Välipalaa koululaisille

Aikomukseni oli tänään postata aivan jostakin muusta, nimittäin syksyn tuomasta sisustuskärpäsestä. Eilen otin kuvatkin jo valmiiksi, mutta iltapäivän aikana aihe vaihtuikin sisustamisesta resepteihin.
 
Tänään meidän koululaiset ovat siis viettäneet viimeistä kesälomapäivää, hieman tuulisessa ja viileässäkin säässä. Onneksi aurinko on välillä näyttäytynyt ja muistuttanut että kesää on vielä jäljellä, vaikka koulut alkavatkin. Töideni jälkeen kävimme tekemässä vielä viimeiset hankinnat koulua varten, vaatteet odottavat valmiina tuolinkarmilla. Totesin että eikös näillä nyt pärjätä huominen. Pojat huomauttivat, että välipalapatukat ovat loppu.
 
Meillä siis pojat napostelevat mielellään välipalapatukat koulun jälkeen, kun kiireellä käyvät kotona ja lähtevät kavereille. Onneksi syövät edes jotain. Olen kyllä kertonut, että kaapista löytyy myös leipää,voi  voidella. Ja, hedelmänkin voi napata mukaansa. 
Eli, välipalapatukat ovat loppu. Niitä sitten ryhdyin leipomaan koululaisille ja itsellenikin. Viime keväänä postailin puuropannarista, joka tehdään Paulu'ns superpuurosta. Tätä meillä on tehty aika usein ja tekee hyvin välipalana kauppansa. Pannarista innostuneena tutustuin Paulu'nsin muihinkin tuotteisiin. Paulu'nsin omilta sivuilta löytyy runsaasti reseptejä, myös näiden myslipatukoiden.
 
MYSLIPATUKAT
 
"Kaipaatko ravitsevaa välipalaa mukaan otettavaksi? Valmiit patukat sisältävät usein isoja määriä lisättyä sokeria - tekemällä itse voit itse valita makeusasteen. Myslipatukoiden ainoa makeuden lähde on hunaja ja tietysti muiden ainesosien luontaiset sokerit."
 
Ainekset:
 
1,5 dl kiehuvaa vettä                    
2 rkl hunajaa
2 rkl Chiansiemeniä
1/2 tl jodioitua suolaa
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
1/2 dl kuivattuja karpaloita pienittynä
1/2 dl kookosöljyä
 
Laita kookosöljypurkki lämpimään vesihauteeseen, jolloin rasva muuttuu juoksevammaksi.
Mittaa aineet kulhoon ja sekoita.
Muotoile joko valmiita parin sentin korkuisia patukoita tai levitä seos yhtenäisenä uunivuokaan.
Paista 170 asteessa noin 20-25 min. Anna jäähtyä vähintään parin tunnin ajan.
Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja kääri vaikka folioon mukaan otettavaksi!
Myslipatukat on helppo ja nopea tehdä. Ja, häviävät myös nopeasti. Itsekin otan mielelläni mukaan töihin ja korvaan palaverissa tarjolla olevan viinerin myslipatukalla.
 
Kaupasta pojat nappasivat mukaansa myös nektariineja, niitä he myös mielellään syövät. Ja, kyllähän he syövät, kun valmiiksi laittaa pöydälle. Mutta, toisinaan juurikin tuon voileivän voiteleminen on liian raskasta ja aikaa vievää.
Näitä reseptejä erilaisiin välipalapatukoihin on runsaasti tarjolla, mutta tämä on ollut mielestäni yksinkertainen kun puolet aineista tulee jo ns valmiina myslin muodossa. Oletko muuten koskaan kokeillut tehdä itse välipalapatukoita? Tai, mitä teillä koululaiset syövät koulun jälkeen? 

Kaisa
 


Kommentit

  1. Pitääkin näitä kokeilla joskus :)
    Mukavia ensimmäisiä koulupäiviä pojille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron terveiset! Joo, kannattaa kokeilla jos on tarvetta välipalapatukoille.

      Poista
  2. En ole koskaan tehnyt myslipatukoita. Ohjeita olen kyllä nähnyt monenlaisia.
    Tämä ohje kuulostaakin hyvälle!😀 Jossain vaiheessa pitää kokeilla näitä.
    Meillä välipalaksi syödään leipää, jogurttia, hedelmiä...mitä kaapista sattuu löytymään.
    Kylmää kaakaota tykkäävät juoda!
    Kivoja koulupäiviä sinne! Meillä koulu alkaa ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillä vielä lomaa koululaisilla. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyviä ja terveellisiä. Ja, mielestäni hyvä vaihtoehto esim viinerille tai karkille. Kannattaa kokeilla jos tarvetta välipalapatukoille!

      Poista
  4. Meillä oli just tänään juttua välipalasta ja sen tärkeydestä, Vinkkasin lapselle, mitä kaikkea voi ihan oma-aloitteisesti itse ottaa. Tuo välitankkaus näyttää välillä unohtuvan häneltä ihan kokonaan. Mielenkiintoinen ohje, vaikka meidän nuorimies ei suostuisi tällaisia terveysherkkuja edes maistamaan...
    Ja se olisikin kohta viikonloppu ja ensimmäisestä työpäivästä selvitty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota oma-alotteisuutta kun ei joka päivä tunnu löytyvän. Meillä kyllä pojat tekevät voileivät yms, mutta siihen vaaditaan vähintään puhelimitse annettu "käsky". Ja, juurikin tuo välipalan tärkeys ja on tämä välipalapatukka mielestäni parempi vaihtoehto kuin ei mitään tai karkit, sipsit, yms. Eiköhän tämä arki lähde tästä liikkeelle!

      Poista
  5. Nam! Noiden kanssa olisi vaan yksi ongelma, saattaisin syödä kaikki itse. ;) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helposti käy noin. :) Ei muuta kuin testaamaan! Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Lähetä kommentti