Kesätöiden loppuminenViime viikolla lyhensin työviikkoa muutamalla päivällä ja suuntasimme koko perhe perinteiselle Helsingin reissulle ennen koulujen alkamista. Joka kesäinen Lintsi ja Suomenlinna olivat ohjelmassa sekä pieni päivitys lasten vaatekaappeihin. Mitenkä nuo lapset aina kesän aikana tuntuvatkaan venyvän pituutta.
 
Helsinki ei näyttänyt meille nyt parastaan, vaan sää oli harmaa sekä välillä ripotteli vettä. No, eipäs sade meitä haittaa ja onhan sitä tekemistä muuallakin, jos päivä Lintsillä tai Suomenlinnassa ei innosta sateessa. Nämä reissut tehdään meillä poikkeuksetta lasten toiveiden mukaisesti, niin myös nytkin. Koululaiset tutkiskelivat vaihtoehtoja ja valitsivat Lintsin sijasta Heurekan. Olikin mielenkiintoinen paikka, ei olla ennen käytykään. Ja, mikä oli mielenkiintoisin kohde? Tai, ainakin eniten aikaa vietin seuraten, kun pojat ajoivat meripelastusvenettä simulaattorissa ja pelastivat vedenvaraan joutuneen veneilijän.  
 
Viikonlopun vietimme saaristossa ja eipä ilma olisi voinut meitä enempää suosia, uimavedet olivat lämpimät ja aurinko paistoi. Pojat uivat ja hyppivät paatin kannelta, ihana kesäloman lopetus viikonloppu.
Lintsillä ei tänä kesänä käyty, mutta jotain paljon hauskempaa kuulemma teimme. Poikien kumiveneneen kanssa kun oli jo heti alkukesänä ongelmaa, kun kerta toisensa jälkeen melat katkesivat. Jäi tuo souteleminen vähemmälle. Mutta, ei meloja oikeastaan tarvitakaan kun liikkeelle ja vauhtia saa muutenkin. Naru kiinni paattiin ja kumiveneeseen, vuoristorataa kerrakseen.
Kuopus palaa huomenna päiväkotiin ja koululaisten koulut alkavat torstaina. Itse jo hieman kaipaankin tätä tulevaa syksyä ja arkea. Vaikka koulut ja harrastukset tuovatkin oman haasteensa arkeen, tuo se mukanaan myös tietyn tutun ja turvallisen rytmin.
 
Oma kesätyöni uimavalvojana (omien lasteni) myös loppuu. Tämä kesätyö on ollut yksi parhaimmista. Koululaiset osaavat jo uida hyvin, kun taas kuopus viihtyy hyvin rantavedessä pelastusliiveineen. Joten, työni ohella olen ehtinyt keskittymään harrastukseeni, käsitöihin. Tänä kesänä olen palauttanut mieleeni virkkaamisen koukerot. Syksy on jo pitkälle mielessäni...
 

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa ja voimia koululaisille tulevaan kouluvuoteen!

Kaisa

Kommentit

 1. Kuulosti kivalta viikonlopulta.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuulosti teidän viikonloppu.
  Heurekassa ollaan oltu yhden kerran. Kiva paikka!
  Meillä alkaa peruskoulut seuraavan viikon tiistaina!
  Kyllä minäkin jo syksyä kovin oottelen. Ja kiva, kun arki palaa!
  Mukavaa maanantai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka lomalla on mukavaa, niin kyllä arki on ihanaa! Niin tuttua ja turvallista!

   Poista
 3. Oih, kuulostaa ihanaltaja kivat kuvat :) Kesä on kyllä niin ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadaan nauttia aurinkoisesta ja pitkästä syksystä, ihanan kesän päätteeksi!

   Poista
 4. Tuntuu, että tämä kesä on ollut säiden puolesta mitä mainioin. Paluu arkeen alkaa ja se on samalla sekä ihanaa että kamalaa. Tietty säännönmukaisuus ja aikataulu on välttämätöntä. Nyt opettelen elämään sitä hieman uudella otteella...ehkä hieman rennommalla otteella tai muuten vaan uudella näkökulmalla. Toivotaan, että onnistun ottamaan asiat hieman leppoisammin...
  Ihanaa viikkoa sinne kaikille yleisesti ja yhtäläisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei voi valittaa. Toivottavasti saadaan aurinkoinen ja kaunis syksy, väriterapiaa!

   Poista
 5. Kumivenehurjastelu näyttää niin kivalta, että tuollaisella kyydillä muut kesämuistot helposti kalpenevat :). Veikkaanpa, että meiltä löytyisi monta halukasta vastaavaan kyytiin. Helsingissä on aina mukava käydä. Heureka on hyvä vaihtoehto Lintsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika hurjaa kyytiä oli. Itse en kyllä kyytiin uskaltanut. Toivottavasti tulee vielä kauniita ilmoja, päästään vesille ja muutenkin nauttimaan ulkoilusta!

   Poista
 6. Ihanalta näytti toi kumivene ajelu :) Muutenkin kivat kesäkuvat, harmi, kun tämä kesä alkaa olla jo lopuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tuntuu menevän aina niin kovin nopeasti, paljon kun on ohjelmaa ja suunnitelmia!

   Poista

Lähetä kommentti