Joulukäärö

Vihdoinkin on se päivä, kun saa aukaista ensimmäisen luukun kalenterista. Tai, meillä onkin tänä vuonna 24 kääröä, jokaiselle päivälle yksi. Jo hyvissä ajoin marraskuussa, pojat kantoivat varastosta sisälle tämän joulukuusen. Kuusen jonka viime vuonna yhdessä mieheni kanssa teimme, lapsille joulukalenteriksi.
 
Viime vuonna oksilla roikkui 24 pientä pakettia. Tänä vuonna paketit ovat tosiaankin kääröjä, eivätkä ne mielestäni sopineet oksille roikkumaan. Joten, löysivät paikkansa tuosta mummun vanhasta korista.
Kääröt sisältävät kolme yllätystä, joten pojat saavat yhdessä aukaista. Viime vuonna tämä toimi ihan hyvin ja suuremmilta epäselvyyksiltä, kenen vuoro milloinkin selvittiin.
 
Viime vuoden tapaan oksia koristaa nuo ihastuttavat pallovalot, mustaa-harmaata-valkoista-kuparia. Yllättävän paljon nuo kupariset pallot tuovat väriä vaaleaan yleisilmeeseen. Ihan kiva, meillä kun ei tuota punaista tänä joulunakaan ole sisutuksessa, niin on sentään sitten tämä joulukalenteri ja kupariset pallot.
Joulu on ihanaa odottamisen aikaa ja mikäs paremmin odottamiseen sopisi kuin juurikin yllätykset. Pojilla on tämä kalenteri, jossa yllätyskääröt jokaiselle päivälle. Ja, joskus voi yllätyksen löytää myös joulusukasta. Koskaan ei tiedä!
 
Mitenkäs teillä? Onko teillä perinteiset joulukalenterit vai yllätyskääröt, -pussit tms?
 
Oikein yllätyksellistä alkanutta joulukuuta!
 
Kaisa

Kommentit

 1. Tuo on aivan loistava idea 🤗❤ näyttää kivalle 🤗

  Ihanaa joulukuuta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin tänään kääröstä löytyi mmukava yllätys! :)

   Poista
 2. Olipa kiva tänään kääntää kalenterista joulukuu, jotenkin se vaan tuntuu konkreettiselle, että nyt se vihdoin alkaa. Vaikka syksy on ollut työntäyteinen niin on aika pysähtyä nauttimaan joulun tunnelmasta. Ryhmä Hau joulukalenteri on seinällä suklaa sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joulu on ihanaa aikaa. On aika rauhoittua ja nauttia.
   Suklaakalenteri on varmasti mieluinen. :)

   Poista
 3. Tänään avattiinmeilläkin ensimmäinen luukku ja neiti oli niin iloinen :)Mä en tänä vuonna numeroinut luukkuja vaan hän saa itse valita järjestyksen ;).

  Kivan näköiset kääröt teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävinkin kurkkaamassa teidän kalentria, hauska idea ja varmasti neidin mieleen!

   Poista
 4. Onpas hieno joulukalenteri!
  Meillä on joulusukat lapsilla.
  Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulusukat on kivat, meillä on myös sukat. Niihin tulee yllätyksiä vassta lähempänä joulua!

   Poista
 5. Oi kuinka kivat kääröt ja ihana toi puu! Meillä on tänä vuonna sellainen "tapahtumakalenteri" eli seinäkalenteri mun lapsuudesta, minkä sisältä löytyy koko perheelle aktiviteettia - eilen pelattiin tonttupiiloa ja tänään tehdään piparitaikina. :) Hei mulla olis ehdotus sulle mun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava idea, tapahtumakalenteri. Ja, mikä sen mukavampaa kuin yhteinen aika ja tekeminen. Käynkin katsastamassa mitä blogissasi on!

   Poista
 6. Ihan mahtavat kääröt. Viime vuonna tein lapsille joulukalenteripussukat, kun satuin niitä löytämään kaapin perältä. Tänä vuonna ostin molemmille Fazerin suklaajoulukalenterit, joista toinen on edelleen matkalla jossain päin maailmaa Skotlantiin tyttärelleni. Harmittaa tosi kovasti, kun hän on saanut Fazerin suklaajoulukalenterin joka vuosi ja nyt se ei ehtinyt perille ennen joulukuun alkua. Toivottavasti ei ole mennyt parempiin suihin. En voi ymmärtää, miksi posti kulkee niin hitaasti.

  Hieno kuusi pallovaloineen. Tuosta ei neulaset varise.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, toivottavasti kalenteri löytää perille lopulta.
   Kiitos! Joo, on siisti. :)

   Poista
 7. Aivan ihastuttava idea nuo kääröt ja hauska myös tuo kuusi! Olet kyllä todella luova, arvostan :) Meidän pojille perinteiset kalenterit ja koirulilla myös omansa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli aiemmin joulusukat, joista löytyi yllätys joka aamu. Viime vuonna teimme mieheni kanssa tämän kuusen ja hyvin säilyi varastossa. :)

   Poista
 8. Waude ja itsetehty kalenteri on aina itsetehty. Itsekin muistan omasta lapsuudesta mummin tekemän kalenterin. <3 Täällä on ihan kaupasta ostetut kalenterit. <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo itsetehty vaan on lasten mieleen. Ja, meillä kun ei suklaakalenteria voi olla, allergioiden vuoksi.
   Mutta, kalenteri kuin kalenteri on etenkin lapsille tärkeä!

   Poista
 9. Onpa loistava ja omaperäinen kalenteri-idea! <3 Kääröt näyttävät tosi hyvältä vanhassa korissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime vuonna yllätykset tosiaan roikkuivat oksilla, nyt eivät mielestäni sopineet. Ja, kun olin yllätykset kääröiksi pakannut, niin kori oli hyvä paikka niitä säilyttää.

   Poista

Lähetä kommentti