TIVOLI - Pieni musikaali suurista tunteista

Sain Turun Kaupunginteatterilta kutsun Tivoli-lastenmusikaalin bloggaritilaisuuteen. Kutsu oli tarkoitettu minulle ja yhdelle lapselle. Joten, lyhensin hieman työpäivää ja hain kuopuksen päiväkodista, hyppäsimme autoon ja käänsimme nokan kohti Turkua.
Kuva:  Otto-Ville Väätäinen
Ennen varsinaisen (ennakko) näytöksen alkua saimme maistella Linnateatterin ravintolan tarjoiluja sekä kuulla Turun Kaupunginteatterin tulevista esityksistä. Samalla kun sain tutustua muihin bloggaajiin ja olihan joukossa näin blogin kautta tuttuja bloggaajia. Ilta oli todella mukava ja antoisa, jo ennen varsinaisen näytöksenkin alkamista.

Musikaali kertoi 5-vuotiaasta Sofiasta joka kamppaili suurien tunteiden kanssa. Kontrollifriikki äiti ohjeisti tyttöä hillitsemään tunteensa ja opetti tytölle taistelulajeja muistuttavia temppuja, hillitse tunteesi.
 
Äiti ja isä vievät tyttärensä Tivoliin, jossa Sofia pyytää taikuria taikomaan vanhemmat pois. Toive toteutuu ja Sofialle jäi vain unilelu, jonka äiti oli uhannut heittää roskikseen. Unilelu opastaa Sofiaa käsittelemään tunteitaan, samalla kun kaksikko kiertää tivolin laitteita. Lapsella on oikeus tunteisiin ja tunteiden käsittely lapsen kanssa on meidän aikuisten vastuulla.
Kuva:  Otto-Ville Väätäinen
Musikaali oli taidokkaasti toteutettu ja näyttelijät olivat lahjakkaita. Näytelmä herätti myös minussa/äidissä kysymyksiä: Noinko minä käyttäydyn?
 
Kuopus oli hieman pieni musikaaliin ja muutama kohta olikin pelottava. Voisinkin suositella musikaalia esikouluikäisille ja vanhemmille.
 
Teatterista lähteissä, kuopus näki mainoksen Herra Hakkaraisesta. Jäämmekin odottamaan Hakkaraisen tuloa ohjelmistoon ja seuraavaa teatteri kokemusta.
 
Kaisa
 
PS. Kuvat ovat lainattu Turun Kaupunginteatterin sivuilta.

Kommentit

 1. Hienosti analysoitu Tivoli-musikaali ja sen tunnelmat. Pikkuinen Inka-tyttö, joka oli minun mukanani koki myös joitain kohtia musikaalissa pelottavaksi. Minä ajattelen samoin, musikaali sopisi 5 vuodesta ylöspäin - ikäisille. Aihe oli kyllä kiinnostava ja mielenkiintoinen.
  Oli kiva tavata sinut ja poikasi hyvin järjestetyssä tilaisuudessa. Nämä tapaamiset ovat niitä virtuaalielämän tähtihetkiä... livetapaamiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä niin mukava nähdä. Terkkuja söpölle Inkalle!

   Poista
 2. Miten mahtava kutsu/blogitapahtuma. Elävää teatteria ei voita mikään, vaan se on suuri elämys. Liian harvoin tulee käytyä vaan. Oikein mukavaa uutta kuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, liian harvoin tulee käytyä teatterissa. Jospa nyt innostuisin kun sain kuopuksesta kaverin! :)
   Mukavaa alkanutta syyskuuta!

   Poista
 3. Teillä on ollut ihana teatteri ilta!😊❤️
  Näin myös tuula's lifen blogissa aiheesta postauksen.
  Mukavaa torstaita sinulle!💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli kyllä mukava. Seuraavaa teatteri-iltaa odotellen!

   Poista
 4. Voi kun kuulostaa ihanalta tapahtumalta ja varmasti oli pienenkin mieleen, pelottavista kohdista huolimatta. Siitä onkin liian kauan kun olen teatterissa käynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvissa tulee käytyä mutta teatterissa käynnit on vähemmällä. Mutta, jos tästä nyt innostumme ja käymme kuopuksen kanssa lastennäytelmiä katsomassa!

   Poista
 5. Voihan hitsit, etten tunnistanut sinua! No, ensi kerralla sitten :) Pitäisi vain rohkeammin avata suunsa ja käydä haastattelemassa muita. Musikaali oli aika monitasoinen ja meilläkin jopa kolmasluokkalainen koki selvästi isoja tunteita esityksessä. Vähän etukäteen mietin onko hän jo "liian iso" tuohon, mutta ei todellakaan. Hyvin sopii hänen ikäisilleen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli tutunnäköistä porukkaa, en vaan kaikkia yhdistänyt. Ja, kun on kuopus mukana ei sitä ehdi kaikkeen keskittyä. Mutta, toivottavasti vielä nähdään!

   Poista
 6. Kiva että tälläisiin tapahtumiin kutsutaan bloggareitakin ja siten tehdään teatteria tunnetuksi. Voisin itsekin lähteä omien kanssa tuota katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytelmä oli kyllä hyvä ja herätti kysymyksiä/tunteita. Mutta, tosiaan minusta hieman vanhemmille kuin 4-vuotiaalle.
   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 7. Voi että kun oliskin ollut enemmän aikaa siinä alussa tutustua uusiin bloggareihin. Meidän pojalle näytelmä oli aivan liian jännä, 10 min pystyimme katsomon laidalla sinnittelemään ;) Mutta ehkä joskus vielä tavataan paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytelmä oli tosiaan aika jännittävä pienille, mutta tunteita herättävä näin aikuiselle. Ehkä joskus vielä treffataan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 8. Samassa tapahtumassa oltiin, mutta valitettavasti ei siellä sen enempää ehtinyt muihin tutustua.
  Oli vielä itselleni ensimmäinen blogitapahtuma, jossa olin mukana niin hieman jännittikin.

  Kummitustalo kohtaus oli tosiaan varmasti hieman pelottava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä seuraavalla kerralla ehtii enemmän tutustumaan muihin bloggaajiin! Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista

Lähetä kommentti