Syksyinen viikonloppuVaikka syksy on ollut hyvin ohjelmoitua ja toisinaan kiireistäkin, on syksyssä jotakin todella ihanaa ja rauhoittavaa. Iltojen pimennyttyä on kotona sytytetty takkaan tuli lähes joka ilta ja kynttilöitä on palanyt useammalla pöydällä. Iltaisin harrastusten jälkeen ovat pojat jääneet mielellään kotiin, eivätkä ole lähteneet enää joka ilta kaverille pimeään iltaan.

Viikonloppuna kotoilimme ja nautimme ulkoilusta syksyn väriloistosta nauttien. Pihan lehtiä yritimme saalistaa ja aika hyvin onnistuimmekin, vaikka piha näyttääkin nyt jälleen lehtien valtaamalta. Haravointi on mukavaa ja parhainta liikuntaa ulkoilmasta nauttien, joten odotankin jo seuraavaa lehtien saalistus operaatiota.

Sunnuntaina mies tuli käymään kotona, kesken työreissunsa. Olikin mukava kun sai aiheen kattaa ruoan ruokahuoneeseen ja ottaa kangasservietit kaapista esille. Tavallisesta ruoasta tuli juhlavampaa, kun esillepanoonkin oli keskitytty enemmän.

Syksyiseen kattaukseen sopi hyvin myskikurpitsakeitto ja siemennäkkäri sekä kanahalloumsalaatti. Ruoka teki hyvin kauppansa vai nauttiko kaikki kiireettöömästä ruokailusta ja juhlasta arjen keskellä? Liian harvoin tulee katettua ruokaa ja keskityttyä ruoan esillepanoon. Pojat sanoivatkin, että seuraavaksi syömme ruokahuoneessa jouluna. Joten, otin kommentista kopin ja pyrinkin nyt ainakin kerran viikossa kattamaan pöydän ruokahuoneeseen, vaikka vaan sitä arkista nakkikeittoa syömään. Ehkä nakkikeittokin maistuu paremmalta kun se on nostettu esille kauniimmin.

Viikonloppu päättyi mukavaan yhdessäoloon koko perheen voimin, jonka jälkeen oli mukava aloittaa uusi viikko. Viikko onkin ollut hieman lyhyempi, kun pojilla oli koulua vain kaksi päivää ja loppuviikon saavat nauttia ansaitusta syyslomasta.

Toivotankin kaikille syyslomalaisille oikein ihanaa lomaa ja nautitaan raikkaasta syyssäästä!

Kaisa

Kommentit

 1. Niin kaunis syyskattaus! Ja herkullisia ruokia. Nam!
  Meillä on syyslomat jo lomailtu.
  Seuraavaksi odotetaan joululomaa.😀

  Hyvää syyslomaa teidän pojille!
  Ja ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loma oli kyllä mukava ja tuli tarpeeseen jokaiselle!

   Poista
 2. Herkulliset kuvat ihana tunnelma välittyi! <3 Kurpitsakeitto täälläkin ruokalistalla ja kynttilöitä palaa joka ilta, ihana syksy! :) Lomaa itselläni ei kyllä ole, mutta yksi pidempi viikonloppu on suunnitelmissa vielä ennen joulua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidennetty viikonloppu kuulostaa mukavalta!

   Poista
 3. Kaunis kattaus ja mukava tunnelma ♥ Kanahalloumisalaattia olenkin miettinyt, täytyykin kurkata ohje!

  VastaaPoista
 4. Viikonloput ovat juuri parasta aikaa kattaa kauniisti pöytä ym. Kiva ja kaunis kattaus teillä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viikonloppuna on enemmän aikaa panostaa myös kattaukseen. Pyhäinpäivän kattausta täällä jo suunnitellaan! ;)

   Poista
 5. Niin ihana kattaus ja herkullinen menu - hyvät vinkit vaikka tähän viikonloppuun:) Kiitos<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Reseptit on helppoja ja maistuu myös nuoremmalleväelle!

   Poista
 6. Kaunis kattaus ja varmasti herkullinen ruoka, ihanasta tunnelmasta puhumattakaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mukavaa kun mies pääsi työjaksollaan käymään kotona.

   Poista
 7. Upea kattaus ja mums mitä herkkuja oletkaan loihtinut! Ilokseni olen todennut, että meidänkään teini ei ihan joka ilta katoa ulos kavereiden kanssa pörräämään. Kyllä routa porsaan kotiin ajaa vai miten se nyt menikään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tällä pimeydellä joku hyvä vaikutus, saa nauttia teinien seurasta enemmän. :)

   Poista

Lähetä kommentti