SYREENISTEN SILMÄLASIEN LÄPI


Vaikka kuinka olen katsonut tätä meidän keittiötämme syreenisten silmälasien läpi, on toisinaan mielen vallannut tunne, tästä kun vielä selvitään. Meistä varmasti useampi pystyy samaistumaan tilaanteeseen, tähän hyvin arkitodelliseen kaaokseen, kun jääkaappi sanoo työsuhteensa irti ilmoittamatta. Jokin lakisääteinen irtisanomisaika mielestäni saisi kyllä heilläkin olla!

Viime syksynä kun olin juuri saanut pakastettua kaikki marjat, pakastin sammui yhtäkkiä. Kun oli hetken miettinyt, päättikin vielä jatkaa työsuhdettaan, hyvä työntekijä. Mutta, tämä jääkaappi ei enää käynnistynytkään eikä kuulemma ollut mitään enää tehtävissäkään tai korjaaminen ei ole järkevää, koneen ikä huomioiden. 


Eipä siis auttanut muu kuin lähteä kodinkoneliikkeeseen uutta konetta ostamaan, Ja, mies oli tietenkin onnellisesti työreissullaan, joten tämän uuden työsopimuksen tekeminen oli täysin minun hommani. Onneksi saatiin lainaan pieni jääkaappi, jotta arki pyöri muutaman päivän ennen kuin uusi jääkaappi saatiin toimitettua meille.

Mittasinhan minä jääkaapin kotona, ennen kuin lähdin uutta konetta valitsemaan. Myyjän kysyessä onko kaappinne olut ihan tuollainen standardi, niin onhan se ollut. Mutta, ei hän huomannut mainita että standardi on muuttunut vuosien aikana. Tai, ostaja ei huomannut kysyä mikä se standardi sitten oikein on.


Tilasin lopulta pakastimenkin, kun eipä sekään enää ihan kunnossa ollut, jatkoajalla. Olin tilannut koneet asennettuna, mutta eipä se hyödyttänyt mitään kaappien toimituksen yhteydessä, kun eivät nuo koneet kaapistoon mahtuneet. Nykyinen standardi kun on viisi senttiä enemmän kuin ennen.

Eipä siinä muu auttanut kuin ottaa yläkaapit irti ja tilata hieman uutta levyä, jotta saadaan rungosta tarpeeksi korkea ja kaapeille kiinnityspintaa. Samalla tuli tehtyä pientä inventaariota yläkaappeihin, mitä kaikkea sinne onkaan vuosien aikana kerääntynyt. Ja, ilmeisesti syksyn sadonkorjuuta odottelen, kun säilytysrasioitakin on toista metriä tyhjänä!


Kuvissa näkyvä vanha pakastin on saatu tyhjennettyä ja kannettua pois. Saa nähdä mitä sillä päädymme tekemään, käynnistyykö vielä ja saisimme säilöttyä syksyllä hiukan enemmän marjoja kuin mitä tuohon keittiössä olevaan pakastimeen mahtuu. Säilykerasiat ja yläkaapit odottavat edelleen uusia levyjä, jotta saadaan tavarat paikoilleen.


No, onneksi ilmat suosivat eikä sisällä juurikaan tule vietettyä aikaa ylimääräisesti, yläkaapit ja tavarat eivät ärsytä keittiön nurkassa. 

Syreeniset silmälasit päähän ja kohti Juhannusta. Tästäkin selvittiin ja näin jälkikäteen naurattaa koko operaatio jääkaappi!

Kaisa

Kommentit

 1. Voi mikä tilanne siellä on ollut! Onneksi nyt jo tilanne paremmalla puolella! Voin samaistua tunteeseen, vaikka eri asiasta kyse, mutta viime viikolla ei muuttoaikataulu naurattanut, päinvastoin, nyt jo kevyemmin mielin 😊 ihanaa juhannusta! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tuo epäselvyys muuttoaikataulusta ei naurattanut. Onneksi sekin nyt järjestyksessä. Lopulta voidaan nauraa näillekin selkkauksille! <3

   Poista
 2. Voi apua! Pakastimen ja jääkaapin hajoamiset ovat kyllä tilanteita joissa sitä huokaisee ensin syvään ja sitten toteaa että ei kai tässä auta kun toimia. Onneksi jo paremmalla puolella tilannetta.

  Aurinkoista Juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Aarghhh tyypillistä ja pahinta ja pakastimen rikkoutuminen on niin kurjaa, kun sinne menee kaikki pakkaseen taltioidut herkut.

  Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta kyllä elämä välillä heittelee ja tuo ärsytyksiä. Ihanaa ja aurinkoista uutta viikkoa Kaisa. <3

  VastaaPoista
 4. Huh, jopas oli ikävää, mutta lopputulos on kaunis ja rosteri sopii hienosti keittiöönne.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti