Auringonkukkia


Jokunen aika sitten kirjoittelin siitä, kuinka lähipellollamme kasvaa auringonkukkia kaupungin vihertoimen kasvattamana. Kerroin kuinka kukat ovat antaneet minulle voimaa aamuisin arjen palatessa nyt syksyllä. Arki on lähtenyt mukavasti ja ohjelmoidusti sujumaan. Olen edelleen aamuisin ihastellut kukkia ja nyt viikonloppuna maltoin itsekin käydä kukkia keräämässä.


Viikonloppuna meillä vietettiin poikein yhteissyntymäpiviä pihajuhlien merkeissä. Koristeeksi kävin keräämässä auringonkukkia. Kukat olivat kauniita koristeita ja mukavasti aukesivat juuri sopivasti lauantaiksi, kun pidin niitä sisällä yön yli. Kukkia en juhlien jälkeen kaikkia ottanut kotiin sisälle, vaan lähdimme pyöräilemään hautausmaalle ja viemään edesmenneiden isovanhempiemme hautoja koristamaan. Kaupunginhalki pyöräillessä pysähdyimme katsomaan solisevaa jokea sekä ihastelemaan vanhaa merimiehen kotia Kirstiä, mikä nykyään toimii museona. Pihalla oli kuivumassa pyykit ja omenapuu oli täynnä mehukkaan näköisiä omenoita. Ihana miljöö kuin menneisyydestä.

Auringonkukat loistivat kilpaa ilta-auringon kanssa. Ilma oli raikas sateen jäljiltä. Ilmassa oli jo syksyn tuntua, vaikka ilta olikin vielä ihanan lämpöinen.

Nautitaan kauniista syksystä ja vielä lämpöisistä päivistä!

Kaisa

Kommentit

 1. Hyvää synttäriä sinne! Täälläkin on kolmen pojan synttärit kuukauden sisällä :D Juhlakausi alkamassa siis :) Ihania pirteitä kuvia! Auringonkukat ovat kyllä kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa juhlakautta teille! Juhlat on aina ihania. <3

   Poista
 2. Auringonkukat ovat pikkuaurinkoja elokuun tummuviin iltoihin! <3
  Mainio omppusato Suomessa onkin.

  Ihania elokuun viimeisiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kukat tuovat aurinkoa syksyisiin päiviin!

   Poista
 3. Ihania tunnelmia kuvissa. Tampereellakin oli vielä 2013 pelto, missä keräsin kukkia vauva sylissä, mutta lopettivat sen jostain syystä. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi että. Tämä kukkapelto on ollut kyllä valtavan suosittu ja edeleenkin sielyä löytyy kukkia joita kerätä!

   Poista
 4. Auringonkukat ovat kyllä niin ihania ja kuuluvat syksyyn. Niillä saa kyllä niin kivasti näyttävyyttä esimerkiksi juuri juhliin. Veljelläni oli toissa vuonna auringonkukkapelto, mutta nyt ei ole. Silloin kävin ihmettelemässä kukkien kauneutta pellolla sekä keräämässä niitä kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaupungin vihertoimi kasvattaa kukkia jatkossakin tänne meille. Ja, sun täytyy vinkata veljellesi, jospa hänkin kasvattaisi kukkia ensi vuonna!

   Poista
 5. Upeat kukat! Ne ovat kuin pieniä aurinkoja ja sinä säteilet niiden vieressä!

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat ja maisemat. <3 Täälläkin auringonkukat koristaa viikonlpppua. Ihanaa viikonloppua Kaisa <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti