Näkkileipä

Tämä näkkileipä on noussut kyllä meidän perheen suosikiksi. Lauantai-illan herkkuna tai juuressosekeiton kaverina. Niin, tai muuten vaan naposteltavaksi.

NÄKKILEIPÄ

0,75 dl auringonkukansiemeniä
0,75 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
2,5 dl kuumaa vettä

Kaikki aineet kulhoon. Sekoita hyvin. Taikina kuuluu jäädä aika löysäksi. Levitä pellille. Ripottele päälle vielä sormisuolaa maun mukaan.

Paista 150 asteessa kiertoilmauunissa noin 45 min.

Leikkaa paloiksi heti lämpimänä. Jäähdytä ilmavasti, jotta näkkileipä jää rapeaksi.
Tein myös kokeilun jossa laitoin ruisjauhojen tilalle tattarijauhoja ja pinnalle sormisuolan tilalle pellavansiemeniä. Näin näkkileipä muuttui gluteenittomaksi. Tarjosin ystävälleni joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, maistui kuulemma ihan hyvältä.
 
Suosittelen kokeilemaan, helppo ja nopea valmistaa. Näkkileipä on myös kiva tuliainen kun menee kylään tai miksei joulupukinpussiinkin!
 

 Kaisa

Kommentit

  1. Pitäisi varmaan kokeilla tuota sinun reseptiäsi. On muuten kiva lahjaidea. Pistetäänpäs taas "korvan taakse". Minä sain tänään yhden (tai oikeastaan kaksi) joululahjan valmiiksi, kun sukkapuikoilta valmistui villasukat. Tästä tämä joulutouhotus sitten alkaa...IHANAA!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan ihmeessä. On helppo ja hyvä, sopii moneen tilanteeseen. Joo, joulutouhotus lähtee pikkuhiljaa!

      Poista
  2. Ja täältä löysin tämän kivan näkkileipäreseptinkin. Taltioin. Kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti