SAA POIMIA


Tällä viikolla olemme kuopuksen kanssa harjoitellut taas heräämisiä, eivätkä nuo aamut ole menneet ihan kuin tanssi. Kuopus kun oli kuusi viikkoa kesälomalla, turvallinen arkirytmi on hieman kärsinyt ja illat venyneet luvattoman pitkiksi. No, pikkuhiljaa totumme kaikki arkeen ja heräämiset sekä harrastukset kuuluvat taas normaaliin arkeen.

Jos aamut eivät kotona ole lähteneet ihan ihanteellisesti käyntiin, niin töihin ajaessa päivä on muuttunut hyvinkin aurinkoiseksi, aurinkopellon ohi kun olemme ajelleet. Kaupunki levitti keväällä läheiselle pellolle auringonkukansiemeniä ja nyt ne ovat puhjenneet kukkaan. 

Muutamana aamuna ajattelin että illalla täytyy ottaa kamera mukaan ja lähteä kuvaamaan kukkia sekä peltoa. Salaa mielessäni ajattelin, kunhan kukaan ei vaan menisi kukkia keräämään pellolta vaan antaisi kasvaa ja kaikki saisivat aurinkopellosta nauttia.


Tänään kun ajelin töistä kotiin, huomasin pellonlaidassa kyltin SAA POIMIA. Ja, sitä kaupunkilaiset ovatkin noudattaneet. Pellolla oli useampi kukkien kerääjä, isot kimput kädessään kohti kotia. Kotiin tultuani nappasin kameran käteeni ja hyppäsin pyörän selkään. Kukkia oli kerätty todella runsaasti eikä varsinaista kukkapeltoa enää ollut, toki osa kukista oli vielä nupuillaan, eli vielä on toivoa että uusi kukkapelto näyttäytyy. Itse en malttanut taittaa yhtään kukkaa kotiin viemiseksi, vaan tyydyin kukkien kuvaamiseen.  

Mutta, hieno idea kaupungin vihertoimelta, kasvattaa kukkia pellollinen. Ja, onhan tuo hienoa että jokainen kaupunkilainen saa pellolta kukkia kerätä. Itselleni pelto on ollut energianlähde hieman kankeisiin aamuihin. Eli, jokaiselle jotakin ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee nauttimaan kukista, joko omassa maljakossaan tai sitten aurinkopeltona, niin kuin minä.


Aurinkoista ja energistä viikonloppua sinulle!

Kaisa

Kommentit

 1. Auringonkukista juuri hiljattain kirjoitinkin, ja kaipasin vastaavia peltoja pk seudulle. 🤗 ja niitä kaiketi siis on, mutta en vaan ole onnistunut löytämään 😎 tälläinen on aivan loisto idea 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin kun kirjoittelit etsiväsi aurinkopeltoa sieltä teiltä päin. Tänään kun tulin kotiin, ei pellolla kukkinut enää yhtään aurinkoa, niin suosittuja ovat olleet!

   Poista
 2. Auringonkukat ovat ihania. Ihana ajatus, että saa käydä poimimassa. Mukavaa perjantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva idea. Ja, onhan tuo pelto kauniimpi kun siinä kukat kukkii!

   Poista
 3. Auringonkukat ovat nin kauniita ja tuo idea poimimisesta on kyllä kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kiva idea. Toivottavasti vastaisuudessakin pellolle kylvetään siemeniä!

   Poista
 4. Oi että, rakastan auringonkukkia! Ihana idea, että kuka vaan voi poimia "pieniä aurinkoja" itselleen :)
  Energistä ja aurinkoista viikonvaihdetta myös sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä auringot ovat olleet kyllä todella suosittuja, tänään ei pellolla näkynyt yhtään aurinkoa. Hyvä idea siis!

   Poista
 5. Mä kasvatin omia aurinkoja tänä kesänä, eka auringonkukka on avautunut viikolla ilahduttamaan meitä. Ihana kukka kuin mikä. Seuraavan kukan otan maljakkoon sisälle.

  VastaaPoista
 6. On ne niin kauniita kukkia🌻🌻Täällä päin on myös sellainen pelto josta voi käydä poimimassa auringonkukkia ja voi niistä myös maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että siellä teilläkin päin on kylvetty kukkia. Ihana idea, toivotaan että vataisuudessakin saamme kukista nauttia!

   Poista
 7. Kiva tempaus kaupungilta - tulee monelle hyvä mieli♥
  Auringonkukkaista elokuuta sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat tuovat kyllä monelle hyvää mieltä, ovat niin kauniita!

   Poista

Lähetä kommentti