Ylimääräinen makuuhuone

Viime viikonloppuna vietettiin tosiaan veneily- ja mökkikauden päätöstä, Venetsialaisia. Ja, tuntuu että nyt heti ovat myös aamut viilenneet, ihania syysaamuja. Onneksi päivällä aurinko vielä lämmittää ja saadaan nauttia mukavista syyskuun päivistä. 

Samalla kun ulkona on lehdet alkaneet punertamaan ja illat pimenneet, on tehnyt mieli myös sisällä laittaa kotia syyskuntoon. Eli, olen aloittanut tyynynpäällisten vaihtamisen ja ikkunatkin ovat saaneet jo osittain pienen kirkastuskäsittelyn sekä syksyisemmät verhot.

Yhdessä huonessa sain vaihdettua tekstiilejä syksyisempään väritykseen ja muutenkin vaihdoin hieman sisustustavaroita. Ajattelin tehdä postauksen muutoksesta, mutta huomasinkin että luonnoksista löytyi julkaisematon juttu juuri ko huoneesta.

Joten, laitankin nyt ensin tämän valmiin postauksen ja myöhemmin tuosta muutoksesta. Se tuleekin varmaan aika pian. En malta odottaa, että pääsen esittelemään syntymäpäivälahjaani!
 
Kun muutimme tähän kotiimme, meitä oli kaksi aikuista ja kaksi lasta. Mutta, makuuhuoneita neljä. Eli, yksi oli ylimääräinen. Sisustimme tuon yhden ylimääräisen huoneen ns television katseluhuoneeksi. 

Vuodet vierivät ja saimme kolmannen lapsen. Nyt olisi tälle ns ylimääräiselle huoneelle käyttöä. Tämä ko huone sijaitseee alakerrassa ja muut makuuhuoneet yläkerrassa. Kukaan ei halunnut muuttaa alas asumaan, eikä kukaan haluaisi luopua tästä television katseluhuoneestakaan. 

Joten, päätimme ainakin toistaiseksi antaa huonejärjestelyjen olla näin. Ja, ratkaisimme tuon yhden "puuttuvan" makuuhuoneen toisella tavalla. Siitä lisää myöhemmin!
TV-tason rakensimme keittiön kaapistoista. Vetimiä emme laittaneet lainkaan, vaan ns pomppulukot. Kaapisto on ainoastaan kiinni seinässä, joten alta on helppo siivota.

Jo, rakennusvaiheessa piilotimme seinän "sisään" putken, jonka kautta kaikki johdot kulkevat televisiosta kaapissa oleviin laitteisiin. Kaapissa ja television takana on pistokkeet. Eli, yleisilme jää johdottomaksi.
Isommat lapsemme ovat saaneet aikoinaan keinutuolin. Tuoli ei jotenkaan tuntunut sopivan meille värityksensä vuoksi. Joten, ostin jälleen spraymaalia ja maalasin tuolin mustaksi. Tuolille ompelin vielä pienen tyynyn, jotta pienenihmisen on helpompi istua ja keinutella.
Mielestäni television katseluhuoneeseen riittää yleisvaloksi tällainen jalkalamppu. Joten, katossa ei ole varsinaista lamppua. Ikkunoihin en ole löytänyt sopivia verhoja, enkä oikeastaan ole edes kaivannutkaan.
Kulmasohva ja runsaasti tyynyjä. Tässä mahtuu koko perhe löhöämään ja viettämään elokuvailtaa. Aika näyttää, milloin tämä huone saa uuden käyttötarkoituksen.

Kaisa

Kommentit

  1. Värimaailma on kovasti samanlainen kuin meillä olohuoneessa. Harmaat, mustaa ja keltainen tehostevärinä. Tuo Telkkarihuone on kyllä aika ylellistä, meillä kun telkkaria katsotaan olohuoneessa.
    Minun täytyy varmasti uudelleen kokeilla tuota "suhumaalia", sillä kesän yksi kokeilu tuotti minulle lievän pettymyksen, kun taas sinulla on vallan hienoja tuotoksia. Mahtaakohan suhuttelijassa olla vika?! :D

    VastaaPoista
  2. Joo, nämä minun spray-maalaukset ovat nopeita uudistuksia. Jälki on oikein täydellinen, maalauksessa apunani on koululaiset. Joten, suosittelenkin sinulle, ota koululainen avuksi.

    Nuo värit ovat oikein pirteät. Tosin eilen vaihdoin jo syksyisemmiksi. Ja, ehkä enemmän minun värisiksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti