamaan, tiet kutsuvat lenkkeilemään. Ilma oli aurinkoinen ja ulkoilu on ollutkin mitä parhainta ajanvietettä. Lenkkeilyn lomassa keräsimme talvivarusteita varastoon, tämän talven hiihdot on nyt meidän osalta hiihdetty.
 
Samalla kun järjestin monoja, luistimia ja kypäriä varastoon, huokailin tavaramäärää mitä varastostamme löytyy. Varastossa suurin osa tavaroista on lastentavaroita, heille pieneksi käyneitä vaatteita ja tavaroita joita he eivät enää käytä. Joten, tänään olenkin kantanut tavaraa varastosta sisälle, kuvannut ja hinnoitellut.Ilokseni puhelin onkin piippaillut koko illan ja tavara on löytänyt uuden kodin. Useampi tavara lähtikin jo uusille käyttäjille. Varattuihin tuotteisiin laitoin nauhat joissa lukee varaajannimi sekä hinta millä olen luvannut myydä. Ja, loppu onkin pitkälti poikien vastuulla. Koululaiset lupasivat päivystää ja myydä tuotteet hakijoille, näin saavat myös itsekin pientä taskurahaa. Tai, oikeastaan kartuttavat säästöpossujaan, jälleen on kesäksi haaveena jokin uusi laite vesiurheiluun.
 
Ei mitään uutta osteta, ennen kuin on jostakin vanhasta luovuttu!
 
Oikein aurinkoista alkavaa viikkoa!
 
Kaisa
 
 


tiistai 14. maaliskuuta 2017

Jalkapalloa ja ukulele


Viime keväänä meillä tehtiin pintaremontti esikoisen huoneeseen, pikkupojan huoneesta varhaisteinin huoneeksi. Remontoinnista innostuneina, siirryimme viereiseen huoneeseen. Keskimmäisen huone sai myös kokea aikamoisen muutoksen. Vielä viime vuonna hyllyille jäi runsaasti legoja sekä leluja, mutta nyt kevätsiivouksen yhteydessä hyllyt kokivat aikamoisen tyhjennyksen.  
Tapetiksi keskimmäinen valitsi tuollaisen kuluneen näköisen ruskeanharmaan tapetin, jolla tapetoitiin yksi seinä ja muut seinät maalattiin vaaleanharmaalla. String -hyllykköä laajennettiin samanlaisesti kuin esikoisellakin, klaffi-pöytä onkin osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Tarvittaessa pöydän viereen mahtuu kaksikin tekemään läksyjä tai pelaamaan.
Kaapin päällä komeilee kuva, pienestä jalkapalloilijasta. Valaisimiksi valikoitui samanlaiset PR homen valaisimet kuin isoveljelläkin. Samoin kuin koulupöydän tuoliksi vanha pinnatuoli. Vaikka huoneet ovat toistensa peilikuvat ja huonekalut samanlaiset, näkyy huoneissa lasten luonteet ja kiinnostuksen kohteet. Omia ihania persoonia kun ovat.

Hyllyllä komeilee keskimmäisen ukulele, jota hän soittelee omaksi ja meidän iloksi. Musikaalisuutta löytyisi enemmänkin, mutta toistaiseksi jalkapallo on ykkösharrastus. Ja, jos kiinnostus soittamista kohtaan lisääntyy, ehtiihän sitä soittamaan ja harjoittelemaan vanhempanakin.
 

Huoneet ovat nyt olleet käytössä vuoden ja hyvin ovat molemmat pojat huoneissaan viihtyneet. Joten, pintaremontti oli onnistunut. Ja, näillä muutoksilla toivottavasti mennäänkin useampi vuosi!
 
Kaisa


sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kevätkylvöt

Vihdoinkin saatiin kevätkylvöt aloitettua, herneenversot ovat kasvamassa. Kyllä tätä on jo pojat odottaneetkin. Normaalisti meillä saadaan jo helmikuussa ensimmäinen sato napsittua leivälle ja salaattiin. Toisaalta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
 
Herneenversoja on helppo kasvattaa, onnistuu siis hyvin tällaiseltakin puutarhurilta. Ja, ovat myös mukavannäköisiä pöydällä kasvaneina. Tuovat ihanaa kevään vihreyttä sisälle. Vielä saamme odottaa ensimmäisiä versoja ruokapöytään, mutta jos tällaiset aurinkoiset ilmat jatkuvat, niin saattaa olla että viikolla päästään herkuttelemaan.


Versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, maku on mieto, joten tekevät hyvin kauppansa myös kuopuksellekin. Leivälle kun taittaa verson, saa heti ruokapöytään tunnelman kahvilan valmiista voileivistä. Annos näyttää hyvältä, on maultaan miellyttävä ja vielä terveellinenkin. Voisi sanoa että pientä huijausta saada lasten ruokavaliota terveellisempään suuntaan.
 
Kuistimme muuttuu näin keväisin pieneksi kasvihuoneeksi, jossa kasvatetaan pistokkaita kesällä ulos istutettavaksi. Kesällä kuistilla ei kasva mikään, kun aurinko porottaa lähes koko päivän, on siis aivan liian kuuma paikka kasveille. Mutta, keväisin kuisti on mikä otollisin paikka kasvien kasvatukselle.
Jos haluat kurkata ohjeistusta versojen kasvatukseen löydät ohjetta TÄÄLTÄ. Suosittelen kokeilemaan kasvatusta ja lisäämään jokapäiväisiin ruokiin tai vain napsimaan suoraan suuhun.
 
Toivottavasti nämä ihanat aurinkoiset kevätpäivät jatkuvat, saa ihanasti virtaa arkeen!
 
Kaisa 

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Naistenpäivä

Hyvää naistenpäivää!
 
Kaisa

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Armoton aurinko

Vaikka kevät ja aurinko onkin niin ihana, on aurinko samalla myös hyvin armoton. Yksikään pölyhiukkanen ei jää piiloon, vaan jokaisen hiukkasen sekä rasvatahran se paljastaa. No, tämä tilanne on meillä jokaiselle sama, joten ei siitä sen enempää. Ei auta muu kuin ottaa rätti käteen ja lähteä saalistamaan pölypalloja sekä poistamaan rasvaisia sormenjälkiä työtasojen reunoista.
 
Samalla kun rätti on heilunut, on mietinnässä ollut muutoksen paikka saanut tuulta alleen. Tai, pitäisikö sanoa että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt suunnitelmat ovat valmiit ja projekti on yhden askeleen lähempänä valmistumista.
Viikolla kävin asioimassa kaupungilla ja suorastaan vastaani "käveli" tuote josta olen haaveillut. Nyt vain malttamattomana odotan, puuttuvan tuotteen saapumista kauppaan. Samalla kirkastui ajatus siitä, mitä tuolle taustaseinälle tulee tehdä. Ja, maaliahan seinä tarvitsee pintaansa. Onneksi minulla on reipas maalari omasta takaa, joten seinä vaihtoi nopeasti väriään.
 
Seinän maalaaminen onnistui hyvin ja sävykin on oikein hyvä. Vaikka kotiin tullessani, maalipurkki kädessä, mietin onko tämä sävy nyt varmasti sitä mitä haluan. Ja, eihän meillä ole tällaista väriä ennestään. Mutta, kun väri oli seinässä ja katselin ympärilleni, huomasin että samassa tilassa on jo ennestään tätä aivan samaa sävyä.
Maaliksi valitsin tuollaisen kalkkimaalin, joka onkin minulle aivan uusi tuttavuus. Mutta, maali levittyi hyvin ja pinnasta tuli mukavan "elävä". Pidän siitä kun kaikki pinnat eivät ole samanlaisia, vaan on erilaisia materiaaleja.
 
Kun aurinko paljasti pölypallot ja rasvatahrat, toi se esille myös kohdat kotoamme jotka ovat saaneet osakseen elämisenjäljet. Joten, useampikin seinä tarvitsisi pintaansa uuden maalin ja joku kohta tarvitsisi myös pakkelia. Kummallisesti noita kolhuja syntyy vaikka ei meillä sisällä kyllä ole lupa sählyä pelata. No, kolhut kuuluvat lapsiperheen ja varsinkin kolmen pojan kotiin.
 
Mukava aurinkoinen viikonloppu takana. Ja, tuosta projektista olen todella innoissani. Nyt kohti tulevaa viikkoa!
 
Kaisa