TURVAPAIKKA


Kodin sekä perheen tärkeys on korostunut viimeisen viikon aikana. Vaikka olemme olleetkin hyvin tiivis perhe aiemminkin, tuntuu että perheen ja kodin merkitys on vain kasvanut. On paikka jossa saa olla, kaikkine ajatuksineen, ihmetyksineen ja tunteineen.

Me, niin kuin suurinosa perheistä on ollut kuluneen viikon kotona, etäkoulussa sekä -töissä. Ollaan etsitty meille sopivaa päiväjärjestystä, tapaa huolehtia niin koulu- sekä työtehtävistä. Vaikka olemmekin pitäneet tiukasti kiinni ns normirytmistä, heräämisten, syömisten ja nukkumaan menemisten suhteen, tuntuu päiväntyöt venyvän pidemmälle kuin normityössä. 


Pikkuhiljaa tuo rytmi alkaa löytymään, milloin huolehditaan koulutehtävät ja milloin on aika huolehtia etätöistä. Päivä päivältä myös kuopus on itsenäisempi tehtäviensä suhteen ja löytää sähköisen oppimismateriaalinsa itse. Toki hänen niin kuin isompienkin lasten tehtäviä tulee jonkin verran seurata ja myöskin opettaa uusia asioita. On ollut myös mukavaa, kun on saanut muistella mitenkä pythagoraan lause ratkaistaan ja miten ruotsin kielioppi menikään.

Vaikka välillä miettii, osaako sitä opettaa lapsiaan, miten saan huolehdittua että heille ei jää liian suurta aukkoa opetuksesta. Samalla ajattelen, että tämä jakso elämässämme opettaa meitä kaikkia enemmän kuin mikään koulu tai työtehtävä. Ja, uskon että jokainen arvostaa koulua sekä työpaikkaansa entisestään, kun taas päästään palaamaan ns normaaliin arkeen.


Tämän postauksen kuviksi valitsin orkidean, jota olen hoitanut huolellisesti, toiveena että mieheltäni saama naistenpäiväkukka kukkisi meillä mahdollsimman pitkään. Orkidean vieressä on perhekuvamme muutaman vuoden takaa. Kuvaa katsoessa ajatukset siirtyvät kesään, yhteisiin veneretkiin ja aurinkoisiin päiviin.

Näitä aurinkoisia päiviä on edessämme varmasti vielä runsaasti, meneillään oleva ajanjakso jää muistoihimme ja löytää ajankuluessa aurinkoiset reunukset!

Tsemppiä meille kaikille ja pysytäänhän terveinä!

Kaisa

Kommentit

 1. Tsemppiä hurjasti teilla ja mahtavaa, että rytmi on lähtenyt löytymään. Meillä nukutaan tavallista pitempään kuin arkena, mutta tytöt ovat virkeämpiä ja kouluhommat sujuneet mallikkaasti. Kyllä tämä tästä. Niin paljon tsemppiä teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä selvitään, kaikilla kun on sama tilanne.
   Tsemppiä myös sinne teille! <3

   Poista
 2. Kiva, että arki on lähtenyt sielläkin sujumaan. Meillä myös ja se onkin tärkeää, että rytmi löytyy myös etäpäiviin. Teinitkin löytäneet tästä hyvät puolet, saa nukkua pidempään, syödä kun on nälkä eikä tarvii lähteä mihinkään. Tosin, jossain vaiheessa tämä ajatus voi kääntyä jos jatkuu pidempään.

  Aurinkoista loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin isommista huomaa, että kavereita kaivataan vaikka koulu sinänsä sujuukin ihan mukavasti etänä. Mutta, tilanne on nyt tämä kaikilla.
   Tsemppiä myös sinne teille! <3

   Poista

Lähetä kommentti