Mökkitie

Sitten alkuviikon rauhallisten hetkien jälkeen, ei loppuviikolla tarvinnutkaan miettiä: Mitäs tehtäisiin? Koululaiset palasivat mökiltä kotiin pesettämään vaatteensa, kun jo lähdettiin kohti seuraavia koitoksia.
 
Loppuviikon vietimme poikien kanssa Tampereella, kannustamassa keskimmäisen joukkuetta Särkänniemi Cupissa. Oli ihana katsoa lasten intoa pelata ja komeita tuuletuksia. Eikä se voitto niin tärkeä ole, turnaus oli taas yksi kokemus lisää. 

Viikko oli siis täynnä mukavaa ohjelmaa, lasten iloa, ystävän kanssa kahvittelua ja ravintolassa syömistä. Niin, ja monta ylimääräistä kilometriä, kun ratin takana istuvan ja navigaattorin yhteistyö ei ihan sujunut. Ajan kyllä autoa aika paljonkin, mutta Tampere on jäänyt hieman vieraaksi kaupungiksi. Tai, yleensä meillä (niin kuin varmaan monessa muussakin perheessä) kuskina toimii mieheni. No, eipä nuo kilometrit haitanneet menoa. Tankissa oli bensaa, matkustajat kannustivat kuljettajaa ja aina oltiin ajoissa paikanpäällä.
 
Reissusta selvittiin kotiin, kera suurehkon pyykkivuoren. Itse odottelin täksi päiväksi vesisadetta, olisi saanut ihan luvalla olla kotona ja käyttää pyykkikonetta. Aamu valkeni aurinkoisena ja lapsilla oli energiaa, kotona hyvin nukutun yön jälkeen.
 
No, eihän tätä päivää voi sisällä viettää. Pyykit ja villakoirat ovat onneksi niin luotettavia kavereita, että ne kyllä odottavat, eivät karkaa minnekään. Joten, pyyhkeet ja uikkarit kassiin, pojat autoon ja nokka kohti mökkitietä. 

Vaikka koenkin olevani enemmän meri-ihminen, on tuo mökkitie ja järvimaisema yhtälailla rauhoittava kuin merikin. Koivujen takaa pilkotti järvi, aurinko paistoi, maisema oli pysäyttävä. Pysäytin auton keskelle tietä ja kaivoin kameran esille. Takapenkiltä kuului: "Päästäänkö me koskaan perille?" Kävin ottamassa tästä pysäyttävästä ja rentouttavasta maisemasta kuvan, Suomen kesä.
 
Saunan lämmetessä koululaiset keräsivät pihapiiristä mustikoita, kuopus ihmetteli laiturilla möngertävää kotiloa: "Äiti, se liikkuu!"
 
Järvi oli tyyni, aurinko paistoi, lakat kypsyvät pikkuhiljaa. Voisiko tätä mukavammin ja rauhallisemmin ohjelmoitu viikko päättyä. Uiminen ja saunominen väsytti, talo on hiljainen. Nyt olisi tilaisuus tehdä rästiin jääneitä kotitöitä, mutta en viitsi. Sen sijaan taidan mennä nauttimaan kauniista ilta-auringosta terassille ja tehdä nopean kierroksen blogeissa!
 
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!
 
Kaisa
 

Kommentit

  1. Kauniita kesäisiä kuvia!
    Ihanaa, kun nyt alkaa mustikka aika. Olettekin saanut jo paljon kerättyä.
    Pitää itsekin mennä katsomaan metsään onko mustikat kypsynyt.
    Lakka on minun lempi marjani!😊
    Meilläkin oli viikonloppuna Aura cup turnaus.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat olivat jo paikoitellen kypsiä, niin kuin lakatkin. Ihania herkkuja luonnosta!

      Poista
  2. Mukavia kesäisiä juttuja olette tehneet. Suomen luonto on kyllä varsinkin kesällä niiiin kaunis ♥ Olet onnistunut tosi hyvin taltioimaan sen kuviisi. Mustikoita. Niitä olisi pakko saada tänä vuonna kerättyä pakkaseen. Vanha varasto alkaa olemaan loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesä on nyt kyllä kauneimmillaan. Pakastinta tässä itsekin yritän pikku hiljaa täyttää, mansikoita, mustikoita...

      Poista
  3. Kivoja kuvia. Suomen luonto on kyllä todella kaunis <3

    VastaaPoista
  4. Oikea asenne sinulla! Kotityöt eivät karkaa mihinkään, mutta kauniista kesäpäivistä pitää nauttia tässä ja nyt. Niitä tuskin koskaan on liikaa tarjolla ;)
    Kauniita kesäkuvia olet ottanut ja täällä Saimaalla olen jälleen saanut huomata, että kyllä järvimaisemassa on ihan oma taikansa ja tyynnyttävä vaikutuksensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä siivota yms ehtii sitten syksyllä kun sataa. Nyt tehdään vain kaikki välttämätön.
      Kiitos! Nauttikaahan Saimaan kauneudesta!

      Poista
  5. Onpas ihanan kesäisiä kuvia ja täällä on kanssa valittu elämä imuroimisen sijaan :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita kesäkuvia ♡ Ihan oikein teit, kun lähdit ulos aurinkoon. Sadepäivät on kotitöitä varten =) Mun mankelointikasasta päätellen ei ole satanut vähään aikaan =D

    Ihanaa alkanutta viikkoa ja aurinkoista kesää ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ulkoilla kuuluu kun aurinko paistaa. Mutta, hiukan jo odottelen sadetta! :)

      Poista

Lähetä kommentti