PÄÄSIÄINEN LÄHENEE


Havahduin kuluneella viikolla siihen, että pääsiäinen on jo ensi viikolla. No, ei sen puolen meillä ole viime vuosina ollut tapana pääsiäistä sen kummemmin viettää tai sisustaa kotona. Mutta, jotakin pientä kivaa suklaamunien lisäksi on kotiin kiva laittaa.

Alkuviikkoisen lumisateen jälkeen on taas ollut mukava jatkaa pihatöitä ja pensaiden leikkaamista. Norjanangervosta kieputtelin pesän lasipurkkiin ja sinne laitoin koristemunat höyhenien päälle. Purkki löysi paikkansa olohuoneenpöydältä, jossa nyt luo kotiimme pääsiäisen tuntua.


Kun lapset oli pienempiä ja kotona tuli oltua enemmän, tuli myös pääsiäistä laitettua kotiin. Rairuohoa kasvoi useammassa purkissa ja lasten kanssa askarreltiin perinteisiä koristeita. Nykyään en lapsista saa askartelijoita seurakseni, eikä heitä istutuspuuhatkaan ole kiinnostaneet. On siis myönnettävä, että meillä ei tänä vuonna kasva tuota perinteistä rairuohoa. Tai, saattaa olla että eskarista rairuohopurkki ensi viikolla vielä kotiutuu.

Kasvaa sitä rairuohoa - askarteluja tehty tai sitten ei, tulee se pääsiäinen kuitenkin. Ja, itse odotan eniten neljältä vapaalta, kun saa rauhassa istua alas ja juoda kahvit hyvien ystävien kanssa. Eikä tarjoilustakaan tarvitse välittää, suklaamunilla pärjää hyvin jos ei leipominen innosta!

Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua just sulle!

Kaisa

Kommentit

 1. Onneksi on pari vapaata pääsiäisen johdosta.Siivosin lasiterassin, huomenna haen jotain levätkukkaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kyllä niin kaunista ja lämmintä, on terassilla kelvannut juoda kahvit sekä nauttia auringosta!

   Poista
 2. Kivannäköinen asetelma! Kolme edellistä pääsiäistä olen ollut töissä, mutta tällä kertaa pidän oikein kunnon loman, jonka vietämme venettä kunnostaen ja ehkä myös veneillen, sekä perheen kanssa yhteistä aikaa viettäen. Olen siis vähintäänkin innoissani tulevista pääsiäispyhistä, ja vaikka kotia pääasiassa lastenlasten takia koristelen. niin aion kyllä tekaista myös muutaman kukka-asetelman pientä tupaamme ja terassia koristamaan :)
  Lempeää ja leppoisaa sunnuntaita sekä pääsiäisenalusaikaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, teillä on paatin kunnostus jo alkanut, meillä vielä kokonaan edessä. Mutta, tänään oli jo useampi laskenut paattinsa ja suuntasi saaristoon, joten kun mies palaa töistä kotiin, niin uskon että meilläkin lasku on lähes heti edessä, :)
   Aurinkoisia veneretkiä! <3

   Poista
 3. Kiitos tuosta norjanangervovinkistä! Meillä niitä vinksallaan tuolla pihalla enemmänkin, kun painava lumitaakka riepotteli niitä. Koristeluihin sopivia oksia löytyy varmasti ja ovat tosi kivan näköisiä tuossa maljassa.

  Minä pidän pääsiäisestä ja tykkään myös koristella kotia pääsiäiseen. Paljon ei koristeita ole, mutta jonkin verran kuitenkin. Pajunoksia olen myös hakenut maljakkoon.

  Minullakin tiedossa huikea neljän päivän vapaa. Mitähän sitä oikein keksisi tuolloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin tekemään angervonoksista asetelmia pihallekin. Tulee leikattavat oksat ns hyötykäyttöön. ;)

   Poista
 4. Ihana pääsiäiskoriste. Apua olen unohtanut hankkia pienille virpojille herkkuja. Omg. noh onneksi aina jotain kaapin perukoilta löytyy. Ihanaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teilläpäin on tuo virpomisperinne, meillä kun nuutitetaan talvella.

   Poista
 5. Kiva idea käyttää norjanangervon oksia - tuollainen asetelma sopisi meillekin😊 taidettiin juuri viedä leikkaamani oksat risuviikkojen nimissä keräykseen. Hmm. no ehkäpä muutaman vois vielä napata puskista😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löysit vielä joitakin oksia ja sait asetelman tehtyä!

   Poista
 6. Tosi kivan ja kauniin koristeen sait aikaan! :) Ja hei, vähemmän on enemmän, täällä samoin :)

  Iloista sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ja, varsinkin nyt kun näyttää siltä että saamme viettää aikaa ulkona ja nauttia lämpimästä ilmasta. Eli, eipä tuota koristetta kukaan sisällä ole katsomassa. :)

   Poista
 7. Pääsiäinen tulee, olipa rairuohoa tai ei. Vinkki muuten: pääsiäisohra kasvaa parissa päivässä. On tosi hyvä vaihtoehto rairuoholle. Kovin vähiin ovat jääneet meilläkin pääsiäisvalmistelut. Pientä koristusta laitettu esiin, mutta eipä muuta suurempaa. Vapaat tulevat kyllä kovasti tarpeeseen :) Iloa ja auringonsäteitä pääsiäisviikkoonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan vapaista ja auringosta, ilman suurempia koristeluja!

   Poista
 8. Kaunis asetelma ♥ Meilläkin minimalista tänä vuonna, pari ruohoa kasvamassa ja tulppaanit sekä helmililja riittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukat tuovat ihanaa vihreyttä, mikä sopii hyvin kevääseen sekä pääsiäiseen!

   Poista
 9. Hyvää pääsiäistä teidän perheelle!🐥🌼

  VastaaPoista

Lähetä kommentti