Matkamittari

Täällä on nautittu ihanista keväisistä ilmoista, tienpientareen kukista. Jatkettu pihan parissa, istutettu orvokkeja sekä mietitty mitä uusia istutuksia pihalle laitetaan. Terassille levitetty puutarhakalusteet ja yritetty kerätä innostusta kalusteiden öljyntään. 
Pihanlaitto on edistynyt hieman hitaasti, koska juoksukengilläni on ollut kovasti käyttöä. Kuopus lähti pyöräilemään ja samalla sain itselleni lenkkiseuraa. Mikä sen mukavampaa, kun innostunut pyöräilijä. Välillä vauhti on vaan aika hurjaa, lenkkareistani tuntuu loppuvan potku. Kun taas välillä saavat levätä, näin keväisin kun tienvarsilla on useampia kaivinkoneita. Ja, koneet kun ovat niin kovin mielenkiintoisia, ainakin pienten poikalasten mielestä.
Kilometrejä kertyy homaamatta illan aikana ja mietinkin, tulisiko kuopuksen pyörään matkamittari hankkia. Olisi mukava seurata, kuinka paljon kilometrejä pienelle pyörälle kesän aikana kertyykään. Samalla tulisi opeteltua numeroiden tunnistamista, kuopus kun on kovin kiinnostunut niin kirjaimista kuin numeroistakin. Ja, olisihan oma mittari hieno. On aivan eri katsoa omia kilometrejä kuin äidin askeleita ja kaloreiden kulutusta. 

Tänään lenkkimme sai hieman ikävän lopun, kunhan ei vaan lenkkeilyt loppuisi tähän. Kolaroimme nimittäin kuopuksen kanssa keskenämme. Kuopus pysyi pyöränsä kanssa pystyssä, mutta itse heitin komeat "sivukuperkeikat" niin kuin kuopus asian ilmaisi. Mitään ei onneksi poikki mennyt, mutta mitä ja kuinka pahasti venäytin/kolautin selviää  lähiaikoina. Nyt on vasen käsi hetken huilissa ja paikkoja aristaa, mutta eiköhän tämä tästä. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä. 
Nyt lenkkarit saavat hieman rauhallisempaa ulkoilutusta eikä matkamittariinkaan kertyisi niin paljon kilometrejä. Toivotaan että päästään pian jatkamaan yhteistä lenkkeilyämme kuopuksen kanssa.

Oikein aurinkoista viikonlopun jatkoa!

Kaisa


Kommentit

 1. Harrastin aikoinani tuota samaa, mutta melko pian vauhti meno muuttui liian kovaksi, joten meikäläinenkin siirtyi pyörän päälle. Toivotaan, että kolarista selvisit vain säikähdyksellä. Mukavia ulkoilusäitä edelleen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti on vielä aika sopiva, katsotaan kuinka käy kun vauhti kasvaa. Ehkä otan itsekin pyörän käyttöön. :)
   Kiitos, eiköhän tämä tästä parane!

   Poista
 2. Itse kävin tänään pyörälenkin.Rapsuttelin pihaa ja takapiha näyttää jo hyvälle (siistille).Toivottavasti ei kaatumisen seurauksen vakavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni rapsuttelu pihalla saa paljon aikaan, näyttää ainakin siistimmältä vaikka ei vielä mikään kunnolla kasvakaan. Kiitos. Toivotaan että käsi tästä paranee!

   Poista
 3. Oi voi :/ Toivottavasti ei tosiaan käynyt pahemmin! Nyt levon aika! <3

  Viikonlopun iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on otettu tänään hieman rauhallisemmin, toivottavasti paranee nopeasti!

   Poista
 4. Mekin tehtiin tuota joskus tyttären kanssa että hän pyöräili ja minä hölkkäsin mutta nyt taitaa neiti olla jo niin iso ettei jaksaisi odotella mut mateluvauhtia :D
  Hui, toivottavasti sulle ei käynyt isoa vahinkoa. Meillä oli perjantaina tapahtumarikas tallireissu kun täydessä laukassa ollut poni säikähti minua ja teki vauhdista uukkarit, neiti lensi jäiselle hikkatielle ja poni lähti juoksemaan hädissään karkuun, ohjakset tietysti kavioiden välissä. Siinä lohdutat hysteerisen itkevää lasta mutta samalla mietit että kunpa tuolle ponille ei nyt vaan kävisi kuinkaan. Loppu hyvin kaikki hyvin, poni saatiin kiinni ja kaksikko on taas väleissä <3

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun leskenlehdet jo pilkottaa. Harmi tuo kolari, toivottavasti ei pahemapaa kuitenkaan käynyt ja pääsette lenkkipolulle pian uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti päästään pian taas lenkkeilemään!

   Poista
 6. Toivottavasti ei käynyt pahemmin, vaan pääset pian taas lenkkeilemään! Reipasta menoa teillä molemmilla :) Meillä ei kuopus suostu pyöräilemään, pelkää sitä (tai lähinnä polulla kulkevia koiria) ja itse en jaksaisi kuitenkaan juosta, joten me mennään vähän rauhallisempaan tahtiin kävellen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yhdessä lenkkeily on kyllä mukavaa. Toivottavasti lenkkeilyt jatkuvat pian!

   Meillä esikoinen pelkäsi myös koiria ja aika kauan meni, ennen kuin uskaltautui kunnolla pyöräilemään muualla kuin omalla pihalla. Rauhassa vaan, kyllä lapsi tietää koska on valmis pyöräilemään/ulkoilemaan koirien kanssa samalla polulla!

   Poista
 7. Täällä pitäisi pyörät huoltaa talven jäljiltä että pääsisi taas tekemään lenkkejä. Tykkään pyöräilystä kävelyä ja juoksua enemmän, kun maisemat vaihtuu nopeammin. Sopivaa tällaiselle malttamattomalle ihmiselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily on kyllä mukavaa ja pääsee näppärästi kulkemaan näin kesäisin. :)

   Poista

Lähetä kommentti