Luonto tulee sisälle


Kulunut viikko on ollut hyvin inspiroiva monellakin tavalla. Viime viikonloppuna kävin ihailemassa Rakenna Asu Sisusta -messuilla neljää erilaista olohuonetta. Miten pienillä muutoksilla saa omaankin olohuoneeseen muutosta.

Eilen osallistuin Sisustustalon Kodinonnen -sisustusiltaan, syksyisiin kattausideoihin tutustuen. Luonnon inspiroivia syysideoita pöytäkattauksissa ja syksyisen kodin sisutuksessa, oli esittelemässä sisustustoimittaja Hanna Leino sekä hänen assistenttinsa visualisti Mariel Wenström. Hanna ja Mariel olivat päivän aikana luoneet Kodinonneen ihastuttavia kattauksia, luonnonmateriaaleja sekä kauniita vihreitä leikkoja käyttäen. Leikkookukat eivät tarvitse olla perinteisessä maljakossa tiukassa asetelmassa, vaan leikkoot voivat olla rennosti erilaisissa maljakoissa tai esim keraamisissa kulhoissa. Hanna ohjeistikin etsimään isoäidin vanhat keraamiset kulhot ja käyttämään niitä kattauksissa sekä sisustuksessa. 


Mariel näytti esimerkkejä miten monella tavalla voi kattauksessa käyttää esim keittiöpyyheliinaa niin kangasserviettinä kuin tablettinakin. Kaitaliinaa ei tarvitse asetella perinteisesti keskelle pöytää, vaan kaitaliinat voi laittaa poikitellen tai pienemmät rennosti vain lautasen alle ja hieman roikkumaan pöydänreunalta alas. Illan aikana Hanna näytti miten kuvata kauniita kattauskuvia instaan ja millä pienillä jutuilla kuvia saa hieman käsiteltyä tavallisella kännykällä. Miten kuvia jaetaan instassa, miten käytetään @- sekä #-merkkiä. Ohjeet oli selkeitä ja käytännönläheisiä, vain kuvaamalla oppii sekä kehittyy. Ihanan kannustavia ja positiivisia vinkkejä sisustuskuvaamiseen.

Illan aikana sain monta vinkkiä, jotka voin toteuttaa kotonakin. Katsomalla omia kaappeja ja varastoja, löytyy kotoa valmiina materiaalit kattauksiin ja sisustuksiin, luonnosta keräämällä saan puuttuvat materiaalit. Luonto tulee sisälle kotiin ja kattauksiin! 

Kiitos mukavasta illasta Kodinonni, Hanna ja Mariel!


Nautitaan syksystä ja luonnon antamasta väriterapiasta. Katsotaan ympäristöä, mitä löydämmekään kotiinviemiseksi niin kattauksen koristeeksi kuin sisustukseen muutenkin. Oikein ihanaa viikonloppua!

Kaisa

Kommentit

 1. Rakastan tehdä kattauksia ja hakea näihin inspiraatiota 🤩 ja luonnon aarteet ovat yksi iso ja tärkeä osa itsellä tässä juurikin. 😍 oli aivan tosi kiva postaus siis 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnosta löytää kyllä monennäköistä mitä kattauskessa voi käyttää. Ihana päästä tällaiseen iltaan, josta saa ideoita kotiin viemiseksi!

   Poista
 2. Harmitti, kun minulla oli iltaan päällekkäisiä meoja, enkä päässyt osallistumaan. Nyt, kun luin postauksesi, harmittaa vielä vähän enemmän. Mielenkiintoinen aihe ja illasta sai varmasti paljon hyötyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli kyllä mukava ja monta ideaa sain kotiin viemiseksi!

   Poista
 3. Kivoja ideoita 😊 Kotoa löytyy monenlaista matskua kun vain oivaltaa käyttää niitä. Kiitos kun jaoit nämä ihanat ideat ja kauniit kuvat💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sait kuvista inspiraatiota omiinkin kattauksiisis!

   Poista
 4. Luonnon materiaalien avulla saa loihdittua kyllä kivoja juttuja kattauksiin. Itse en siinä ole mikään mestari, vaikka tykkäänkin niistä kovasti. Tuollaiseen sisustusiltaa olisikin mukava päästä osallistumaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanan inspiroivat kuvat, kuten myös edellisen postauksen olohuonekuvatkin! Kauniita ja kivoja vinkkejä, joista sain monia oivalluksia kodin ilmeen uudistamiseen. Mikä parasta, näiden toteuttaminen ei välttämättä vaadi suuria investointeja :)
  Maanantaina minulla on vapaapäivä, josta tuleekin kodin sisustuspäivä, ja saatanpa metsälenkiltä poimia mukaan muutakin kuin suppilovahveroita ;)
  Kiitos Kaisa näistä kivoista postauksista! Virkistävää viikonvaihdetta sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löysit lenkilläsi suppisten lisäksi jotain muutakin kotiin viemistä!

   Poista
 6. Teillä on ollut kiva sisustusilta.
  Kauniit kuvat!
  Ja tosi hyviä vinkkejä kattaukseen. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. On kauniit kattaukset. Ja luonnon matskut niin aitoja.

  VastaaPoista
 8. Siis ihan mielettömän näköisiä, tuo lautasliinakin laitettu, kuin olisi salaatti tai mikä nyt kukkakaali, mutta siis niin kaunista. Ihanaa sunnuntaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin hieno kattaus. Ei voi kuin ihailla toisten taitoa tehdä kauniita kattauksia!

   Poista

Lähetä kommentti