Syksyn aikaa...

Syksy on aina perheessämme ja lähisuvussa varsinaista juhlaa. Jokaisella lapsella (yhtä lukuun ottamatta) on syntymäpäivät elo-tammikuun aikana. Ja, tähän syksyyn osuu vielä muutamat pyöreät sekä yhdet ristiäiset. Joten, syksymme viikonloput täyttyvätkin mukavasti juhlista. Ihanaa!
Meillä vietettiin lauantaina keskimmäisen lapsemme 8-vuotis syntymäpäiviä. Minusta on ihana järjestää juhlia, miettiä tarjottavaa ja mahdollisesti myös ohjelmaa. Lähettää kutsut ajoissa postissa, jotta jokainen joka haluaa tulla, ehtii järjestämään ohjelmansa sen mukaan.  

Haluan että kaikki on valmiiksi mietitty ja valmiina ajoissa. Astiat laskettu että kaikille riittää. Tänä vuonna huomasinkin, että täytyykin hankkia muutama lautanen ja kahvikuppi lisää. Perheemme/lähisukumme on kasvanut ihastuttavan laajaksi, jos kaikki pääsevät tulemaan on päälukumme 23 aikuista ja 11 lasta (vanhin 10 vuotta).
Kerään kaikki astiat jo edellisenä päivänä esille. Siivoan ja järjestän kodin, jotta vieraat mahtuvat sisälle. Tyhjennän eteisenkaapin, mahtuu ulkovaatteet henkariin. Tarkistan kylpyhuoneen, puhtaat pyyhkeet jne.
Aamulla ennen vieraita teen viimeiset valmistelut tarjottavien suhteen ja siivoan keittiön. Nostan kahvikupit ja lautaset oikeille paikoilleen.

Ja, kaikki näyttää valmiilta. Kaikille vielä juhlatamineet päälle. Ja, ei muuta kuin tervetuloa meille!

Kaikki on OK ja valmiina. Salaatit on tehty, kala savustettu, leipä leikattu, lihapullat pyöritetty ja paistettu. Kakku odottaa kaapissa koristeltuna ja muutenkin kaikki on valmiina, ei muuta kuin syömään. 

Tähän asti kaikki on ollut rauhallista ja hallittavaa. Mutta, osaatte varmasti kuvitella kun kaikki vieraat ovat saapuneet, on meno sen mukaista. Serkukset tapaavat ja vaihtavat kuulumisia koulumaailmasta, vanhemmat keskustelevat omia juttujaan. Kyllä saa tuntea olonsa onnekkaaksi, kun lähisuku on näin suuri!  

Ja, jälleen kerran tuo kamera unohtui piironginpäälle koko juhliksi. Vaikka olin suunnitellut että kuvaan tarjottavat ja kattaukset oikein kunnolla tänne blogin puolelle. No, marraskuussa on meillä seuraavat juhlat, jos sitten.

Lauantain juhlat sujuivat siis mukavasti, kaikille riitti syötävää ja ilmeisestikin myös maistui (ainakin vieraat hakivat lisää). Emäntä kun aina murehtii tarjottaviaan, varsinkin kun ei ole mikään varsinainen keittiöhengetär. Tai, pidän keittiötöistä ja kokeilen mielelläni kaikkea uutta. Usein vaan jäävät kokeiluiksi ja varsinkin näin juhlissa tyydyn niihin tuttuihin (ja takuuvarmoihin) tarjottaviin.

Juhlakalu oli tyytyväinen juhliinsa ja hänen toiveensakin toteutui. Hänellä ei ollut kuin yksi lahjatoive, lahjakortteja paikalliseen pyöräliikkeeseen. Lahjakortteja kertyi kiitettävästi ja kun me vanhemmat vielä hiukan sponsoroimme, saadaan turkoosi Jopo hankittua. Nyt jo tuo Jopo löytyy pihastamme, on kyllä hieno. Voisin vaikka lainata!
Kaisa

Kommentit

 1. Juhlat ovat aina ihania kun suku kokoontuu. Onnea kahdeksan vuotiaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välitän onnittelut! Joo, kyllä juhlat on aina kivoja. Ja, kun välillä tuntuu että ei muuten "ehditä" nähdä, niin edes sitten lasten syntymäpäivillä.

   Poista
 2. Juhlat on kyllä aina tosi kivoja! Meikäläisellä juhlien järjestäminen on kaksijakoista. Toisaalta tykkään suunnitella esillepanoa, astioita ja pöytäkukkia tms., mutta minulle tulee enemmän tai vähemmän stressiä siitä tarjoilupuolesta.
  Meillä pojalla lahjatoiveet olleet viime vuosina hyvin tarkkaan harkittuja. Viimeksi tuli jo lahjakortteja ja rahaa ja niiden käyttöä harkitaan todella pitkään ja hartaasti...keneen lie tullut? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tyytyväinen näihin lasten harkittuihin hankintoihin, joihin he ovat keränneet rahaa/lahjakortteja. Ei täyty kaikki laatikot tavaroista, joita ei sitten tarvita.

   Totta tuokin on. Toisinaan tarjottavia miettii (saa kehiteltyä stressin), itse olen päätynyt tuttuihin ja varmoihin tarjottaviin. Ts, lähes aina sama menu juhlissa.

   Poista
 3. Ihanan laaja lähisuku teillä! Paljon onnea synttärisankarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välitän onnittelut sankarille! Olemme mieheni kanssa molemmat useampilapsisesta perheestä, joten sisaruksia ja puolisoita on sekä nyt jo useampi lapsikin. Kyllä ollaan onnekkaita! Mukavaa ja aurinkoista tulevaa viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti