Kevätkylvöt ovat alkaneet

Kevätaurinko on innostanut miettimään myös tulevan kesän  kylvöjä. Mitäs sitä tänä vuonna kasvatettaisiin? Viime kesänä eivät kylvömme oikein onnistuneet. Olimme niin paljon merellä, että kastelut unohtuivat. Joten, sato oli hyvin niukkaa tai sitä ei oikeastaan tullut lainkaan.

Poikien kanssa mietimme, että jotain kuitenkin olisi kiva istuttaa. Ja, mikä sen parempaa kun saada perunat omasta maasta. Jos ei nyt mitään ihan suurta perunapeltoa kuitenkaan istutettaisi, mutta jos vaikka edes yhdet perunat sataisiin keittää omasta maasta.

Luin Kanelia ja kardemummaa -blogista kuinka perunoille voi antaa hieman etumatkaa esikasvattamalla. Maria kirjoitti että esikasvattamalla perunoita voi satoa saada jopa 2-3 viikkoa aikaisemmin. 


Joten, päätimme kokeilla onnistuisiko tällainen esikasvatus meiltä. Hieman myöhäiseksi jäi tämä esikasvatus ja perunatkin alkoivat jo itämään, saa nähdä kuinka käy. Saadaanko perunoita siirrettyä ulos kasvimaalle ja jatkamaan siellä kasvuaan, toivottavasti.

Nyt aurinkoinen kuistimme toimii kasvihuoneena, täytyy seurata ettei liian kuumaksi tila muutu. Mites siellä, onko innostuttu tekemään kevätkylvöjä?

Kaisa

Kommentit

 1. Toivottavasti onnistuu hyvin :) Ja parempi myöhään kun ei milloinkaan :) Ja nuo purkit ovat kyllä ääri kivat! :)

  Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Purkit on pokien ideoimat, päällystetyt maitopurkit.

   Poista
 2. Kiitos kivasta ideasta!
  Hienot purkit!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Toivottavasti saadaan kerätä syksyllä runsas sato. ;)

   Poista
 3. Peruna onkin hieno ja tämä idea hyvä! Meillä oli jokin vuosi sitten puutarhassa perunapenkki ja kovin on nätti peruna kukkiessaankin.
  Hyvää viikkoa sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä meilläkin oli kaunis kukkapelto, satoa ei vaan tullut. :)

   Poista
 4. Me kokeilimme jo yrttejä ja lasten toiveesta auringonkukkia. Omasta mielestäni oikeaoppisesti istutusastiassa jne., mutta jäätyivät pahukset.... Pakko kai se on yrittää vielä kerran ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin uusi yritys. Lasten kanssa on mukava kokeilla pientä viljelyä! :)

   Poista
 5. Minä olen ihan onneton multasormi ja tänä keväänä olen ollut onnessani, ettei pihalle tarvitse hankkia tai istuttaa yhtäkään uutta kasvia. :') No, toissapäivänä tehtiin koiran kanssa vähän pidempi lenkki ja matkalla pysähdyin ihastelemaan erään lähitalon kasvihuonetta - vähänkö oli söpö! Sieluni silmin jo unelmoin meillekin omaa kasvihuonetta.. Ehkä sitten joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus, eläkkeellä! :) Täällä myös aika onnetonta tämä kasvienhoito. Mutta, joka kesä on silti mukava kokeilla jotain. Syksyllä selviää miten meidän istutusten kanssa käy! :)

   Poista
 6. Mielenkiintoista perunankasvattamista siellä. Kivat nuo purkit. Onnea perunasadolle!
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 7. Oih wau, kivaa puuhaa yhdessä poikien kanssa ja nyt vaan odottamaan, minkälainen huikea potaattiviljelmä teillä kohta on. .) Kivaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä selviää, kuinka istutusten kanssa käy. Toivottavasti saadaan edes kattilallinen keitettyä perunoita omasta maasta!

   Poista
 8. Kokeilin viime kesänä perunan kasvattamista ämpärissä/saavissa. onnistuin kasvattamaan kunnon varret, mutta sato jäi pieneksi. sain neuvoksi lannoittaa multaa aina välillä kahvinporoilla, jota en kuitenkaan tehnyt. Nyt voisin kokeilla kasvattamista paremmalla onnella... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka meidän käy tänä vuonna. Meilläkin viime kesänä kasvoi vain varret ja sitten kuivuivat, eli sato jäi saamatta. :)

   Poista
 9. Voi kuinka kivat nuo päällystetyt maitopurkit istutusruukkuina!
  Mielenkiinntoista kuinka homma onnistuu!

  Ja onnittelut olisivat vielä paikallaan...sillä onnettareni on napannut sinun lappusi arvonnassani ja olet nyt säihkyvän kauniin Pink Pewterin hiuspannan uusi omistaja!
  Sylintäydeltä onnea!!
  Lähetäthän osoitteesi sähköpostiini
  mantelilaakso@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Oi, ihanaa olen voittanut arvonnassasi. Laitoinkin jo sinulle postia! :)

   Poista
 10. Onpa hauska idea! Minulla taitaa kylvöt rajoittua yhteen laatikkoon. Tiedän että siinäkin on minulle haastetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka meillä käy. Juuri kävin katsomassa, kuinka viljelymme ovat lähteneet kasvamaan. Puolet kasvavat mukavasti, mutta loput ovat tainneet kuivua. Saa nähdä kuinka meidän käy!

   Poista

Lähetä kommentti