Kun jäämme eläkkeelle...

...muutamme Turkuun. Niin, tai sitten vanhenemme mieheni kanssa täällä rakkaassa synnyinkaupungissamme. No, onneksi tätäkään asiaa ei tarvitse ihan vielä päättää.

Tein eilen poikien kanssa extemporee reissun Turkuun ja niin tuli mieleeni opiskeluajat. Silloin ajattelin että tänne minä sitten jään asumaan. Mutta, kotikaupunkiimme sitten olemme asettuneet. Ja, onhan täällä lähellä tukiverkostoa turvallinen asua, ainakin nyt kun lapset ovat vielä pieniä.

 
Aurinko paistoi, kaupungilla oli paljon väkeä ja tunnelma oli muutenkin ihanan rento. Meillä ei ollut varsinaista listaa mitä pitäisi hankkia tai missä tulisi käydä, vaan kiertelimme ja katsoimme rauhassa kevään tuulahduksia. Harvinaista, yleensä lähdemme Turkuun listan kanssa ja sitten juoksemme kaupasta toiseen etsien erinäisiä tuotteita, lopulta jokainen on kiukkuinen ja väsynyt, niin ja lompakko ammottaa tyhjyyttään.
 
Harva liike oli enää samassa paikassa kuin silloin opiskeluaikoina. Tuttu kukkakauppa oli onneksi pysynyt samassa paikassa ja tässä kohtaa oli pysähdyttävä, pientä väriä kotiin viemiseksi.
Forum -kortteliin oli aukaistu ihastuttava leipomo Gryn, joka leipoo leipänsä juureen. Mukaan tarttui kassillinen tuotteita, joiden kanssa olemmekin viikonlopun herkutelleet. Yksi tuote mitä ostimme oli croissant, mikä yleensäkin kuuluu perheemme suosikkeihin. Iltapalaksi teen seurana väliin sujahti niin mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Useasti croissantit ovat kuin pelkkää ilmaa, mutta Gryn oli onnistunut leipomaan ilmavan ja samalla hyvin täyteläisen tuotteen. Joten, tästä tuli meidän suosikki. Tällä kertaa ostimme tuotteita vain kotiin tuomiseksi, mutta ensi kerralla istahdamme nauttimaan herkut paikanpäällä.
 
Tämä päivä on mennyt nopeasti, onko syy kellojen siirtämisessä. Niin tai näin, jälleen on viikko lopussa ja huomenna onkin taas maanantai.
 
Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
Kaisa

 Kommentit

 1. Mukavan kuuloista touhua siellä 🤗 ja croisantit ovat juuri noin herkkua 😍

  Iloa uuteen viikkoon 💕

  VastaaPoista
 2. Aina voi haaveilla. Minä olen ajatellut, että voisi olla myös kiva asua eläkkeellä osan vuodesta vaikka ulkomailla lämpimässä... Hyvää alkavaa viikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä haaveilla kannattaa, aika näyttää miten päivämme vietämme eläkkeellä. :)

   Poista
 3. Kauniit tulppaanit! Niistä tulee aina niin keväinen olo :)
  Mmmmm, croisantit ovat todella maukkaita juuri noilla täytteillä.
  Yksi haaveeni on, että voisin eläkkeellä viettää veneillen koko kesäkauden ja talveksi, tai ainakin osaksi aikaa, pääsisin jonnekin lämpimään...
  vaan totuus lienee ihan toinen, mutta haaveilen silti ;)
  Hyvää alkavaa viikkoa myös sinne länsirannikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä haaveilla aina kannattaa! Ja, olisihan tuo ihanaa veneillä kesät Suomen kauniissa saaristossa ja talvella voisi siirtyä purjehtimaan lämpimään. :)

   Poista
 4. Haaveena olisi muuttaa lämpöiseen eläkepäivinä.
  Kesät oltaisiin Suomessa.
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika monen haaveena viettää eläkepäivinä talvet jossakin lämpimässä. Jatketaan haaveilua!

   Poista
 5. Turku on kaunis kaupunki ja itsekin siellä aikanaan opiskelin. Muutama viikko sitten tuli käytyä Turussa teatterissa ja monta muistoa palautua mieleen. Eläkepäivillä itse muuttaisin etelän lämpöön. Talvi ei ole oikein minun juttuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on kyllä mukava opiskelukaupunki. Eläkepäivät lämpimässä kuulostaa hyvältä haaveelta!

   Poista
 6. Turku on kyllä NIIN kiva kaupunki, että siellä voisi kuvitella asuvansa itsekin. On ihan kiva leikitellä näillä eläkeajoilla. Meillä tämä voi olla ajankohtaista jo n. kymmenen vuoden päästä. Oma eläkeikä tuntuu karkaavan käsistä, mutta haaveena on jäädä pois työelämästä jo aikaisemmin...ja ainahan kannattaa haaveilla!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä on kiva haaveilla, mitä sitä sitten tekisi eläkkeellä. Meillä ko ajankohtaan on vielä pitkä matka!

   Poista
 7. Mä niin toivon, että mäkin pääsen eläkeikään <3 En oo vielä miettinyt mitä teen tai missä asun, mutta toivon pääseväni sinne asti elämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä tässä itsekin toivoo! Ja, sitä että saisi sitten terveenä nauttia ansaituista eläkepäivistä! <3

   Poista

Lähetä kommentti