Tervehdys testikeittiöstä


Koko perheen yhteinen kesäloma lähenee ja kesän pidempi paattireissu. Reittisuunnitelman lisäksi mietityttää mitä paatilla sitten syötäisiin. Kauppoja kun ei ole joka venesatamassa tai jos on, niin paatin jääkaappi on rajallinen. Perheemme on tottunut syömään itsetehtyä ruokaa, eikä valmisruoat tai säilykkeet kuulu normaaliin ruokiimme. Paatilla tosin on syötävä näitäkin, tärkein toki on että ruokaa on tarjolla.

Itse kaipaan salaatteja ja hedelmiä paatilla, niitä tuleekin hamstrattua aina kun vaan mahdollisuus on. Toinen  mitä koko perheemme kaipaa on tuoretta leipää ja varsinkin sitä tuoksua. Nettiä selaillessani löysin blogin jossa retkeillään ja laitetaan ruokaa metsän siimeksessä sekä puron rannalla.

Nappasin reseptin heti testikeittiön käyttöön. Taikinan focacciaan tein sisällä valmiiksi ja annoin hetken tekeytyä. Tarvikkeet tarjottimelle ja terassille. Aurinko paistoi ja saunanpesään viritin tulen. Taputtelin jokaiselle oman focaccian vuorotellen paistinpannulle, johon lapset saivat omien mieltymysten mukaan laittaa täytettä.



FOCACCIAA RETKIKEITTIMELLÄ


Tällä ohjeella saa tehtyä neljä focacciaa paistinpannulla:

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 tl sokeria
400 g durumjauhoja
loraus oliiviöljyä
1 tl suolaa
Sekoita taikinan aineet, älä vaivaa! Päälle oliiviöljyä, kirsikkatomaatteja, sipulia, rosmariinia ja ripaus sormisuolaa
Tämän reseptin löysin RETKIPAIKKA -blogista. Ja, testikeittiön ruokailijoiden palautteen perusteella, tätä tullaan tekemään tulevalle paattireissulla iltapalaksi. Testasimme myös aurinkokuivattujatomaatteja ja mustia oliiveja tuomaan makua focacciaan, hyvin nekin maistuivat. Eli, hyvä vaihtoehto jos tuoretuotteita ei ole tarjolla. Focacciat katosivat lasten suihin, minkä jälkeen olikin mukava mennä nauttimaan saunan lempeistä löylyistä.

Jos sinulta löytyy vastaavia herkkuja, joita retkellä sai mökillä on helppo valmistaa retkikeittimellä tai nuotiolla, niin otan mielelläni vastaan. 

Oikein ihania heinäkuun päiviä juuri sinulle!

Kaisa

Kommentit

  1. On herkullisen näköinen ja kätevästi valmistuu!

    VastaaPoista
  2. Voi, miten herkullisen näköistä:) tätähän meilläkin pitäisi kokeilla - kiitos vinkistä♥

    VastaaPoista
  3. Ihana idea ja niin herkullinen ♥ Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
  4. Ostin viime vuonna kirjakaupasta Minna Jakosuon kirjan "Parempaa retkiruokaa", ilm. sama kuin blogin pitäjä...? Kirjaan on koottuna hyvin erilaisia ruokia eri vuodenaikoina, joita voi tehdä trangiassa tai missä leiripaikassa hyvänsä. Kannattaa tutustua... :)

    VastaaPoista
  5. Tuohan onkin ihan loistava idea ja varmasti täyttää pitkäksi aikaa:) Paattireissut on varmasti mukavia, varsinkin tällaisilla keleillä:) Leppoisaa kesäiltaa 💕🌞

    VastaaPoista

Lähetä kommentti