Katse tulevaisuuteen

Näin kahden vuoden jälkeen on mukava käydä lukemassa vanhoja postauksia. Ja, samalla voi myös miettiä miten oma blogi on kehittynyt vai onko? Toisinaan saa lukea blogeista, kuinka bloggaajan tekisi mieli poistaa nuo vanhat postaukset. No, hieman samanlaiset tunteet heräsivät myös itselläni, kun ensimmäiset postaukseni luin.

Mutta, poistaako nuo vanhat postaukset? Vaikka postaukset olivat aikaisemmin hieman erilaisia, en koe että niitä poistaa voisin. Vanhat postaukset kertovat menneisyydestä ja siitä miten on kehittynyt postausten kirjoittamisen suhteen.
Tänä keväänä tein rohkean päätöksen ja lähdin itse vaihtamaan blogipohjaani. Muutaman ei niin onnistuneen yrityksen jälkeen, olen ollut vaihdokseen tyytyväinen. Ja, tyytyväinen siihen että tein muutoksen itse. Blogini on minun muokkaama sekä minun näköinen. Samalla muutos teki sen että vanhat kuvat suurenivat automaattisesti ja ovat nyt hyvin rakeisia. Eli, kuvien tänne blogiin lisääminen on yksi asia jossa olen kehittynyt. Aluksi kun en osannut niitä muuttaa oikeaan kokoon, vaan kuvat olivat postimerkin kokoisia.

Aluksi myös tekstinkäsittelyssä oli pientä haparointia, rivit olivat miten sattuivat ja kuvatkin leijailivat tekstien lomassa. Joten, on pakko todeta, että kehitystä on tapahtunut tälläkin saralla. Samalla kun olen saanut rivit teksteissä oikeisiin paikkoihin ja kuvatkin oikeankokoisiksi, olen innostunut kuvaamisesta. Kuvaaminen on kehittynyt ja nykyään näen linssin takaa jo pienempiäkin yksityiskohtia. Aluksi kun kuvat olivat aina kovin laajoja ja se varsinainen kohde jäi muun sekaan, pieneksi suurennuslasilla etsittäväksi kohdaksi.

Millaisia ajatuksia oma blogitaipaleesi sinussa herättää? Tuntuuko sinusta siltä että ensimmäiset postaukset tulisi poistaa vai ajatteletko että ne kuuluvat blogitaipaleesi historiaan? 
Vaikka kuvaamisen suhteen on tapahtunut kehitystä, on harjoittelua jatkettava vielä runsaasti samoin kun postausten kirjoittamistakin. Ihanaa kun edelleen oppii uutta. Joten, katse kohti tulevaisuutta ja kamera kaulalla kuvausta harjoittelemaan!

Viikonloppu näyttääkin lupaavalta ja oivalta kuvausharjoittelun suhteen. Lämpöaalto on rantautunut ainakin toistaiseksi tänne länteen ja mieleni tekisikin vähentää vaatetusta, lähteä nauttimaan auringosta.

Joten, toivotankin teille kaikille oikein aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!
Kaisa

Kommentit

 1. Samoja asioita mietin , kun aina silloin tällöin tulee luettua vanhoja postauksia. Ensimmäiset juttuja lukee melkein "korvat punaisina", mutta niin kuin sanoit, onhan tässä matkan aikana tapahtunut kehitystä vähän joka tasolla. Itse en ole vielä malttanut muuttaa blogipohjaani, sillä se tuntuu liian isolta muutokselta. Voi olla, että siihen tarvitsen jonkin hieman isomman "sysäyksen".
  Valokuvauksen suhteen tieto on kasvattanut tuskaa. Kuvaamisen suhteen on tullut kriittisemmäksi, mutta toisaalta kiire on tehnyt sen, että välillä olen joutunut lainaamaan kuvia Pixapaysta tai tyytymään hätäisiin kännykkäräpsyihin.
  Sisällöt ovat ehkä meikäläisen heikoin lenkki. En ole mikään "sana Seppo", mutta olen ajatellut, että tekstini on juuri minun oloistani sepustelua...kirjoitusvirheineen päivineen.
  Bloggaaminen on monipuolinen ja mukava harrastus... ja kummasti pysyy jalat maassa ja nöyränä, kun käy lukemassa monen muun blogikolleegan kirjoituksia. Jatketaan kulkemallamme tiellä (tai polulla) ja ollaan tyytyväisiä omiin saavutuksiimme... ja samalla ollaan avoimina uudelle!!!
  Ihania viikonlopun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa huomata oman kehittymisen ja samalla kohdat jotka vaativat vielä harjoittelua. Blogeissa aitous on valttia ja jokainen blogi on kirjoittajansa näköinen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

   Poista
 2. Täällä on nyt todella kaunista! Ihanaa, jos "blogikoti" on itsensä näköinen ja siitä saakin olla ylpeä!
  Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni on tärkeintä että blogi on kirjoittajansa näköinen ja persoonallinen!

   Poista
 3. Samaisia ajatuksia täällä ehtinyt olla tämän viiden vuoden aikana. Mietin että poistaa vai ei. Joitakin olen laittanut "piiloon", mutta en kokonaan poistanut, mutta pääsääntöisesti esillä. :) Ne ovat historiaa, ja ihana niihin on palata! :)

  Iloista ja aurinkoista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vanhoja postauksia voi poistaa, kuuluvat historiaan. Mukava käydävälillä lukemassa.:)

   Poista
 4. Kyllä minäkin vanhat postaukset jätän rauhaan vaikka kuinka kauhistelisin niitä nyt!
  Se oli silloin ja siitä on hyvä seurata omaa kehitystään.

  Aurinkoista viikonvaihdetta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä "kauhustelu" kuuluu myös tähän bloggaamiseen! ;)

   Poista
 5. Minulla on toinen blogi menossa, noin puolitoista vuotta sitten vaihdoin blogin nimeä. En noita vanhoja postauksia pois heittäisi. Ne ovat blogitaipaleeni historiaa ja niinkuin Stellakin tuossa sanoo, niihin on kiva joskus palata.
  Ja uudet sivusi ovat kauniit ja selkeät. Onnitteluni uusista sivuista!

  VastaaPoista
 6. Mä olen myös monesti miettinyt, että tekisi mieli poistaa vanhoja postauksia (niin hirveitä ne ovat :D). Mutta en kuitenkaan ole raaskinut, niistä näkee kehityksen erittäin hyvin. Ja kaikkihan me ollaan joskus tämä homma aloitettu, tuskin kukaan on alusta alkaen ollut hyvä. Ja itse ainakin olen todella onnellinen kehityksestä, joka jatkuu kokoajan. Sehän tässä onkin niin mukavaa, kun jatkuvasti oppii uutta, niin kirjoittajana kuin kuvaajanakin :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuskin on ollut. :) Joo, jätetään vanhat postaukset rauhaan vaikka kuinka hirveitä onkin.;)

   Poista
 7. Osa elettyä elämää ja blogin historiaa- vanhat kirjoitukset ovat minunkin mielestäni.
  Omaa taivalta vasta reilu vuosi takana, mutta muutosta on silti tapahtunut.
  Valokuvaus on kyllä laji jossa ei varmaan koaskaan kehity "valmiiksi", siksi se on niin mukavaa ja kulkee käsi kädessä bloggauksen kanssa. Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa huomata kehittymistä ja tuo valokuvaaminen on kyllä ainakin itselleni suuri haaste. Ei muuta kuin jatketaan harjoittelemista!

   Poista
 8. Itse aloitin bloggaamisen niin, etten ollut muiden blogeissa juurikaan käynyt, enkä ollenkaan tiennyt, minkälainen protokolla täällä vallitsee. Se kyllä näkyy alkutaipaleen postauksissa:D Oma blogi on kuin albumi tai päiväkirja - jotkut jutut vähän nolompia ja toiset taas tuovat edelleen hyvää mieltä <3

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä olen minäkin, eli osa elettyä elämää ne vanhat postaukset ovat, joten en ole niitä poistanut vaikka mieli on kyllä tehnyt =D Jotkut tuntuvat melkoisen noloilta, mutta kiitos kannustavien kommenttien, olen sitkeästi jatkanut bloggaamista ja kehittynytkin, ainakin jonkin verran sekä kirjoittamisen, että kuvaamisen suhteen.
  Aurinkoinen ja ennätyslämmin viikonloppu lähenee loppuaan, joten toivottelen sinulle oikein mukavaa alkavaa viikkoa! Tästä on todellakin hyvä jatkaa ja kääntää katse kohti tulevaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jätetään vanhat postausket rauhaan ja käydään välillä katsomassa hymyssäsuin. :) On ihana huomata kehittymisen, samalla kun on kova halu oppia uutta.
   Aurinkoinen viikonloppu ja ensimmäinen viikonloppu merellä takana. Tästä on mukava aloittaa uusi viikko! <3

