Millainen jouluihminen olet?

"Olet jouluun hassahtanut serkku! Sinun joulusi alkoi jo syyskuun lopulla, ja sekös joulua vihaavia sukulaisiasi riepoo. Rakastat joulua palavalla vimmalla, joka ei voi jäädä keneltäkään huomaamatta."
 
Tein leikkimielisen testin, Millainen jouluihminen olet? Ja, lopputulos oli edellä mainittu. Tunnistan itseni lopputuloksesta. Nautin joulusta, sen rauhasta ja lämmöstä. Pidän lahjojen antamisesta ja kodin laittamisesta jouluun. Haluan kaiken olevan ajoissa valmiina. Voisin olla kaikki pyhät kotona, syödä hyvin, pitkään ja rauhassa. Katsoa kuinka lapset pelaavat uusilla peleillään. Käydä välillä kävelyllä ja ihastelemassa hautausmaalla kynttilämerta. Kutsua läheiset meille rauhalliselle glögihetkelle ja nauttimaan juustotarjottimen antimista.
Meillä on molemmilla useampi sisarus mieheni kanssa ja samoin myös sisarustemme lapsia on useampi. Aikaisemmin lahjoja tuli ostettua ja annettua kaikille, mutta muutama vuosi sitten teimme aika kovan rajauksen. Lahjat ostamme vain kummilapsille ja muuten muistamme perhekunnittain. Ja, tällöinkin lahja on jotakin itse tehtyä. Mitä mahtaakaan löytyä näistä pusseista tänä vuonna?
Perjantaina ahkeroimme pussit kuntoon, odottamaan että tonttu hakee ja vie oikeisiin osoitteisiin. Osoitekyltit laitoimme kahvasta roikkumaan, näkee tontut ja joulupukki helposti, vältytään epäselvyyksiltä kenelle pussi on tarkoitettu.
 
Lahjat on siis hankittu ja paketoitu. Perinteiset kortit joulukirjeineen on kirjoitettu ja jätetty postin kuljetettavaksi. Koti on pukeutunut jouluun, vain miesten hakema kuusi puuttuu olohuoneesta. Lista tarjottavista on tehty. Joulusiivo odottaa tekijäänsä ja kaapeissa en meinannut tätäkään joulua viettää. Joten, joulu on tervetullut meille!
 
Jottei kuulostaisi nyt siltä, että kaikki olisi tehtynä niin voinen myöntää, yksi ja se hankalin lahja on hankkimatta. Nimittäin mieheni lahja on vielä hieman kesken. Mieheni on hyvin vaatimaton, joten sen puolen ei pitäisi olla vaikea hankkia, mutta kun haluaisi antaa jotain erityistä. Mites siellä, onko kaikki lahjat hankittuna? Ja, hyviä vinkkejä mitä puolison pakettiin paketoisi otetaan vastaan.
 
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!
 
Kaisa
 Kommentit

 1. Täällä samassa pisteessä ollaan eli muut lahjat on laitettu mutta tuo siippa. Pieniä lahjoja olen hänelle laitellut mutta se ns. "pää"lahja on hankkimatta. Mies ei toivo mitään mutta tiedän hänen haluavan lahjoja. Täällä taas on kaikkea muuta kuin vaatimaton puoliso, siksi hommaaminen onkin niin haastavaa. Joulu on todellakin ihanaa aikaa, se tunnelma ja fiilistely <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tätä pakkasta riittää jouluunkin, luo ihanaa tunnelmaa ja ulkona niin kauniin huurteista. Ja, ehkä tuo miehenkin paketti alkaa pikku hiljaa muotoutumaan. :)

   Poista
  2. Vielä on miehen paketti mietinnässä, nyt ongelmaksi muodostui liian monta hyvä ideaa.
   Laitoin sinulle sähköpostia ;) käyhän kurkkaamassa piakkoin <3

   Poista
  3. Käynkin heti kurkkaamassa!

   Poista
 2. Aivan ihana joulun tuntuinen postaus ❤ tunnistan paljon samaa itsessä 🤗

  Mukavaa uutta viikkoa 🎄

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään lahjojen antamisesta ja kodin laittamisesta jouluun!
  Miehelle on aina vaikeampi keksiä lahja. Se ei koskaan tarvii mitään, kun kysyy.
  Kylpytakin ajattelin hommata ja aamutossut. Vanhat on jo ihan kamalat.
  Mukavaa maanantai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se kun mies ei kuulemma tarvi mitään. Mutta, kyllä jotain on kiva paketoida hänellekin!

   Poista
 4. Ihana postaus :) Täälläkin melkein kaikki lahjat on hommattu. Muutama on vielä postissa tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti posti tuo ajoissa paketit!

   Poista
 5. Täälläkin ollaan jo niin joulutunnelmissa ♥. Meillä ei oikeestaan anneta mieheni kans toisillemme lahjoja, minä ostan molemmille jos jotain tarvetta on, hah eli ainahan sitä jotain.. Joskus ollaan just joulun alla varattu loma alkuvuodelle niin se on sit ollut joululahja toiselle. Tykkään ostaa itelle sitten jotain sisustukseen liittyvää. Nyt haaveilen yöpöydistä, mutta meinasin odottaa tammikuun aleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme mekään mitään suurempia lahjoja toisillemme osta ja oli vuosia kun ei ostettu mitään. Nyt ollaan taas ostettu jotain mukavaa. ;)

   Poista
 6. Olen myös Jouluihminen, mutta nykyään Joulu voi omassa mielessäni olla hyvinkin erinlainen ja vanhoista rutiineista poikkeaminen voi olla ihanan virkistävää. Silti tykkään tosi paljon Joulua edeltävästä ajasta. Muutama Joulunseutu olemme olleet matkalla ja se on tuntunut ihanan erilaiselta. Kivaa Joulunaikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan itsessäni, että vaikka muuten olen valmis "rikkomaan" perinteitä, on joulun perinteet minulle hyvin tärkeitä. Totta, rutiineista/perinteistä poikkeaminen voisi olla ihan virkistävääkin.<3

   Poista
 7. No minulla on yksi nopea ja helppo diy-lahjaidis miehelle tulossa varmaankin seuraavaan postaukseen. Se on kylläkin sarjassamme pientä ja huumorilla annettavaa. Yritän laittaa postauksen blogiini viimeistään viikonloppuna:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti