Piironki paikoilleen


Tervehdys täältä keittiöremontin keskeltä. Tapettia on poistettu ja muutenkin uudistus alkaa hahmottua.  Keittiökaappeja on siivottu ja samalla on tehty todellista inventaariota astioista sekä keittiötarvikkeista. Yllättävän paljon sitä tavaraa kaappeihin kerääntyy, eriparisia astioita, unohtamatta lukuisaa sarjaa lastenastioita. Olenkin laittanut näin marraskuussa jo joulumielellä hyvän kiertämään ja lahjoittanut tavaraa eteenpäin, tavaraa jota itse emme enää tarvitse ja kaikkea kun ei pysty säilyttämään, toivoen että tavara menee tarpeeseen sekä päättyy käyttöön.

Keittiön ollessa kaaoksen vallassa, on mukava katsoa kodin muita nurkkia, niitä joissa tavarat ovat asettuneet paikoilleen. Viime keväänä meille muutti muutama uusi huonekalu, jotka ovatkin etsineet paikkaansa kodissamme. Huonekaluja on siirretty huoneesta toiseen ja tavaroita onkin saanut etsiä milloin mistäkin, ei aina niin kovin loogisista paikoista. Kesän ajaksi huonekalut jämähtivät paikoilleen, mutta syksyn tultua huonekalujen sijoittelu alkoi taas mietityttämään. Tuntui että tavarat ei nyt vaan asetu mieleisilleni paikoille.


Koin että tarvitsen nyt ulkopuolista apua, jotta saan tavarat asettumaan paikoilleen ja mittasuhteet ojennukseen. Kodissamme huonekorkeus 280cm, ei siis sen korkeampi, normaali varsinkin vanhemmissa taloissa. Mutta, kun tilaan tuo jonkin huonekalun, massiivisenkin, saattaa se näyttää todella pieneltä huoneessa. 

Juttelin ongelmastani sisustussuunnitelija Johanna Närvän kanssa. Johanna on auttanut minua useammassakin sisustuksellisessa pulmassa, joten kotimme on hänelle tullut vuosienmittaan "tutuksi". Varsinaiseen huonekalujen sijoitteluun ei enää Johannan kanssa tehty muutoksia, mutta yhdessä mietittiin, miten saadaan juurikin mittasuhteet tilassa kuntoon.

Äitini vanha kouluaikainen klaffipiironki pääsi ruokahuoneemme seinustalle ja piirongin päälle Johanna suositteli isompaa taulua. Valitsin Raamiin kauniin julisteen harmaisiin kehyksiin sekä vierelle nyt jo useampaan otteeseen vaihtuneita luonnonheiniä ja oksia.Piirongille pääsi myös yksi keramiikkatyömme kausivalojen kanssa. Kuopuksen kanssa olemme syksyn aikana käyneet keramiikassa ja kotiimme onkin tullut useampi uusi keramiikkatyö. Kurssi loppui meidän osalta, juuri kun kuopus innostui saven muovaamisesta. Joten, taidamme ilmoittautua kurssille toistekin.

Nyt yksi paikka kodistamme on saatu kuntoon ja seuraava kohde odottaa. Keittiöremontti kun saadaan valmiiksi on mukava nauttia syksyn etenemisestä ja joulun odottelemisesta.

Oikein mukavaa loppuviikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Tosi kaunis kaluste onkin, ansaitsee ehdottomasti arvoisensa paikan 😍

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piironki on ihana, hieman haastava vaan mittasuhteiltaan!

   Poista
 2. Viehättävä klaffipiironki on nyt edustavalla paikalla ja näyttää hyvältä.
  Välillä on niin hyvä inventoida kaappeja ja huomata miten uusi järjestys tuo lisää tilaa ja toimivuutta.

  Leppoisaa isänpäivän viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, välillä on hyvä katsoa mitä kaikkea sitä oiekin tarvitseekaan sitten ihan oikeasti!

   Poista
 3. Kauniisti tuo piironki asettui kotiinne. Tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkuhiljaa remppa alkaa olemaan loppusuoralla, ihana kun keittiö taas käyttökunnossa!

   Poista
 4. Ihana piironki!
  Teillä on muutenkin niin kaunis koti!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunis piironki! Ja tuo taulu sopii aivan loistavasti sen kaveriksi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti