Lenkkipolun varrelta

On mukava välillä lähteä lenkille, ilman suurempia tavoitteita kilometrien tai ajan suhteen. Kävellä rauhassa ja ihastella luontoa, poiketa suunnitellulta reitiltä ja löytää uusia kulmia tutuilta nurkilta. Ihanaa vastapainoa niille lenkeille, jolloin lenkkarit saa kyytiä verenmaku suussa. 

Eilen lenkkeilin rauhassa, nautin hiljaisuudesta, vapaasta iltapäivästä, kiireettömyydestä. Katselin ympärilleni ja mietin tulevaa joulua. Myönnettäköön, joulu on jo mielessäni. Näin kun illat alkavat olla kovin pimeitä ja ollaan taas enemmän sisällä, tulee nautittua takan lämmöstä sekä poltettua kynttilöitä. Ajatukset siirtyvät yhä useammin jouluun. Vielä joulu ei meillä näy kotona hetkeen, mutta kausivalot olemme ulos laittaneet.

Kausivalojen lisäksi, olen aloittanut kranssien tekemisen. Ja, mikäs sen terapeuttisempaa kun pääsee vauhdikkaan työviikon päätteeksi rauhoittumaan esimerkiksi juurikin kranssien tekemisen lomassa. Kranssit ja niiden tekeminen kuuluvat ehdottomasti jokaiseen syksyyni ja joulunodotukseen. 

Eilen lenkkipolun varrelta löytyi itselleni uutta luonnonmateriaalia, riidenliekoa, mistä tänään teinkin yhden kranssin. Jos eilen oli kovin sumuista, sai tänään nauttia auringonsäteistä samalla kun pihapöydällä askartelin kranssin parissa. Riidenlieko kasvaa maassa ja luikertelee muun pohjakasvillisuuden parissa. Mutta, muuten noin näöllisesti on kuin havu, mutta paljon mukavampi työstettavä kylläkin. Nyt vaan jään seurailemaan, miten kranssissa pysyy kuivuessaan.   

Nyt kun kausivalot on pihapuussa ja ovessa kranssi, pihalyhtyyn sytytän tänään ensimmäisen kynttilän, jaksaa tulevan harmaan marraskuun huomattavasti paremmin.

Toivottelenkin just sulle oikein tunnelmmallista ja rauhallista Pyhäinpäivää!

Kaisa

Kommentit

 1. Olet äärettömän taitava, aivan upea kranssi 😍

  Mukavaa pyhäinpäivää! ❤

  VastaaPoista
 2. Kaunis kranssi! Sydämellistä sekä tunnelmallista Pyhäinpäivän iltaa sinne teille ❤

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanalta kranssi näyttää! Leppoisaa Pyhäinpäivä viikonloppua❤️

  VastaaPoista
 4. Meillä ei vielä ole kausivaloja viriteltynä, mutta eiköhän kohta niidenkin aika ole. Meillä marjakuusi odottaa parturointia ja ehkä innostun tekemään myös kranssin. Täällä ollaan jo sisäisesti joulumielellä ja pienesti ajatiksissa myös joulua. Nyt on alkamassa mielestäni tunnelmallisin vuodenaika...♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan kausivaloista ja lähestyvästä joulusta! <3

   Poista
 5. Ihana kranssi!! Meillä sytytettiin tänään jouluvalot ulos ja niistä laitoin kuvaakin blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jouluvalot ja kausivalot tuovat ihanaa valoa muuten harmaaseen marraskuuhun.

   Poista
 6. Wow ihan mieletön! Sydämellistä marraskuun alkua Kaisa teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Ja, ihanaa marraskuuta myös teille!

   Poista
 7. Ehkä uskallan tunnustaa, että tein itsekin viime viikonvaihteessa ekan havukranssin 😀
  Törmäsin noin vuosi siten ensi kertaa riidenliekokranssiin. Kaunis materiaali, mutta anoppi kertoi sen olevan myrkyllinen. Minkälaisessa metsässä sitä oikein kasvaa? Ja koko Suomessako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta myrkyllisyydestä en ole kuullut, vain että kasvia olisi käytetty aikoinaan lääkkeenä. Mutta, varmaa tietoa ei ole minullakaan.
   Ihan täältä Raumalta ja koivikosta kasvia olen keräillyt!
   Ja, tuosta kranssi innostus sitten lähtee!

   Poista

Lähetä kommentti