Syksyiset auringonsäteet

Vaikka välillä syksy sateineen tuntuu väsyttävältä, on syksyssä myös paljon energiaa antavaa. Värikkäät puut ja putoilevat lehdet, lempeät auringonsäteet pilviharsojen välistä. Neljä vuodenaikaa, oi mikä rikkaus.

Viilenevät ilmat ja sateet luovat tunnelmaa, takkatuli ja kynttilät. Kotoilu, parasta syksyssä. Mutta, ulkoilu syksyisin on vain asenne- sekä pukeutumiskysymys. Saappaat ja villasukat ovatkin kuuluneet tämän viikonlopun varustukseeni. Eilen vietimme pihajuhlia sateen välillä ropistessa ja tänään olemme nauttineet auringonsäteistä sadonkorjuun merkeissä.
Omenat saatiin kerättyä ja alkuviikolla onkin vuorossa reissu mehustamoon. Omenamehu onkin poikien suurta herkkua ja varmasti terveellistä ilman lisättyä sokeria sekä lisäaineita. Tämä osallistuminen sadonkorjuuseen on ihana rikkaus, jonka vanhempani mahdollistavat meille kaupunkilaisille. Itselleni sadonkorjuu ja muut maatilan työt ovat jokseenkin tuttuja lapsuudesta, mutta omille lapsilleni maatilan työt ovat tuttuja vain oppikirjoista.

Mitenkäs siellä teillä? Kuuluuko sadonkorjuu syksyisiin puuhiinne?

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kaisa

Kommentit

 1. Marjastus kuuluu! Omenapuut jäi hankkimatta, mutta ensi kesänä taatusti istutan sellaiset. Isäni omenapuu ei tänä kesänä antanut satoa, mutta onko ihmekään näillä keleillä mitä oli.

  Mukavaa uutta viikkoa 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimme tänä kesänä ensimmäiset omenat omasta pihastamme, mutta ei niistä vielä mehua saanut puristettua. Onneksi on nämä vanhempani omenapuut!
   Ihanaa viikkoa ja syksyä myös sinulle! <3

   Poista
 2. Marjoja poimin omista viinimarjapensaista ja lähimetsän mustikka- puolukka- sekä varsinkin sienisatoa innolla keräilen. Tänä vuonna on kyllä jääneet kaikki edellä mainitut todella vähälle, kun on mukamas ollut muuta tekemistä ;)
  Eilen sentään sain pienen korin puolilleen suppiksia saaliiksi, kun saaressa metsää ristiin rastiin samoilimme :) Eräs pariskunta keräsi ruusunmarjoja, joista valmistavat hilloa, ja pihlajanmarjoja, joista saa kuulemma ihanan kirpeää hyytelöä. Pitäisiköhän itsekin koittaa?

  Tuo teidän omenamehu on aivan varmasti todella raikasta sekä terveellistä, kun sitä ei ole lisäaineilla eikä liialla sokerilla pilattu. Minusta on tosi ihana nähdä miten teidän pojat ovat niin tomeria ja toimeliaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, suppikset on niin hyviä. Syön mielelläni sieniä ja metsässäkin niitä etsin, harvemmin vaan löydän mitään satoa.

   Oi, kiitos. Kyllä pojat on reippaita ja ainakin toistaiseksi ovat lähteneet sadonkorjuuseen sekä muihinkin kotitöihin mukaan. <3

   Poista
 3. Voi mikä omppusato!
  Kyllä kelpaa noista mehustella <3

  Meillä kuuluu sadonkorjuu myös syyspuuhiin, lapset haluavat päästä metsiin, mutta myös ihan omalta pihalta saa kiitettävästi satoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenoita olikin yllättävän paljon, vaikka ensin ajattelimme että mahdetaanko saada saavillistakaan kerättyä. Kyllä niitä sitten vaan löytyi kun yläoksille saakka tikapuilla noustiin.

   Poista
 4. Mahtava omenasato. Kyllä noista ompuista saa taatusti hyvät mehut.
  Meillä syksyn satoa haetaan metsästä vaihtelevalla menestyksellä... ;)
  Oikein mukavaa viikon alkua sinne!

  VastaaPoista
 5. Ihanasti omppuja ja voi miten kiva että pääsette/lapset pääsee tuollaiseen sadonkorjuuseen mukaan! Varmasti kiva kokemus ja kylläpä mehukin maistuu hyvälle kun on itse kerännyt ainekset:)😍 Täällä jäi kovin heikonlaiseksi syksyn sato..marjoja ei saatu kun mustikat olivat metsästä hävinneet ja omenoita ei meidän suunnilla vaan puihin ilmaantunut..Meidän mummolassa on vanha puu jossa on joka syksy omenoita niin että oksat vaan notkuu ja kaikki saa kyllä satoa..tänä vuonna oli vain pari hassua omenaa:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon tuntuu sato vaihtelevan vuosittain. Mutta, jos ensi vuonna taas teillekin tulee omenoita enemmän, toivotaan niin!
   Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. täällä tultiin eilen kotiin mukana muovikassillinen omenoita. niitä oli tänä vuonna ihan valtava määrä vanhempieni omenapuissa.

  VastaaPoista
 7. Vau mikä määrä omppuja! Olisihan se jokaiselle kaupunkilaislapselle (ja kröhön, miksei myös aikuisellekin) ihan hyvä toisinaan päästä ihan kunnon sadonkorjuupuuhiin! ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukavaa kun lapset (ja me vanhemmat) pääsevät mukaan sadonkorjuuseen, oppivat mistä se ruoka tulee. Vielä olisi perunannosto edessä!

   Poista
 8. Oih, mitä omppuja. Onneksi syksy on täynnä väriä, sillä se auttaa tosiaan jaksamaan kesän jälkeen, kun muuten päivä lyhenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan syksystä ja tankataan värienergiaa pitkän talven varalle!

   Poista
 9. Oho, onpa paljon omppuja! Meillä niitä tulee vasta niin vähän... Puolukoita ajattelimme käydä vähän poimimassa. Ihanaa alkanutta viikkoa 💓

  VastaaPoista
 10. Wautsi! Siellä ollaan oltu ahkeria :)) Alkoi tehdä mieli omenapiirakkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta muu kuin ottaa jauhot ja omenat pöydälle, ryhtyä leipomaan!

   Poista
 11. Ihania kuvia! Rakastan syksyä, mutta tämä syksy on ollut niin kiireinen, etten ole mitään syysjuttuja tehdä. Höh! 🍁🍁🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on syksyä ja sadonkorjuuta jäljellä, joten ehdit vielä mukaan!

   Poista
 12. Vautsi mikä omppusato! Tuosta määrästä saa kyllä ison satsin mehua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehua tuli kyllä yllättävänpaljon ja hyvää on!

   Poista

Lähetä kommentti