Hyytämöinen pakkasen poika


"Saako nuuttipukki tulla laulamaan?" Tänään on jälleen se päivä vuodesta, kun täällä meillä lännessä lapset naamioituvat ja lähtevät kiertämään naapurustoa. Esittävät pienen laulun ja saavat yleensä muutaman karkin palkaksi.

Niin myös meidänkin kuopus ilmoitti jo hyvissäajoin, että nuutinpäivänä hän pukeutuu Pakkasen pojaksi ja lähtee kitaransa kanssa rokkaamaan sekä keräämään karkkia. Esitettävä kappalekin oli jo selviö. Kuopus esitti muiden ryhmäläistensä kanssa esikoulun joulujuhlissa hauskan kappaleen hyytämöisestä pakkasen pojasta. 


Yritin löytää sanoja kappaleeseen, mutta en valitettavasti löytänyt. Jos joku lukijoistani tunnistaa kappaleen ja tietää sanat, niin mielelläni otan vastaan. Toki saan sanat varmasti esikoulusta ensi viikolla, joten asia varmastikin järjestyy.

Tiedustelin pojalta, mitä hän päällensä pukee. Vastaus oli tähänkin heti selvillä, mustat vaatteet ja musta peruukki. Peruukin kanssa samasta laatikosta löytyi aikoinaan isommille ompelemani valkoinen viitta, jossa toinen puoli on hopea ja selässä iso tähti. Tämä viitta kelpuutettiin myös pakkasen pojalle.


Tänään isot eivät enää lähde mukaan nuutittamaan, mutta kuopuksen kanssa tehdään perinteinen kierros isovanhemmille sekä tädeille ja sedille. Saa nähdä millaisen vastaanoton rokkari kitaroineen saa!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihana hahmo! Meillä ei todennäköisesti enää nuuttipukkeilla ja illan olemmekin pelireissussa Turussa, joten koko Nuutinpäivä perinteineen menee tältä vuodelta ohi.
  Mukavaa Nuutinpäivää kuitenkin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahmo oli kyllä mainio ja reippaana esitti pitkän kappaleen. Ja, sai palkaksi karkkia äidin mielestä koko vuoden edestä! ;)

   Poista
 2. Omassa lapsuudessa oli nuuttipukkeja, kun asuin Raumalla. Oulussa sen sijaan nuuttipukkeja ei ole. Hieno hahmo 👍😊 Mukavaa iltaa 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on länsi-suomen juttua tämä nuuttipukki. Teillä ilm sitten virvotaan?

   Poista
 3. Minunkin lapsuudessa oli nuuttipukkeja, mutta kun muutin pk-seudulle, tuo tapa on monille aivan tuntematon. Hauskan näköinen nuuttipukki teillä siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet sitten lapsena varmasti myöskin käynyt nuutittamassa! :)

   Poista
 4. On teidän pojilla niin kivoja ideoita - ovat tainneet periä äidiltään (ja varmaan myös isältään) kunnon satsin luovuutta ja kekseliäisyyttä:) Kiva, kun nuuttipukkeilussakin on omaperäinen persoonallinen juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kauniista sanoistasi! <3 Pakkaspoika oli kyllä niin reipas esiintyjä, aika pitkä nimittäin tuo kappale!

   Poista
 5. Mitä ihanat kuvat, ihana pakkaspoika. Upeaa talviviikonloppua teille. <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat!! Tuo tapa on mulle ihan tuntematon. Aina oppii uutta 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti nuuttipukkuje liikuu vain täällä meillä lännessä, muualla sitten virpojia pääsiäisenä! :)

   Poista

Lähetä kommentti