   Poista
 10. Omassa blogissani harmittaa vanhojen postausten ihan kammottavat kuvat. Mielestäni ainakin sillä sarala olen kehittynyt huimasti.
  Blogini ulkoasulle haluaisin tehdä muutoksia mutta en osaa toteuttaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kuvat ne taitaa olla aika monen bloggaajan kammotus. :) Mutta, ihanaa kun saa kokea että on kehittynyt.<3

   Poista
 11. Samat mietteet täälläkin vanhoista postauksista, toistaiseksi olen jättänyt ne mutta vältän niiden lukemista. Onnistunut muutos! Tsemppiä uusiin postauksiin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutoksesta pitkään haaveilin ja olen tyytyväinen että uskalsin lähteä tekemään muutosta itse.

   Poista
 12. Vaikka blogini taival on vielä aika lyhyt, silti sitä jo miettii niitä ensimmäisten postausten poistoa. Voi tätä itsekritiikkiä ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota itsekritiikkiä taitaa olla liikenteessä! ;)

   Poista
 13. Samoja mietteitä täälläkin ja ne ensimmäiset postaukset hymyilyttävät kyllä :) Omaa kehitystä (ja muidenkin) on kiva seurata, sillä kyllähän blogi aikojen saatossa muuttuu ja löytää oman tyylinsä. Itse olen kehittynyt paljon varsinkin valokuvaajana ja käynyt ihan kurssejakin saadakseni kuvat haluamalleni tasolle.
  Kiitos blogistasi ja hyvää uutta viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Valokuvauskurssille itsekin haluaisin mennä, ehkä se on seuraava juttu mitä lähden harjoittelemaan oikein kunnolla. :) Terkkuja sinne Norjaan!

   Poista
 14. Hyvältä näyttää. Ehdottomasti ei kannata poistaa vanhoja postauksia, vaikka kuinka nolottaa. Siinä näkee hyvin kuinka matkan varrella on kehittynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en poista vanhoja, vaikka millaisia olisivatkaan. Kuuluvat tähän blogi historiaani! :)

   Poista
 15. Nyt vasta ekaa kertaa koneella näen tämän uudistuksen ja hyvältä näyttää! Osaisinpa vaan itsekin! :D Just äsken eksyin lukemaan omia vanhoja postauksia - ja voi vitsi niihin on kiva palata. Vaikka aika noloja osa onkin, mutta niin olen minäkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä jännitin kun muutosta tein ja eihän se ihan ensimmäisellä kerralla mennytkään kuin Strömsössä. Mutta, nyt olen kyllä ihan tyytyväinen.
   Nolot ekat postaukset kuuluvat tähän hommaan meillä kaikilla! ;)

   Poista
 16. Kuvat ainakin ovat olleet itsellä aika huonoja blogin alussa.Mutta pientä kehitystä on tapahtunut..
  toivon mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat näyttää olevan lähes meidän kaikkien bloggaajien heikoin lenkki alkuaikoina. Ja, on mukava nähdä edes pientä kehitystä omassa kuvaamisessa! Varmasti kehitystä on jokaisella tapahtunut!

   Poista
 17. Blogi täyttää loppukesästä jo kahdeksan vuotta. Veteraaniosastoa siis olen. Paljon on blogimaailmassa tänä aikana muuttunut. Alkuvuosina en edes omaa kuvaa laittanut -kuten ei moni muukaan.

  Olen tietoisesti koettanut kehittyä kuvaajana ja kirjoittajana ja etsinyt tuntikaisia googlaten tietoa muutenkin miten tehdä blogista käyttäjäystävälinen ja visuaalisesti hyvän näköinen. Vanhoja postauksia en kuitenkaan poista, vaikka ne tiputtavat hakukonenäkyvyyttäkin. Blogi on kuitenkin kaiken muun ohella myös kehityskertomus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvausta täälläkin kovasti harjoitellaan ja kirjoittamista toki myös. Blogin ulkoasua muuttaessa itsekin googlailin aika paljon, etsien tietoa asetusten yms suhteen.
   Hyvin sanottu, kehityskertomus. Kiitos kun jätit kommentin!

   Poista

Lähetä kommentti