Paulu'ns

Vapaapäivä, pitkälista tehtävistä töistä. Jotenkaan vaan ei saa aloitettua mitään. Pieni kierros blogeissa ja siinä se on. Juuri tätä olen etsinyt. Nimittäin LA PETITE PRINCESSEn blogi ja sieltä löytyvä resepti Sokerittomaan superpuuropannukakkuun. Jo löytyi energiaa, viikonlopun kauppareissuun ja pannukakkuun tarvittavien aineiden ostoon.
 
Meillä syödään joka aamu puuroa ja lähes viikoittain myös pannukakkua. Mutta, yhdistelmää näistä kahdesta en ole koskaan tehnyt tai syönyt. Resepti vakuutti minut heti, joten ei muuta kuin leipomispuuhiin.
 
Tämä Paulu'ns oli minulle aivan vieras tuotemerkki. Mutta, tuotteet löytyivät hyvin hyllyistä ja mukaani kaupasta lähtikin nyt ensiksi tämä superpuuro, myöhemmin ehkä mysliä tai jotain muuta.
Koululaisten saapuessa koulusta kotiin, oli kodin vallannut tuoreen pannukakun tuoksu. Pöytä oli katettu ja saatiin viettää ihana yhteinen hetki. Tällaisia hetkiä kun tuntuu nykyään olevan aivan liian harvoin. Kun kuopus oli pieni ja olin hänen kanssaan kotona, vietimme tällaisia vastaavia hetkiä päivittäin. Nyt ne hetket ovat ihanina muistoina muistojenlaatikossa.
 
Reseptin otin siis suoraan tuolta LA PETITTE PRINCESSE -blogista. Elisa haastoi blogissaan kokkaamaan jotakin, jossa käyttää yhtenä aineena jotakin Paulu'ns -tuotetta.
 

SUPERPUUROPANNUKAKKU
 
1 annos Paulúns superpuuroa (molemmat maut käyvät)
 
4 dl nestettä (käytä teille sopivaa maitoa, vettä, kasvimaitoa yms)
2 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta
50g voita tai margariinia sulatettuna
(kananmuna)
 
Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää valmiin puuron sekaan kuivat aineet ja sekoita maito, sekä sulatettu voi vähitellen mukaan. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (25x20cm) ja paista uunissa 200c noin 30 minuuttia. Jos haluat puuropannaria koko pellillisen, tuplaa ainekset. 
 
Pannukakkuresepti on siitä kiva, että sen pystyy tekemään lähes mihin tahansa ruokavalioon sopivaksi. Tämäkin taipuu laktoosittomaksi, maidottomaksi, munattomaksi tai vegaaniseksi.
 
Tein pannukakun tuollaiseen sydänvuokaan, joka on hieman suurempi kuin tuo ohjeessa mainittu vuoan koko. Pannukakusta tulikin hieman ohut, mutta ensikerralla tiedänkin tehdä taikinaa sitten puolitoista annosta.
 
Pannukakku sai hyvän vastaanoton ja pieni palanen kun päivällä jäi, hävisi iltapalalla nälkäisiin suihin. Tätä tehdään meillä varmasti toistekin. Ja, huomenna aamulla meillä syödäänkin superpuuroa.
 
Oikein aurinkoista ja energistä viikonloppua teille kaikille!
 
Kaisa


Kommentit

  1. Wau, onpa hyvä ja terveellinen resepti! Jospa tuota puuuroa löytyisi tavis kaupastakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään söimme puuroa aamupalaksi, hyvää oli. Hiukan joukkoon sujautin hunajaa!
      Eiköhän löydy, Prismasta itse ostin.

      Poista
  2. Kiitos hyvästä ohjeesta :) täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Mukavaa vaihtelua perinteisiin resepteihin!

      Poista
  3. Ihan mahtavaa, että maistui teillekin :)
    Käytän aina leivinpaperia noissa uunivuoissakin, koska niistä saa niin kivasti leipomukset irti.
    Linkitän tämän heti blogin fb:ssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän myös aina leivinpaperia, olen laiska tiskaamaan. :) Mutta, tähän vuokaan tuo paperi ei oikein kauniisti sovi. :) Hyvältä maistui myös puuro!

      Poista
  4. Hyvä idea ja vähän terveellisempi kun ihan valkoisista jauhoista tehty pannari:)

    VastaaPoista
  5. Kiva kun jaoit tän :)Terveellinen herkkuresepti on aina paikallaan, tulee kokeiluun kyllä. Kivaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Voin suositella kokeilemaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista

Lähetä kommentti