Armoton aurinko

Vaikka kevät ja aurinko onkin niin ihana, on aurinko samalla myös hyvin armoton. Yksikään pölyhiukkanen ei jää piiloon, vaan jokaisen hiukkasen sekä rasvatahran se paljastaa. No, tämä tilanne on meillä jokaiselle sama, joten ei siitä sen enempää. Ei auta muu kuin ottaa rätti käteen ja lähteä saalistamaan pölypalloja sekä poistamaan rasvaisia sormenjälkiä työtasojen reunoista.
 
Samalla kun rätti on heilunut, on mietinnässä ollut muutoksen paikka saanut tuulta alleen. Tai, pitäisikö sanoa että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt suunnitelmat ovat valmiit ja projekti on yhden askeleen lähempänä valmistumista.
Viikolla kävin asioimassa kaupungilla ja suorastaan vastaani "käveli" tuote josta olen haaveillut. Nyt vain malttamattomana odotan, puuttuvan tuotteen saapumista kauppaan. Samalla kirkastui ajatus siitä, mitä tuolle taustaseinälle tulee tehdä. Ja, maaliahan seinä tarvitsee pintaansa. Onneksi minulla on reipas maalari omasta takaa, joten seinä vaihtoi nopeasti väriään.
 
Seinän maalaaminen onnistui hyvin ja sävykin on oikein hyvä. Vaikka kotiin tullessani, maalipurkki kädessä, mietin onko tämä sävy nyt varmasti sitä mitä haluan. Ja, eihän meillä ole tällaista väriä ennestään. Mutta, kun väri oli seinässä ja katselin ympärilleni, huomasin että samassa tilassa on jo ennestään tätä aivan samaa sävyä.
Maaliksi valitsin tuollaisen kalkkimaalin, joka onkin minulle aivan uusi tuttavuus. Mutta, maali levittyi hyvin ja pinnasta tuli mukavan "elävä". Pidän siitä kun kaikki pinnat eivät ole samanlaisia, vaan on erilaisia materiaaleja.
 
Kun aurinko paljasti pölypallot ja rasvatahrat, toi se esille myös kohdat kotoamme jotka ovat saaneet osakseen elämisenjäljet. Joten, useampikin seinä tarvitsisi pintaansa uuden maalin ja joku kohta tarvitsisi myös pakkelia. Kummallisesti noita kolhuja syntyy vaikka ei meillä sisällä kyllä ole lupa sählyä pelata. No, kolhut kuuluvat lapsiperheen ja varsinkin kolmen pojan kotiin.
 
Mukava aurinkoinen viikonloppu takana. Ja, tuosta projektista olen todella innoissani. Nyt kohti tulevaa viikkoa!
 
Kaisa


Kommentit

 1. On aivan totta, että kevätaurinko paljastaa kodista epäkohtia nuhruisista seinäpinnoista likaisiin ikkunoihin. Laitoitteko kalkkimaalia maalatulle vai tapettipinnalle? Meillä eteinen kaipaisi ehdottomasti pientä päivitystä, mutta minun apulaiseni eivät ole ollenkaan noin halukkaita kuin tuo teidän nuorin versio...
  Kiva nähdä lopputulosta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oikaisimme apulaiseni kanssa niin, että maalasimme suoraan tapetin päälle. Ainakin vielä näyttää siltä, että tapetti ei mistään ole irti. :)
   Lopputulosta itsekin malttamattomana odotan! :)

   Poista
 2. Olen itsekin suunnitellut tutustuvani paremmin tuohon kalkkimaaliin. Kokeiluna olen pikkupurkillisella maalannut muutaman koriste-esineen, mutta seinien maalaaminen on haaveena. Tarvitsisin vaan lisätietoa siitä, miten herkkä valmis pinta on eli pitäisikö pinta käsetellä jollain, jotta se olisi kestävämpi.
  Kiinnostuneena siis odottelen kokemuksianne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjatyöthän ovat hyvin tärkeitä aina maalauksessa. Joten, tämä minun maalausprojekti ei ole nyt mitenkään esimerkillinen. Vanhaa tapettia en poistanut, vaan päälle paalasin. No, seuraavaksi kun seinässä väri vaihtuu niin pohjat on tehtävä paremmin.
   Mutta, varmasti kirjoittelen täällä blogissa lisää projektistamme! :)

   Poista
 3. Reippaita maalareita olette ja tuo hanslankari on vallan mainio. Kalkkimaali on minulle uusi tuttavuus, blogeissa olen siihen jonkin verran tutustunut. Jään kuulostelemaan, mitä jatkossa seinälle kuuluu.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apulaiseni oli kyllä paras mahdollinen. :) Pysyhän kuulolla, jatkoa seuraa projektistamme!

   Poista
 4. ;eillä noita auringonsäteitä säädellään näppärästi sälekaihtimilla ja olen oppinut pikkuhiljaa olla stressaamatta niistä pölypalleroista! Nyt kun jäätiin miehen kanssa kahden, kun lapset muuttivat pois, olen tullut entistä lepsummaksi asian suhteen.
  Ihana apulainen sinulla ja hyvältä vaikuttaa maalivaihtoehto!
  Meilläkin pitäisi noihin "paljon elämää" nähneisiin ovenpieliin tehdä jotain. Maalia kaipaavat nuo kolhukohdat!
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sälekaihtimet ovat kyllä ehdottomat, saa näppärästi pölypallot piiloon.;)
   Apulainen oli reipas ja kyllä tuo maali näyttää päivä päivältä paremmalta!

   Poista
 5. Joo nyt on sitä aikaa että kaikki pöly ja tahrat näkyy liiankin hyvin :/ Ihana apuri siellä maalailemassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hyvän apulaisen kanssa kelpaa maalata! :)

   Poista
 6. Maritan kommentti on kuin suoraan minun suustani =D
  Meillä on vielä nuo kaksi koiraa sotkemassa ja pölyttämässä paikkoja. Nyt niillä molemmilla on jokakeväinen karvanlähtö, joten imuroin joka päivä. Nuo lattioilla ilmavirran mukana leijailevat karvatupot ovat nimittäin sellainen asia mitä en itse kestä yhtään ;)

  Maalia ja pakkelia täälläkin erityisesti nuo ovenpielet sekä kynnykset kaipaisivat.
  Mielenkiinnolla jään odottelemaan projektinne etenemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös imuri käy lähes päivittäin, tuntuu että eteisemme on välillä kuin hiekkalaatikko. :)
   Itse odotan malttamattomana, että pääsen esittelemään teillekin eteisemme uudistusta! :)

   Poista
 7. Ihan kamalaa, kun kaikki liat ja kolhut seinissä näkyy, kun aurinko näyttäytyy.

  Ihana maalaus apulainen sinulla!😊
  Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kalustekalkkimaali. Minä olen kalkkimaalilla maalaillut pieniä juttuja.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaali oli kyllä hyvävalinta tuohon seinään, rikkoo muuten niin kovia ja hieman kylmiäkin pintoja. Apulaisen kanssa on mukava tehdä töitä!

   Poista
 8. Oon lukenut noista kalkkimaaleista ja jossain vaiheessa olin itsekin tarkoitus maalata sillä! Mä kans haluun nähdä lopputuloksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulosta odottelen malttamattomana ja hieman jännittyneenäkin!

   Poista
 9. Voi älä muuta virka - kevätaurinko paljastaa kaiken. Meillä on koira, kissa ja nuorisoa.....ja valtavat määrät pölyä, vaikka sitä miten jahtaisi ja heittäisi ulos.

  Kalkkimaali kuulostaa jännältä - minäkin haluaisin nähdä lopputuloksen.

  Oikein hyvää viikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaali oli kyllä hyvä valinta, tykkään pinnasta. Pikkuhiljaa nurkkaus valmistuu, esittelen varmasti täällä blogissa! :)

   Poista
 10. Sama juttu, kalkkimaali kiinnostaa. Siitä tulee niin kaunis pinta. Vaan keittiöön ei kuulemma paras vaihtoehto vähän huonon puhdistettavuuden takia. Maalausprojektit on aina kivoja, näkee muutoksen heti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei varmasti paras vaihtoehto keittiöön tai tilaan jota tulee puhdistaa, sen verran karhea on. Mutta, uskon että tässä meidän eteisessä maali on ihan sopiva.

   Poista
 11. Juuri tänään tuskastelin ikkunoiden kanssa....kaikki kakat näkyy ! Sitten käänsin sälekaihtimia eri asentoon ja simsalabim, lika katosi :D Siivoushulluudesta ehkä voikin parantua...tai sitten ei.

  Kiva sävy ja mikä söpö apuri sulla siellä! Ihanaa naistenpäivän iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sälekaihtimet on kyllä pelastus. Toisaalta hyvä että aurinko paljastaa likaiset ikkunat, tulee nekin pestyä. Ikkunoiden peseminen kun ei kuulu lempi kotitöihini! :)

   Kiitos! Apulainen oli kyllä reipas ja sävykin näyttää joka päivä vaan paremmalta. Malttamattomana odotan puuttuvaa juttua! ;)

   Poista

Lähetä kommentti