Höyryävän lämmintä
Tuoretta ja höyryävän lämmintä sämpylää ei kyllä mikään voita. Sipaisu voita leivälle sulamaan ja lasillinen kylmää maitoa. Mikäs se olisi parempi välipala lapsille? Ainakin meidän koululaisten toivelistalla kärkipäässä.
Koululaiset lähtivät aamulla kouluun ja lähtiessään huikkasivat, sämpylöitä olisi kiva saada välipalalla. No, tottakai lähdin toivetta toteuttamaan, sisällä kun päivän viettäisin puolikuntoisen kuopuksen kanssa.
Blogeissa on pyörinyt tänä syksynä ohjetta rahkasämpylöistä ja niitä meilläkin on tehty nyt pariin otteeseen. Resepti on jälleen hyvin yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Taikina aamulla jääkaappiin ja illalla sämpylät uuniin. Ihana tuoksu valtaa kodin, niin syksyistä ja tunnelmallista. Tämän reseptin nappasin Kokit ja Potit -ruokablogista.
RAHKASÄMPYLÄT (12-15 sämpylää)1 prk (250g) rasvatonta maitorahkaa
2 1/2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
2 dl kaurahiutaleita
7 dl venhäjauhoja
Sekoita rahka ja neste. Lisää hiiva, suola, hunaja, öljy ja hiutaleet. Sekoita ja lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Kohota huoneenlämmössä noin tunti tai jääkaapissa noin kolme tuntia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna vielä kohota pöydällä noin 30 minuuttia.
Voitele vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista reilu 10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä reseptiä. Kauaa eivät nimittäin nämä sämpylät meillä vanhentuneet, kun jo kori oli tyhjä. Ja, suosittelen ehdottomasti kohottamaan taikinaa jääkaapissa. Taikina saa pitkässä kohotuksessa hyvän rakenteen ja maun.
Kaisa
Voi kuinka hyvän näköisiä sämppäreitä 😋 nam! Tuoreet sämpylät ovat niin herkkua 😋
VastaaPoistaTuoretta sämpylää ei kyllä ole voittanutta!
PoistaNam👍
VastaaPoistaHyviä olivat ja nopeasti hävisivät, ei tarvinnut pakastaa! ;)
PoistaYams! Ei muuten todella voita! Kiitos inspiksestä. Meil o tänään tulossa vieraita ja leivonpas niille sämpylöitä!
VastaaPoistaToivottavasti sämpyläsi onnistuivat!
PoistaAlkoi niin mieli tekemään lämpimäisiä, kun tätä luki...ihana on tulla kotia kun tuollaiset herkkutuoksut tulee heti ovella vastaan😍 Kiitos ohjeesta, täytyy ehdottomasti kokeilla! Mukavaa syyspäivää❤️
VastaaPoistaOleppa hyvä!
PoistaHerkullisen näköisiä sämpylöitä. Kivan kuulloinen ohje. Tuoreet sämpylät on kyllä niin hyviä.
VastaaPoistaJääkaapissa en olekkaan niitä koskaan kohottanut. Pitääpä joskus testata.
Mukavaa päivää! :)
Suosittelen testaamaan!
PoistaNäyttääpä herkulliselta! :)
VastaaPoistaJa, niitä kyllä olivatkin!
PoistaMuhkean näköiset sämpylät! Nam!😋❤️
VastaaPoistaJa, niin hyviä!
PoistaKiitos ohjeesta! Pitää itsekin koklata näitä 😊👍
VastaaPoistaOleppa hyvä!
PoistaNo, ei voikaan!
VastaaPoistaOi kuinka hyvältä näyttää ja ihan pakko kokeilla tuota rahkaa seuraavalla kerralla, tulee varmasti ihanan pehmoiset sämpylät. <3
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Meillä pojat kysyivät tänään, saako taas tuoreita sämpylöitä? :)
PoistaRakastan leipää ja ennen kaikkea itse tehtyjä sämpylöitä. Ohjeen nappasinkin heti talteen.
VastaaPoistaHyvä ja ei muuta kuin testaamaan!
Poista