LISÄÄ VALOA


Olohuoneemme isoista ikkunoista tulvii valo sisään, huonetta ei voi siis sanoa mitenkään pimeäksi. Yläkertaan avautuva olohuone luo avaruutta, joten huone tuntuu jo olemassaan neliöitään suuremmalta sekä avarammalta. Kun seinälle ripustaa vielä peilin, tila vaikuttaa entistä suuremmalta sekä avarammalta.

Kun seitsemän vuotta sitten, saimme perinnöksi tämän lipasto kaunottaren, en ollut aivan varma onko meillä sille paikkaa. Tai, haluanko edes lipastoa meille, koonsa sekä koristeellisuutensa vuoksi. Huonekalurallin jälkeen lipasto löysi paikkansa olohuoneestamme, paraatipaikalta. Vuosien myötä lipastosta on tullut minulle aarre, josta en helposti ole valmis luopumaan.

Lipaston päälle olen asetellut milloin millaisiakin asetelmia, mutta aina seinä on tuntunut kovin tyhjältä. Erilaisia taulujakin olen kokeillut, jospa ne olisivat ratkaisseet tyhjän seinän ongelman. Erikorkuiset asetelmat tai taulut eivät ole kuitenkaan ratkaisseet tätä ongelmaa.Keväällä nostin lipastolle, seinään nojaamaan ison metallilautasen. Jotta näkisin olisiko pyöreämuoto ratkaisu tähän muuten hyvin kulmikkaiden muotojen sekaan. Lautanen ei kauneudellaan ollut ratkaisu, mutta muodoltaan toi kaivattua pehmeyttä tilan ilmeeseen. 

Pohdin asiaa Sisustustalo Kodinonnen Johannan kanssa, mikä pyöreä seinälle sopisi. Päädyimme peiliin, mutta mustilla vai vaalenharmailla kehyksillä? Jälleen kivijalkamyymälän etuus nousi esille, kun sain peilin kotisovitukseen. Kehyksen väriä ei pahemmin tarvinnut pohtia, kun mustakehyksisen peilin nostin seinälle. Mustat kehykset tuovat tilaan sopivaa särmää ja ryhdikkyyttä.

Perintölipasto on asettunut pysyvästi olohuoneeseemme. Puu tuo ihanaa lämpöä sekä kodikkuutta muuten hyvin vaaleaan tilaan. Muovinen pöytälamppu lipaston päällä, pyöreä musta kehyksinen peili seinällä, kulmikas kello sekä viherkasvi, erilaiset muodot ja materiaalit luovat kokonaisuuden mikä on minun mieleeni.


Jälleen on yksi pitkään mietinnässä ollut sisustuspulma ratkaistu. Avaruuden sekä valoisuuden lisäksi, muodostaa peili ja lipasto kodikkaan kokonaisuuden. 

Onko sinulla tällaisia pitkäaikaisia sisustuspulmia?

Kaisa

Kommentit

 1. Tuo lipasto on kyllä NIIN kaunis! Joskus sisustuspulmatvoivat ratketa pienilläkin asioilla. Omaan sisustukseen jotenkin sokeutuu eikä näe välttämättä kaikkia mahdollisuuksia. Jonkun toisen ihmisen mielipide saattaa ratkaista koko pulman...ja näin taisi käydä tässä sinun jutussakin. Oikein mukavia toukokuun viimeisiä päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lipasto on todella kaunis ja laatikoihin mahtuu säilöömään kaikkea tarpeellista runsaasti. :)

   Poista
 2. Lipasto on kyllä kaunis ja olet kasannut sen päälle hyvän asetelman. Itsekin pähkäilen väillä tosi pitkään asetelmien kanssa, mutta lopulta vaan natsaa ja saan asetelman pitkän pohdinnan ja kokeilujen jälkeen valmiiksi. Mukavaa uutta viikkoa sinulle, Kaisa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä asetelmien tekeminen on todella haastavaa ja sitten kun saa esineet aseteltua vihdoinkin paikoilleen, huomaa että esineet pysyvät niissä paikoissa pitkään!

   Poista
 3. Se sopii niin hyvin teille ja peili on piste iin päälle 🤗
  Muistatko minkä koikoinen peili on? Olen musta reunaista vastaavaa nimittäin etsinyt, mutta liian suuria tullut vastaan vain.

  Iloa uuteen viikkoon 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itse niin tyytyväinen tähän lopputulokseen.

   Peili on ostettu Kodinonnesta ja heiltä voi myös tilata tuotteita Matkahuollon kautta tai sitten lähdette käymään täällä meillä Raumalla. Pääset samalla ihastelemaan kaunista Vanhaa Raumaamme. :)
   Tämä peili on halkaisijaltaan 63cm ja isompi (mikä löytyy meidän kuistilta) on 94cm halkaisijaltaan. Niin, ja näitä löytyy siis mustalla sekä vaaleanharmaalla kehyksellä ainakin.

   http://unelmoidenhaaveillen.blogspot.com/2018/04/kuisti-valoa-tulvillaan.html

   Poista
 4. Ihana lipasto ja mukavaa kun vihdoin löysi oikean paikan. Peili sopii todella hyvin seinälle ja lipaston kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo peili oli kyllä niin hyvä löytö ja sopii hyvin tuon vanhan lipaston kaveriksi.

   Poista
 5. Mielettömän kaunis lipasto, jolla on vielä tunnearvoa. <3 Ihanaa uutta viikkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Totta, tunnearvo on kyllä suuri. En kyllä enää antaisi pois, vaikka aluksi hieman olinkin sitä mieltä. :)

   Poista
 6. Aivan ihana tuo lipasto ❤ Peilejä tykkään itsekin käyttää pienen kotimme sisustuksessa avaruutta ja valoa tuomaan :)
  Iloa ja valoa alkaneeseen viikkoosi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Olen todella huono ripustamaan seinille mitään, joten meillä on peilejäkin aivan liian vähän. :) Saattaa olla että tulevaisuudessa peilejä muuttaa meille enemmäkin.

   Poista
 7. Kaunis lipasto ja juuri sopivaa pehmeyttä tuova pyöreä peili! <3
  Lempeää toukokuun loppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka päivä ihailen kokonaisuutta ja mietin, miksi en aiemmin tätä ole keksinyt.

   Poista
 8. Siis niin upea lipasto ja tuo peili sopii aivan loistavasti osaksi kokonaisuutta. Ihanalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peili on hieno ja lipasto arvokas minulle. En enää ole valmis pois antamaan. :)

   Poista
 9. No niin, sehän toimii! Lipastossa on hienoa ajan patinaa ja sillä on varmasti tarinoita kerrottavana. Toivottavasti myös tuleville sukupolville :) Hieno huonekalu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasto on täynnä tarinoita ja muistoja. Ihana iso ja raskas huonekalu!

   Poista
 10. Onpas kaunis lipasto ja kivasti tuo pyöreä muoto siihen pehmeyttä. Tykkään!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti