Rapeakuoriset sämpylät
Mikä voisi olla parempaa kuin tuoreet sämpylät iltapalana, sateisen mutta liikunnallisen päivän päätteeksi? No, eihän tuoretta sämpylää voita mikään. Nämä rapeakuoriset sämpylät ovat vieneet meidän koko perheen mennessään. Joten, haluankin jakaa tämän reseptin teille kaikille lukijoilleni. Alkuperäinen resepti löytyy Sikke Sumarin -blogista Sikeltä Sinulle.
RAPEAKUORISET SÄMPYLÄT
7,5 dl vettä
1 1/2 pussillista kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki aineet keskenään, suurehkossa kulhossa. Taikinasta kuuluu jäädä hieman löysää. Peitä kulho leivinpaperilla ja leivinliinalla, laita kylmään. Taikinan voi tehdä illalla, jolloin saat tuoretta leipää aamulla. Tai, sitten aamulla taikina kylmään ja saat tuoreet sämpylät iltapalapöytään.
Nostele taikina kahden lusikan avulla kasoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sirottele päälle jauhoja ja tee viillot. Paista sämpylät kuumassa uunissa 230 astetta n 30 min.
Älä peitä sämpylöitä leivinliinalla, silloin katoaa rapeus!
Nämä reseptit joissa vaan sekoitetaan taikina ja sitten nostellaan pellille, ovat minun mieleen. Helppoja ja nopeita!
Mukavaa alkanutta huhtikuuta!
Kaisa
Tuoretta leipää/sämpylää ei voita mikään, mutta olenkin leipäaddikti. Siis paistetaanks niitä oikeasti noin kauan noin korkealla lämpötilalla? Otinkin ohjeen heti ylös. Kiitos <3
VastaaPoistaSamaa itsekin mietin, mutta kyllä sämpylöitä paistetaan todellakin noin kuumassa ja kauan. Kokeilehan ihmeessä, toivottavasti maistuu myös teille!
PoistaKiitos reseptistä. Voikohan kokojyväjauhot korvata jollain? Niitä kun ei löydy kaapista.
VastaaPoistaKyllä voi korvata vaikka vehnäjauhoilla. Välillä laitan ruisjauhojakin enemmän, mutta sitten vehnäjauhoja tulee vähemmän. Testaamalla selviää hyvät suhteet jauhojen kanssa!
PoistaNam..! Harmi että aamiainen tuli juuri syötyä, ryhtyisin muuten heti leipomispuuhiin :) Ei ole uunituoreen sämpylän voittanutta..!
VastaaPoistahttp://westendmum.fi
Tuore sämpylä on kyllä niin hyvää!
PoistaTein noita joku aika sitten ja hyviä olivat!
VastaaPoistaJoo, niin on. Ja, niin helppoja valmistaa!
PoistaEn ikinä saa sämpylöistä taiottua rapeita, joten tämä resepti tuli tarpeeseen. :) Ihanaa sunnuntaita <3
VastaaPoistaTällä reseptillä ainakin itse olen onnistunut. Tsemppiä leipomiseen!
PoistaVastapaistetut sämpylät on parhaita!
VastaaPoistaKiinnostava resepti, jota täytyy joskus kokeilla.
Niin on! Kannattaa testata!
PoistaNäyttää aivan superherkulliselta!
VastaaPoistaJa maistuvatkin todella herkullisilta!
PoistaNäitä täytyykin kokeilla! Tuo ruisjauhot tuo varmasti hyvää makua sämpylöihin.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinne!
Kokeile ihmeessä. Ja, ruisjauhot tekevät kyllä hyvän maun sämpylään!
PoistaSämpylät ovat ihan parhaita (ja suunnilleen ainoa leivonnainen, mitä teenkään). Niitä syö aina lämpöisenä liikaa. <3 Täytyy testata tämäkin!
VastaaPoistaLämpimiä sämpylöitä ei kyllä voita mikään!
Poista