AVOIMET PUUTARHATViikonloppuna vietettiin avoimet puutarhat teemapäivää, lähettyvillämme oli useampikin piha johon olisi ollut mukava päästä kurkkaamaan, mutta aikataulut eivät antaneet myöden. Maanantai illalla pääsin kurkkaamaan yhteen humoristiseen pihaan, miten toisen romu voikaan olla toisen aarre ja aarteesta voi syntyä taidetta puutarhaan.

Kuluneen kesän aikana oma pihamme on jäänyt niin vähälle huomiolle ja muutamat kukat jotka onnistuin ilokseni saamaan, ovat muisto vain viime viikon sateiden jäljiltä. Joten, sitä suuremmalla syyllä oli mukava ihastella toisen kaunista ja hoidettua pihaa. Niin, ja tässä puutarhassa vanha piha oli saanut humoristisen sekä tuoreen kädenjäljen.On ihana päästä vierailemaan erilaisiin koteihin tai puutarhoihin. Vaikka jokainen koti tai puutarha onkin hyvin erilainen kuin oma, löytyy niistä aina jotakin minkä voisi ottaa omaankin kotiinsa. Tässä ystäväni puutarhassa oli humoristisia yksityiskohtia ja runsaita istutuspenkkejä, pihan ollen samalla hyvin selkeä sekä järjestelmällinen.

Istutusten lomassa oli yksityiskohtia, jotka olivat ystäväni tekemiä. Kanojen, kissojen ja koirien lisäksi pihalla "juoksenteli" erilaisia muita eläimiä, vanhoista tavaroista tehty lohikäärme ja vahtikoira. Katetut terassit oli sisustettu muutenkin kuin vain puutarhapöydällä ja pihagrillillä. Terassilta löytyi niin peili kuin nojatuolikin ja kyllä tuolissa olikin mukava istua kun terassiin oli tehty halkopinoista seinät, jotta tuuli ei onnistu haittaamaan rentoutumista.

Ja, kun oikein tarkkaan katsoo peilikuvaa, huomaa kuinka ihastuttava ruusukylpy odottaa kylpijäänsä vanhassa kylpyammeessa. Puutarhaa oli ihastelemassa ryhmä naisia, joten varmasti useammallekin olisi tuo ruusukylpy kelvannut.Pihalla oli ihastuttava kesäkahvila jossa nautimme ruusukupeista kahvia sekä maittavia herkkuja. Ilta oli lämmin ja mukava. Samalla kun ihastelimme puutarhaa vaihdoimme kuulumisia ja niitä oli runsaasti, pitkän kuluneen kevään jälkeen.

Toisen romu on toisen aarre ja tässä pihassa jokainen aarre oli löytänyt uuden käyttötarkoituksen!


Kaisa

Kommentit

 1. Tosi kiva tapahtuma, en tosin tiedä järkätäänkö Porvoossa tälläistä. Ihania kesäpäiviä Kaisa teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava kun pääsee kurkkaamaan ja ihastelemaan ihan vieraidenkin pihoja. Pihoja joista (tällainen ei puutarhuri :) ) voi haaveilla.
   Kiitos ja ihania kesäpäiviä myös teidän perheelle! <3

   Poista
 2. Täällä ei ollut avoimia ovia puutarhoissa, tai en osannut etsiä oikeasta osoitteesta. Itse luin siitä jo jostain infosta sähköpostissani .Kaunis on ollut tuo ystäväsi puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tainnut tänä vuonna jäädä useampi tällainen tapahtuma järjestämättä. Toivottavasti ensi vuonna taas järjestetään laajemmin!

   Poista
 3. Oi kuinka kiva tapahtuma! En tiedä onko meillä tollaista mutta pitääkin tutkia tarkemmin.

  Ihanaa heinäkuista alkavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 4. Avoimet puutarhat on tosi kiva idea, upeaa että vuosi vuodelta puutarhansa portit avaavia on yhä enemmän! Meidän tutustumisretkemme suuntautui tällä kertaa Hämeenkyröön, ja oli kyllä yksi tämän kesän rattoisimmista päivistä!
  Ystävälläsi on hauska ja hyväntuulinen piha! Kiitos, että pääsin kurkkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava päästä kurkkaamaan kauniisiin pihoihin!

   Poista

Lähetä kommentti