PERINTÖSAUMURILLA HURISTELLEN


Nuorempana olin aika kova ompelemaan niin vaatteita itselleni kuin lapsillekin. Nykyään ompeleminen on jäänyt vähemmälle, lähinnä sisustustekstiilien valmistamiseen. Tänä talvena innostuin ompelemaan erinäköisiä tuotteita merinovillaneuloksesta. 

Mummini perintösaumurin kaivoin varaston kätköissä, puhdistin pölyt ja pujotin langat, niin hyvinhän saumuri lähti toimimaan. Jälleen mietin, että tulisi useamminkin ommella, niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa ompeleminen on.


Meillä on merinovillaisia alusvaatteita ja muitakin asusteita ollut käytössä jo pidempään koko perheellä. Nyt oli tarve lähinnä pipoille ja tuubihuiveille, joten kovin monimutkaisista ompeluista ei nyt siis ollut kyse. 

Monimutkaisia tai ei, mutta itse tein ja lapset olivat tyytyväisiä. Varsinkin kun he saivat olla kangaskaupassa itse vaikuttamassa kankaanväriin, jokainen sai siis sellaisen asusteen kuin halusi.

Vaikka nyt onkin ollut jo hieman lämpimämpiä päiviä, on merinovillaisille asusteille käyttöä vielä pitkään. Ja, usein kesäisin merellä on myös mukava pukea päälle lämmintä villaa.


Mukavaa hiihtolomaa tällä tai ensi viikolla lomaansa viettäville ja ihania keväisiä talvipäiviä meille kaikille!

Kaisa 

Kommentit

 1. Kiva projekti ja on totte, että käsitöillä on rentouttava vaikutus. Täällä nautitaan hiihtolomassa jokseenkin liikunnallisissa merkeissä. Mukavaa lomaviikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Oi, ihailen aina muiden taitoa tehdä itse vaatteita! <3
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja, minä ihailen sinun taitoa sitoa kauniita kukkakimppuja/asetelmia. Jokaisella jokin taito. <3

   Poista
 3. On niin hienoa, kun ompelet! Olen itsekin ollut lähes teinivuosista lähtien intohimoinen ompelija ja silloin kun lapset olivat pieniä, tein heille valtavasti vaatteita itse. Sekä sisä- että ulkovaatteita, ja jopa laitoin vanut väliin että sain toppavaatteet, kun ei ollut valmiina riittävän kauniita kankaita. Se oli ihana harrastus ja miten ekstaasissa olinkaan aina kangaskaupoissa. Silloin niitäkin oli vaikka kuinka paljon, joka nurkalla. Nyt tyydyn lähinnä korjailemaan lastenlasten vaatteita ja pienempikin osaa jo sanoa 'mummi koljaa'. Heh.
  Mukavaa lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla ompeleminen on hieman kausiluontoista, välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän. Toivon että jatkossa ompelisin enemmän.

   Poista
 4. Kuten jo instagramin puolella tuumein, niin minulla tuolla odottaa yläkerrassa anopilta saama saumuri. Pitäisi vaan saada aikaiseksi, että alkais siihen perehtymään ja sitten harjoittelemaan... Joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota saumuri esille ja lähde harjoittelemaan ompelemista. Saumuri on näppärä ja saa mukavasti trikoovaatteita ommeltua.

   Poista
 5. Oi kun olet taitava. En osaa ommella oikeastaan mitään. Kivaa viikon jatkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ompelisin varmasti enemmänkin, mutta meillä ei ole kunnon kangaskauppaa kaupungissa. Aina joutuu lähtemään naapurikaupunkiin jos haluaa jotain vaatteita ommella.

   Poista
 6. Saumuri olisi kyllä kätevä! Mäkin ompelin nuorena mutta nykyään korkeintaan lyhennän verhoja tai lahkeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumuri on kyllä näppärä ja trikoookankaissa yms ehdoton. Itselläkin ompelu nykyään enemmän juuri verhojen ompelua ja lahkeiden lyhentämistä!

   Poista
 7. Kivoja juttuja olet tehnyt ja varmasti ovat mielissään. Meillä on myös merinovillaisia alusvaatteita ja sukkia. On ohempaa ja paksumpaa. Kelpo vaatteita .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Merinovilla on niin miellyttävää pukea päälle ja lämmin. Meillä käytössä lähes läpi vuoden!

   Poista

Lähetä kommentti