Kesän ensimmäinen


Lenkillä ollessani ihastelin tienpientareita, kuin lumi olisi laskeutunut maahan. Valkovuokot kukkivat, värjäten maan valkoiseksi. Aurinko paistoi ja sain nauttia tästä kauneudesta. Kesä on täällä, valkovuokot kukkivat ja puiden silmut ovat puhjenneet, luonto on vihreimmillään.

Viime viikonloppuna leivoin kesän ensimmäisen mansikkakakun. No, en nyt mitään perinteistä kermakakkua vaan tuorejuustokakun minkä sisälle piilotin tuoreita mansikoita ja muutama säästyi myös tuohon kakun päällekin koristeeksi. Vielä ei saanut kotimaisia mansikoita kakkuun, mutta hyvältä maistuivat nämä ulkomaisetkin.

MANSIKKAKAKKU

Pohja:

200g digestive keksejä
100g margariinia

Täyte:

tuoreita mansikoita

4dl kermaa
1dl sokeria
200g vaniljarahkaa
6 liivatelehteä

Jauha keksit murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele pohjaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Ota mansikoista kanta pois ja paloittele neljään osaan. Sommittele mansikat kakkupohjan päälle. Mitä enemmän mansikoita laitat, sitä korkeampi kakusta tulee.

Vaahdota kerma, lisää sokeri sekä vaniljarahka. Jos pidät valkosuklaasta, sulata joukkoon vielä 100g valkosuklaata.

Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne 1/2dl kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on hiukan jäähtynyt, kaada se ohuena juoksevana nauhana täytteeseen.

Kaada täyte pohjan sekä mansikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele makusi mukaan.



Kauaa ei tarvitse odottaa, kun ensimmäiset mansikat ja muut kotimaiset tuotteet tulevat myyntiin. Lämpö on antanut vauhtia kasvukaudelle ja tänään huomasinkin, kuinka viime viikonloppuna kylvämäni siemenet olivat jo lähteneet kasvamaan. Olemme siis puuhastelleet pihalla ja nauttineet tästä lämmöstä, sisällä on käyty vain nukkumassa.

Siemenet on kylvetty ja muutama yrtti istutettu. Ihanaa kun saa omalta pihalta taittaa sipulinvarren tai oksan rosmariinia ruoanvalmistuksen yhteydessä. Vielä olisi tarkoitus käydä puutarhalla ja ostaa kotiin amppelimansikka sekä muutama tomaatti. Olemme valmiita kesään, ainakin näin istutusten puolesta!


Kaisa

Kommentit

  1. Kyllä tuollainen kesäherkku maistuisi minullekin.
    Olen useammin jo ostellut nuota ulkolaisia mansikoita ja ne on kyllä yllättävän maukkaita. IHanaa kun on kesä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin yllätyin kuinka maukkaita nuo ulkolaiset mansikat olivatkaan. Mutta, ei kotimaisia voita! ;)
      Nautitaan kesästä ja lämmöstä! <3

      Poista
  2. Vitsi miten hauska idea laittaa nuo mansikat täytteen alle :)
    Täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Mansikkakakku kuuluu niin kesään :) Kuulostaa oikein herkulliselle :)

    Mukavaa uutta viikkoa<3

    VastaaPoista
  4. Mansikkakakku kuuluu niin kesään. Ja kuinka herkullisen näköinen tuo kakku onkaan. Jahka tässä saa puutarhahommat tehtyä, niin pääsee taas leipomaan kunnolla kesäherkkuja. Laitan tämän reseptin talteen, sen verran herkulta kuulosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös tehty töitä puutarhan parissa. Ja, välillä hieman kahviteltu, mansikkakakun kanssa! ;)

      Poista
  5. Niin odotan kotimaisia mansikoita, ovat niin makeita. Kiitti reseptistä, varmasti tulee kesän aikana kokeiltua, kiva kun ei tarvitse uunia lämmittää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös odotellaan kovasti kotimaisten mansikoiden satokauden alkua. Vaikka ulkolaisetkin olivat ihan hyviä, ei ne kotimaisia mansikoita voita!

      Poista
  6. Ihana kakkunen ja ulkomaalaiset mansikat ovat nykyään yllättävän hyviä. Kiitos reseptistä ja ihanaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole paljon ulkolaisia mansikoita ostanut, mutta nyt kun on näin lämmintä, tekee myös mansikoita mieli. Ja, yllättävän hyviä olivat. Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

      Poista
  7. Ihanan näköinen mansikkakakku!
    Kiitos ohjeesta!
    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Mansikkakakku kuuluu niin kesään ♥ Mä oon syönyt mansikoita läpi talven ja nyt keväällä ne taas maistuvat makeille, talvella oli tosi mauttomia mut mulla on sen laatuinen addiktio että nekin tuli syötyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse syön mansikoita oikeastaan vain kesäisin, toki talvella pakastimesta mutta noin tuoreita vain kesäisin. Ja, nyt jo odottelenkin kovasti koska kotimaisten mansikoiden satokausi alkaa!

      Poista
  9. Ai että on herkullisen näköinen kakku! Itse olen koettanut olla leipomatta, kun kohta on toiseksi vanhimman pojan 18v. juhlat ja siitä viiko eteenpäin on toiseksi nuorimman pojan rippijuhlat eli silloin saa leipoa niin paljon...Ihanaa ja lämmintä viikkoa sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on kyllä hyvä ja helppo tehdä, vaikka kesävieraille tarjottavaksi! Mukavia juhlia!

      Poista

Lähetä kommentti