Joulukuusen haku

Aamulla saikin sytyttää jo neljännen kynttilän, 4. adventti. Keskimmäinen laski että kuusi yötä enää jouluun. Joten, ei enää montaa yötä jännitettävänä. Tänään vuorossa olikin miesten metsäretki ja kuusenhaku. Kuusenhaku onkin yksi joulun tärkeimmistä tehtävistä ja tänne retkelle "pääsevät" meillä perinteisesti vain miehet.
 
Tänä vuonna kuopus pääsi ensimmäistä kertaa mukaan oikein metsälle saakka. Ennen hän on joutunut tyytymään vain lähimetsän valikoimaan, hyvin sieltäkin on hänelle pieni kuusi löytynyt. Tänään ei ollut pakkasta eikä lunta, joten kävely metsässä ei ollut raskasta ja hyvin kuopuskin oli pärjännyt.
Pojat olivat löytäneet nopeastikin sopivan kuusen, pienen ja suloisen. Mutta, lähtikö mukaan poikien löytämä kuusi vai mahdollisesti oikein latvakuusi, se selviää loppuviikolla.

Nyt kuusi nojailee talonnurkalla ja odottelee pääsyään sisälle, koristamaan olohuonettamme. Meillä on ollut tapana nostaa kuusi sisälle aatonaattona koristelua varten. Ja, varmasti näin tulee tänäkin vuonna tapahtumaan. Nyt on vain otettava kuusenkoristeet esille ja tarkistettava että valosarjan valot toimivat.
 
Koululaisilla on koulua enää kolme päivää ja tämän jälkeen heillä alkaa ansaittu joululoma. Kuopuksen kanssa menemme töihin ja päiväkotiin vielä torstainakin, ennen kuin rauhoitumme joulun viettoon. Ja, jännityksellä odotamme ehtiikö isä jouluksi kotiin!
 
Nyt toivottelen kaikille oikein mukavaa alkavaa viikkoa!
 
Kaisa

Kommentit

 1. Kiva perinne tuo kuusenhakureissu:) Meilläkin kuusi koristellaan yleensa aatonaattona - katsotaan, meneekö tänä vuonna samoan kaavan mukaan:)
  Aika lähellä tuo joulu onkin ihan yhtäkkiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on perinne, jonne isommatkin (miehet) haluavat mukaan. Ja, Pappa nauttii kun saa olla retken vetäjänä! <3

   Poista
 2. Ihana perinne tosiaan! Meillä ei ole ollut koskaan metsää, josta kuusen olisi voinut hakea, mutta olin jo melko iso kun naapurikunnassa oli muutamana vuonna kuusipaikka, josta sai sahan käteensä ja sen jälkeen käydä valitsemassa ja sahaamassa haluamansa kuusen maksua vastaan. Isoja muistoja jäi noistakin isän kanssa tehdyistä reissuista, vaikka tosiaan olin jo pitkälti teini-ikäinen. Mukavaa jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat muistot. Itse en ole koskaan ollut kuusimetsällä, havuja yms olen kyllä ollut hakemassa. :)

   Poista
 3. Ihana perinne! Tämä postaus toi todella hyviä ja rakkaita muistoja mieleen ♥

  Täällä on huomattavasti enemmän lunta, joten aika raskasta olisi juuri nyt tarpoa metsään kuusta valitsemaan, myös tällaisen "vähän varttuneemmankin" täti-ihmisen ;)

  PS. Meillä ei yleensä maltettu odottaa edes aatonaattoon, vaan kuusi koristeltiin jo muutamaa päivää aiemmin. Jätän mainitsematta, että kuka sitä kuusta innokkaimmin oli koristelemassa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti odotamme, jospa vielä sataisi edes hiukan lunta, saataisiin valkea joulu. Mutta, nauttikaa te lumesta ja valkeudesta.
   Kyllä täälläkin on yksi äiti, joka joutuu pinnistelemään, lasten koristellessa kuusta. Ettei mene koristelemaan itse, no tähden saan aina laittaa. :) Ihanaa kun lapset koristelee, tulee varmasti hetki kun he eivät halua osallistua koristeluihin.

   Poista
  2. Tänään tihuttanut vettä koko päivän ja lämpötila kohosi plussan puolelle, joten tuskin on täälläkään valkeaa joulua. Noh, tunnelmahan on tärkeintä :)

   Poista
  3. Oi, harmi. No, tunnelma se on tärkein, ei välitetä ilmasta.
   Rauhallista joulua teille koko perheelle!

   Poista
 4. Kuusenhaku on niin ihanaa <3 Meillä tosin nykyään haetaan vaan tekokuusi, tyttären astman vuoksi, mutta tuossa on niin tunnelmaa, kun pääsee itse valitsemaan ja kataamaan sen kuusen <3
  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tärkeä tehtävä pojilla ja ylpeänä esittelevät valintaansa. Ja, aina on valinta ollut myös minun mieleen! :)

   Poista
 5. Voi että se oli hienoa lapsena päästä traktorin kyydissä hakemaan isän ja ukin kanssa kuusta! :) Enää kaksi yötä, jännitys tiivistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, sinä olet päässyt mukaan kuusimetsään. Ihana muisto!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, mukavaa joulua myös teidän koko perheelle! <3

   Poista

Lähetä kommentti