LEVYRAATI

Viime viikolla tuli puhe levyraadista, luettuamme uutisista ohjelman pitkäaikaisen vakiojäsenen Pirkko Liinamaan poismenosta. En tiedä, olenko koskaan katsonut varsinaista levyraatia sen alkuperäisiä lähetyksiä, mutta uusintana olen kyllä nähnyt. Ja, koulussa muistan kuinka suosittu levyraatia oli, perjantain viimeisen tunnin vakio ohjelmaa.

Esikoinen on myöskin saanut koulussa tuntuman levyraatiin, mutta pienemmille levyraati oli aivan uusi juttu. Kun kerroimme levyraadin idean, oli pojilla heti toteutusidea peliin mielessä, joten pelasimmekin viime viikonloppuna levyraatia 15-vuotis syntymäpäivillä.

Jokainen sai valita suomalaisen kappaleen, kirjoittaa sen lappuun ja laput kerättiin kulhoon. Yksi sai toimia kappaleiden soittajana ja toiki myös osallistua kappaleiden arvosteluun. Arvosteluasteikko oli 1-5, minkä jokainen kirjoitti omalle lapulleen. Kun kaikki kappaleet oli käyty läpi, oli pisteiden vuoro. Niin, ja samalla selvisi kuka kappaleen oli valinnut sekä miksi. 

Olikin mukava levyraati, sopivasti sekoitusta nykypäivän kappaleista sekä vanhoista klassikoista. Kun uudemmat kappaleet oli vanhemmille vieraita samalla lapset nauroivat vanhoille hiteille. Oletteko oikeasti kuunnelleet tällaista. 

Miksi kukin oli minkäkin kappaleen valinnut, olikin lähes hauskempaa ja keskutelu välillä hieman "kiihkeämpääkin" kuin varsinainen pisteiden antaminen ja kappaleiden arvostelu. Onko meistä vanhemmista tullut vanhoja ja muisti pätkii vai miksi muistamme nuo "meidän kappaleet" väärin. Samapa tuo, mutta hauska ilta oli levyraadin parissa.

Mitä muistoja sinulla on levyraadista?

Kaisa

Kommentit

 1. Siis aivan ihana ohjelmanumero! :) Uskon että varmasti oli todella mukavaa! Ja voi muistot todella meidän nuoruudesta! :)

  Iloista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ohjelmannumero, ei huono ohjelma aikuistenkaan illanviettoon!

   Poista
 2. Muistan levyraadin mukavana koko perheen ohjelmana. Jukka Virtanen oli minusta paras juontaja, ainakin silloin kun minä ohjelmaa seurasin :)
  Olemme porukalla pelanneet myös Elämäni Biisiä ja on ollut mielenkiintoista kuulla miksi tietyt kappaleet ovat tärkeitä itse kullekin kilpailijalle. Ja on muuten yllättävän vaikeaa arvata kuka on minkäkin kappaleen valinnut :)
  Valoa ja iloa tulevaan, helmikuun ensimmäiseen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo onkin hyvä idea Elämäni Biisi. Otetaankin seuraavaan illanviettoon ohjelmaksi.
   Aurinkoista pakkaspäivää! <3

   Poista

Lähetä kommentti