Autoradalla

Viime syksynä kuopukselta nousi pyyntö autoradasta tai paremminkin automatosta lattialle. Tiedustelin häneltä, millaisen automaton hän sitten haluaisi. Kuopus kertoi kuinka ystäväperheemme luona on ystäväni piirtämä muovinen automatto, sellaisen hän haluaa myös. Samalla kuopus kertoi, että maton päälle hän sitten rakentelisi Autot-3 legonsa. 

Muistin miten ystäväni on myös tehnyt lapsilleen alustoja, joiden päällä on kiva rakentaa legoja. Alustat saa leikin päätteeksi työntää sängyn alle, mistä ne löytyvät valmiina kun leikki taas jatkuu. Tästä sainkin idean, yhdistän tuon automaton sekä alustat yhdeksi kokonaisuudeksi.
Puutavaraliikkeestä hain jämäpalan levyä ja varastosta löytyi aikaisemmin hyllyissä käyttämääni maalia. Maalia pintaan ja vielä renkaat levynpohjaan. Levyn pintaan suunnittelime yhdessä autoradan ja sitten alusta olikin valmis leikkejä varten.
Alusta on ollut kovassa käytössä. Hetkellisesti Autot-3 legot siivottiin pois ja alustalla rakenneltiin muita legoja. Toki alusta vie tilaa lattialla ollessaan, mutta renkaiden ansiosta on helppo siirrellä ja näin ollen rakennelmat eivät hajoa siivotessa. Vielä ei ole alusta montaa kertaa sängyn alle joutanut, kun ei rakennelmia saa piilottaa, tokaisi kuopus. Sisustuksenkin kannalta näppärä alusta, kun saa pois silmistä. Toisaalta, meillä ei kyllä pahemmin leluja muualle siivota kuin lasten huoneisiin, siellä ne sisustavat mukavasti.

Eli, edelleen täällä on Autot-sarja lempileikkinä kuopuksella. Pikkuautot ovat vain vaihtuneet legoiksi ja samalla on leikkeihin tullut mukaan pientä rakentelua. Mukava seurata pientä leikkijää ja eläytymistä.
Nyt toivotankin kaikille koululaisille oikein mukavia hiihtolomia alkavalla tai tulevalla viikolla. Nauttikaa ulkoilusta ja nukkukaa pitkään, kerätkää voimia kevääseen!

Kaisa


Kommentit

 1. Tuo on kyllä hieno ja varmasti leikkijälle mieluinen. Meillä oli aikoinaan se sellainen kammottava vanhanajan automatto, tosi "nätti" sisustuselementti. No rumuudestaan huolimatta oli se kovalla käytöllä ja monet leikit sillä poika leikki.
  Oikein ihanaa pakkas sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen "kammottava" - matto oli toinenvaihtoehto. Mutta, tämä alusta on kyllä osoittautunut hyväksi ratkaisuksi ja toimivaksi.

   Poista
 2. Onpas kiva idea!
  Siinä on nyt kiva leikkiä ja näppärä siirtää sängyn alle.

  Muistan tuon ajan kun juniori leikki aina legoilla.
  Niitä leikkejä oli ihana seurata.
  Aika menee ihan liian äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika menee kyllä niin nopeasti. Meilläkin enää vain yksi leikkiä. Täytyy nauttia tästä hetkestä, vielä kun saa seurata leikkijää!

   Poista
 3. Kyllä tuolla kelpaa ajella :) Mukavaa hiihtolomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ilmat kyllä suosivat lomailijoita.

   Poista
 4. Voi miten kätevä. Meilläkin olis tarpeen tuollainen.

  VastaaPoista
 5. Tulee heti mieleeni ne ajat kun esikoinen oli pieni <3 mukavia muistoja .... !

  Ronja

  https://willaronjatar.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lasten leikit on kyllä niin ihania ja aitoja!

   Poista
 6. No onpas kätevä ja kiva idea! Muistan kuinka omat tytöt rakentelivat aikoinaan kokonaisen hevostilan kaikkine rakennuksineen ja aitauksineen oman huoneensa matolle :D Pari tuollaista siirrettävää alustaa olisivat olleet silloin todella tarpeen.
  Tästähän saimmekin mainion lisälahjavinkin, kun legoja lastenlapsille alamme lähivuosien aikana ostelemaan. Kiitos Kaisa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä alusta on kiva ja voi toteuttaa juuri itselle sopivassa koossa. Tämä meidän alustakin olisi voinut olla hieman isompi, mutta jämäpalana kun hankin, niin mitat oli ennakkoon määrätyt.
   Joo, ilman muuta teet oman alustan pienille rakentelijoille, saa rakennelmat jäädä odottamaan seuraavaa leikkiä. <3

   Poista

Lähetä kommentti