Mamman keinutuoli

Olen haaveillut omasta keinutuolista pitkään. Olen etsiskellyt kirpputoreilta. Tuolin kriteereinä on ollut, että ei saa keinua liikaa ja että istuinosa täytyy olla pehmustettu. Eli, ei siis sellainen perinteinen puinen, mikä vie hurjasti tilaa. Jälleen haave, missä vaatimukset kohdallaan.

Tätini oli muuttamassa pienempään asuntoon muutama vuosi sitten. Vanhan asunnon varastoista löytyi äitini ja tätini mamman vanha keinutuoli, useassa osassa. Puuosat olivat hyvin säilyneet, mutta istuinosa vaati täydellistä korjausta.
Äitini ja isäni vei tuolin korjattavaksi. Minun tehtäväkseni jäi kankaan valitseminen. Olohuoneessamme kun on valkoiset tuolit ja sohva, halusin keinutuoliin jotakin muuta. En varsinaisesti väriä, mutta jotain.
Tämän kankaan löytäessäni, valinta oli heti varma. Kankaassa on jotakin mistä pidän todella paljon. Pohjakangas on hyvin saman sävyinen kuin parkettimme ja tuo kuvio on samettia, harmaa, mitä meillä on muuallakin.
Tuolin entisöinti onnistui täydellisesti. Tuoli on keskeisellä paikalla kodissamme. Paikka joka on aina ensimmäisenä varattu. Voisikin sanoa, että tuolin päälle kuuluisi "punaisen maton paikka"! Mikä on sinun kodissa paikka, johon kuuluisi tuo punainen matto?

Kiitos vielä äiti ja isä, tästä ihanasta syntymäpäivälahjasta!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihastuttava keinutuoli ja onnistunut kangasvalinta! Perintöhuonekalu, niissä on paljon tunnearvoa. Mainio juttu tuo punaisen maton paikka! Minulla on paljon huonekaluja 80-luvulta ja teinkin siitä blogijutun vähän aikaa sitten. Niistäkin kuvista jo näkee tuon punaisen maton paikan. Se on ikkunoitten edessä.
  Kivaa torstaita! Olkoon se toivoa täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyykin käydä poikkeamassa blogisi puolella, katsomassa kotisi "punaisen maton paikkaa"!

   Poista
 2. ihastuttava kaunokainen. Vanhoissa huonekaluissa on sitä jotain ja tämä postaus osoitti, että huonekaluja kunnostamalla vanhoista tulee kuin uusia. Oikein ihanaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä kaunis ja mukava istua. Pidän vanhoista huonekaluista uusien rinnalla, tuovat kodikkuutta.

   Poista
 3. Wau mikä syntymäpäivälahja! Ja täydellinen kangasvalinta :)
  Meillä punaisen maton paikka olisi ehdottomasti "minun" rakas sohvan nurkkani. Lempipaikkani ikkunoitten edessä.
  Tänäkin aamuna siinä pentukoiran kanssa istuttiin seuraamassa pikkulintujen hyörinää ja oravan vierailua lintulaudalla :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kiva kuulla, missä kenenkin "punainen matto" sijaitsee. Meillä keinutuolissa on mukava istua ja ottaa vaikka pienet unet. Nauttia takkatulesta sekä lämmöstä. Kuunnella jokaisen puuhasteluja. Ja, seurata ulkona juoksevia eläimiä. Edellispäivänä kaksi oikein kaunista valkohäntäpeuraa ruokailivat nurmikolla. Iltaisin rusakot. Ihana asua kaupungissa, mutta kuin "maalla"! Tarkoitan että pihapiirissämme liikkuu paljon metsäneläimiä, kuitenkin keskusttan on vain vajaa 2km. Mukavaa viikonloppua sinulle Ansku!

   Poista

Lähetä kommentti