Puumaja, osa 1

Kun olin pieni, minulla oli pihallamme oma leikkimökki. Muistot lapsuudesta ja leikit leikkimökissä ovat mukavia. Varsinkin kesäisin leikkimökki oli oma pieni huoneeni, jossa leikin kavereiden kanssa ja nautin eväiden syömisestä.

Muuttaessamme nykyiseen kotiimme ja pihaa laittaessamme, ryhdyin suunnittelemaan myös paikkaa leikkimökille. Mieheni ei tuolloin projektista innostunut. Ehkä hän ajatteli, että näitä projekteja on jo nyt tarpeeksi.

Nyt on aikaa kulunut. Kotimme sekä pihamme on ns valmiita. On kulunut jo pari vuotta sekä kesää, kun meillä ei ole ollut sen suurempia projekteja käynnissä. Tekemistä kyllä olisi, mutta olemme nauttineet aikaansaannoksistamme.

Ehkä on vaadittu juuri nämä pari vuotta, suurin "rakentamisähky" on kadonnut. Koska, pihallemme on peruuttanut jo useampana päivänä lava-auto. Ja, kyydissä on ollut enemmän ja vähemmän puutavaraa.

Ja, siitä se sitten lähti nousemaan, nimittäin puumaja. Poikalapset kun rakastavat kiipeilemistä ja vaklaamista. Mikä sen parempi paikka on kuin puu ja siellä maja.
Varsinainen maja puussa, tämä ei ole. Koska, eihän puihin rakentaminen ole suotavaa. Joten, maja rakennettiinkin puun ympärille. Vanha mänty saa kasvaa rauhassa, kun terassiin jätettiin aukko puulle. Muutenkin yritimme välttää risukkojen katkomista (ainakin näin aluksi), jotta vaikutelma olisi metsäinen.
 Nyt maja on noussut harjakorkeuteensa. Lattia on saatu valmiiksi ja suunnilleen seinätkin on lyöty umpeen. Katto on vielä hieman kesken tai oikeastaan päällyste puuttuu. Maalaaminen on ulkopuolelta aloitettu.
On ollut ihana seurata kuinka pojat itse ovat suunnitelleet ja rakentaneet. Hyvin tuo vasara ja saha pysyy heidänkin kädessään, isän opissa olleet. Tämä projekti on sen verran iso, että isä on ollut mukana rakentamassa. Hieman on pitänyt tehdä myös lujuuslaskelmia ja miettiä että on kestävä leikkipaikka. Eli, eivät pojat ole voineet ihan keskenään rakentaa.
Pojat miettivät, miten sähköistys hoidetaan. Käydessämme Clas Ohlsonilla ratkesi myös tämä ongelma. Valikoima aurinkokeräimillä varustetuista valaisimista oli aika hyvä. Sieltä pojat sitten saivat valita valot majaansa. Tyylikkäät valinnat. Muutama valo majan seinään ja yksi terassille.

Maja alkaa olemaan valmis, ainakin näin ulkoapäin. Ovi, ikkunat ja kunnon portaat sekä kaide on vielä tekemättä/asentamatta. Sisäpuolella on vielä hieman töitä. Maalaaminen on aloitettu myös siellä. Ja, hyvinhän se sujuu kun on kolme reipasta maalaria työssään. Saa nähdä kuinka maalit riittää. Pieniltä maalipurkin kaatumisiltakaan kun ei voida välttyä. Mutta, tärkeinhän on tässäkin se, että lapset pääsevät itse maalaamaan.
Maalaaminen on siis vielä majan sisällä kesken, mutta pojat miettivät jo miten "sisustaisivat". Ja, tähän sisustusprojektiin pyydettiinkin äitiä avuksi. Majan sisäpuolesta ja sisustuksesta sitten jatkossa lisää.

Kaisa

Kommentit

  1. Onpa ihana projekti teillä menossa siellä. meillä rakennetaan vähän vaatimattomampia majoja ja vain sisälle. kaikkein kivointa taitaa olla tuo omin käsin tekeminen. Yhteinen projekti, jossa lopputulos on taatusti hieno! Joko harjakaiset on pidetty? :D

    VastaaPoista
  2. Just näin. Yhteinen projekti ja käsillä tekemistä. Harjakaisia on vietetty! :) Nyt suunnitellaan jo tupareita! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti