IHANA TULLA KOTIIN


Kevät on ihanaa aikaa, luonto herää ja kaikkialla vihertää. Kun työpäivän jälkeen ajelee kotiin ja kääntyy pihatiellemme, mikä kulkee kahden vanhan tontin läpi, molemmilla puolilla pihatietä kasvavien vanhojen omenapuiden, kirsikkapuiden, tuomien ja syreenien välistä. Ei voi kuin nauttia ja ihailla kevään vehreyttä.

Puissa on lehdet ja pikkuhiljaa puu toisensa jälkeen puhkeaa kukkaan. Taitoin yhden oksan myös sisälle, eikä mennyt montaa päivää kun oksa oli täydessä kukassa. Oksa koristaa kuistiamme ja on ihana jatke ulkoa sisälle tultaessa. Kuisti koki aika suuren muutoksen viime keväänä, josta kirjoittelinkin täällä. Sisustus on pysynyt hyvinkin samanlaisena koko vuoden. Talvella ja jouluna hieman runsaampana, taljat ja kynttilät tuomassa lisälämpöä. Nyt keväällä lisälämpöä ei kaivata, vaan suuret ikkunat tuovat valon sekä lämmön tuplattuna sisälle.

Tänä keväänä olen metsästänyt tyynyille kivaa koria, laatikkoa tai jotakin säilytyspaikkaa. Mutta, toistaiseksi sopivaa ei ole löytynyt ja niinpä tyynyt ovat kasassa penkillä. Ja, aika hyvinhän ne siinäkin säilyvät, sekä on helposti saatavilla kun niitä tarvitsee.

Hankin tyynyt aikanaan aivan muuhun tarkoitukseen, mutta nyt kevään tullen olenkin huomannut, miten tyynyt palvelevat päiväkahvia nauttiessa ulkorappusilla istuen. Ja, ulkorappusista onkin tullut uudestaan yksi lempipaikkani päiväkahvilla. Rappujen viereen kun rakentui tänä keväänä kuopukselle paikka pelata säpää, joten kahvinjuonnin lomassa on mukava seurata innokasta pelaajaa.


Toukokuu etenee ja kesäkuu on jo aivan lähellä. Toivottavasti ilma lämpenee pian ja pääsee pukemaan ylleen kesämekon sekä sandaalit!

Kaisa

Kommentit

 1. Meillä oli tänään myös lasiterassi ihan kuuma, melkein kuin saunaan olisi mennyt.Siellä kadvit voi hyvin, illalla kiikutan ne sisälle taas.En halua,että paleltuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kyllä niin ihania ilmoja, ihana kesä ja lämpö! Toivottavasti saadaan nauttia tällaisista ilmoista pitkään!

   Poista
 2. ihana tyyny ja nyt on jo luonto niin kauniina ja kukinta. Aurinkoista viikkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aamulla juuri ihastelin kun huomasin että pihapensaisiin ja puihin on puhjennut lisää kukkia. Nyt ei voi kuin nauttia kauniista luonnosta ja lämmöstä. Vaikka onhan tälläkin varjopuolensa, lämpö ei sovi kaikille (vanhukset) ja keväinen siitepöly. No, niinhän se aina on, olkoon vuodenaika tai ilma mikä tahansa.
   Aurinkoa viikkoosi! <3

   Poista

Lähetä kommentti