FAME -musikaali


"FAME -musikaali on kasvutarina nuorista esittävän taiteen opiskelijoista matkalla tähteyteen. Koskettavan kasvutarinan pääosissa ovat juuri nämä opiskelijat, joiden elämä on täynnä ystävyyttä, intohimoa ja rakkautta. 1980-luvun New Yorkiin sijoittuva musikaali säkenöi aikakautensa henkeä ja valloittaa katsojat vahvalla energiallaan. Hittielokuvan pohjalta tehdyn Fame -musikaalin Broadway ensi-illasta on vuonna 2018 kulunut 30 vuotta."


Sain kutsun Fame -musikaalin ensi-iltaan ja mielelläni järjestin kalenteriini ajan, jotta ehdin osallistumaan tähän nuorten, tulevien tähtien siivittämään näytökseen. Mukaani näytökseen sain hyvän ystäväni, joten tämä ilta oli jo lähtökohdiltaan onnistunut.


"Mitä mä nyt teen? Saavun tienristeykseen. Mihin suuntaan mua elämä vie? 
Tulevaisuus täytyy tehdä itselleen."

Musikaali vei katsojan mukanaan New Yorkiin ja energisten nuorten pariin. Ja, sitä tämä esitys todellakin oli, täynnä nuoria lahjakkaita laulajia ja tanssijoita. Täynnä energiaa ja halua kurottautua kohti unelmiaan, tähteyttä. Musikaalissa oli hienosti yhdistetty rooleihin nuoria lukiolaisia, kokeneita ammattinäyttelijöitä sekä kunnon livebändi soittokunnan puhaltajilla lisättynä.

Rooleissa oli useampi tuttu nuori ja olikin koskettavaa nähdä katsomossa heidän vanhempiaan silmäkulmat kostuneina. Vähällä oli, ettei omatkin silmäkulmani kostuneet, niin hienosti nuoret esiintyivät. Voin vain olla ylpeä oman kotikaupunkini nuorista tulevaisuuden tähdistä.


Teatteriyhdistys Fake ry esittää tänä keväänä 15 näytöstä suositusta FAME -musikaalista. Musikaalissa esiintyvät Rauman Lyseon lukiolaisia sekä vahvistuksia lähiseudun teattereista. Livebändinä The Stonewalls -yhtye sekä poikasoittokunnan puhaltajat kapellimestarinaan Anne Lehtomäki-Koskinen. 

Musikaalin on ohjannut Uusikaupunkilainen Lauri Ketonen ja koreografiasta on vastannut Sonja Sorvola sekä laulujen harjoituksista Paula Kuusisto. Tällä kokoonpanolla on musikaalista saatu luotua tunteikas kertomus nuorista esittävän taiteen opiskelijoista.


Kiitos Teatteriyhdistys Fake ry hienosta musikaalielämyksestä!
KaisaLainatut tekstit ovat Teatteriyhdistys Fake ry -esitteestä ja kuvat ovat Elmeri Elon ottamia.

Kommentit

 1. Oispa ihana päästä musikaaliin tai teatteriin... Ihanaa loppuviikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musikaaleja on aina hieno päästä katsomaan ja varsinkin tällaisia missä nuoret taiteilijat esiintyvät!

   Poista
 2. Ihanaa ja musikaalit on niin mahtavia elämyksiä. Fame oli aikoinaan upea leffa ja se musa ja tietty sarjaakin seurasin innolla. :) Kivaa loppuviikkoa Kaisa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo FAME musiikki on kyllä jäänyt mieleen ja nyt oli mukava nähdä musikaalin muodossa katsomosta!

   Poista
 3. Samoissa fiiliksissä täälläkin on elelty - siis niin huikea esitys<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin mahtava esitys. Wau, miten lahjakkaita nuoria esiintyjiä!

   Poista
 4. Fame-musikaali on varmasti ollut ihan huikean hyvä. Muistan sitä nuoruudessani katsoneeni telkusta ja se oli ihan suosikkiohjelmani. Menisin itsekin heti katsomaan tuon musikaalin, jos se olisi mahdollista jossain lähiseudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä teilläkinpäin musikaali tulee joskus näytäntöön!

   Poista

Lähetä kommentti