SYYSKUU

Syyskuu on yksi lempi kuukauteni vuodesta. Aamulla saa jo hiukan tuntea kuinka ilma on viilentynyt, päivällä aurinko paistelee ja lämmittää ilmaa. Iltalenkillä saa ihailla viilenevää iltaa ja auringonlaskua, potkia lenkkipolulle pudonneita lehtiä. 


Kun keväällä ihailee pitkän talven jälkeen ensimmäisiä puhkeavia silmuja puissa ja miten musta tienpierran onkin yhtäkkiä täynnä kauniita keltaisia leskenlehtiä. Saa syksyisin ihailla kellastuvaa ja punertavaa luontoamme. Eilen havahduin, kuinka kotipihallamme oli ihan parissa päivässä pihapuu vaihtanut väriään vihreästä oranssiksi. Miten luonto antaakaan juuri nyt roppakaupalla värienergiaa meille.


Samalla kun luonto vaihtaa väriään, on metsät ja puutarhat täynnä mehukkaita marjoja sekä hedelmiä. Tai, oikeastaan tätä sadonkorjuuta on ollut jo useamman kuukauden, aina mansikoista lähtien. Mutta, nyt omenat ovat parhaimmillaan ja useampana iltana olenkin keitellyt omenahilloa talven varalle. Saa nähdä, jääkö talveksi mitään kun hillo on tehnyt heti valmistumisen jälkeen niin hyvin kauppansa, puuron sekä pannarin lisukkeena. Samapa tuo vaikkei talveksi jäisikään, ihanaa kun lapsille kelpaa tekemäni hillot. 


Juuri nyt, kun tätä postausta kirjoittelen, aurinko meni piiloon ja alkoi satamaan. Ja, sadekin kuuluu syksyyn. Silloin saa oikein luvalla jäädä sisälle, käpertyä sohvannurkkaan, sytyttää vaikka kynttilän ja nauttia lämpimästä teestä. Niin, ja napata vaikka kainaloon pussillinen itse tehtyjä omenasipsejä!


Joten, nautitaan syyskuusta ja kerätään voimia alkavaan pimeään jaksoon!


Kaisa


Kommentit

 1. Syksyllä on ihanaa kotoilla, siitä tulee merkillisen turvallinen olo sydänalaan. <3 Ihanaa päivää Kaisa. <3

  VastaaPoista
 2. Voi että tämä postaus oli niin ihana, koska syksy... ❤🍂❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on niin ihanaa ja kaunista aikaa. <3 On ihanaa kun syysaurinko luo säteensä tippuneisiin lehtiin, mutta välillä oikein odottaa että satelee, saa luvalla löhötä kotona. Mutta, mistään myrskystä en tykkää, mitä nyt on ennustettu tulevaksi lähipäivinä!

   Poista
 3. Syksy on minulle hyvin kaksijakoinen vuodenaika. Pidän sen pimenevistä illoista ja väriloistosta, mutta marraskuun yleensä hyvin sateisista keleistä on vaikea löytää positiivisia asioita. Silloin on lupa käpertyä sohvan nurkkaan ja mahdollisuuksien mukaan hiljentää tahtia. Nyt kuitenkin nautin vielä kauniin syksyn tuomasta tunnelmasta. Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on niin kaunista aikaa, tuo väri-iloittelu antaa energiaa! <3

   Poista
 4. Vuodenajat ovat meillä kivat, vaikka joskus pimeä aika onkin takkuista. Syyskuussa on vähän vielä kotona puutarhassa hommia ja viimeiset sadot saa korjata pois. Omenat on vielä puussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin niin näistä meidän neljästä vuodenajasta, kaikissa on sitä jotakin <3

   Poista

Lähetä kommentti