JUHLAT SISÄLLÄ VAI ULKONA


Kun viime syksynä esikoiseni ilmoittautui rippikouluun, lähdin heti mielessäni miettimään millaiset juhlat hänellä järjestämmekään. Onhan rippileiri tai prometheus-leiri juhlineen yksi nuoren tärkeistä hetkistä elämässä. Tai, itselleni ainakin on ollut, yksi etappi elämässä. 

Meidän kohdalla tulevat juhlat ovat sitten ensimmäiset ristiäisten jälkeen, ensimäiset suuremmat juhlat kun järjestämme itse. Olen onnekkaassa ja kiitollisessa asemassa, kun vanhempani ovat järjestäneet aikoinaan lapsiemme ristiäiset tarjoilujen osalta. Mikä helpotus silloin vauva-arjen keskellä. Mutta, nyt tuleviin rippijuhliin.

Haaveilin mielessäni ihanista kesäjuhlista. Kesäkuussa luonto on kauneimmillaan, pihalle katoksia ja hyvää ruokaa, satokauden mukaisesti. Rentoa juhlintaa ja vieraita hieman laajemminkin. Pihajuhlat, on mahdollisuus kutsua vieraitakin hieman laajemmin. Koska meillä on mieheni kanssa molemmilla aika isot perheet, ei jokavuotisiin lasten syntymäpäiviin tule kutsuttua kuin vain lähimmät. Mutta, pihajuhliin ja esikoisen rippijuhliin olisi mahdolisuus kutsua vieraita enemmän, omat tädit ja sedätkin mahtuisivat juhliin mukaan.
Kulunut kevät toi muutoksia myös rippikoulujen järjestämiseen sekä konfirmaatio aikatauluihin. Osan rippikoulusta esikoinen kävi keväällä etätetävien merkeissä ja varsinainen lähijakso siirtyi kesäloman loppuun. Varsinainen konfirmaatio on vasta lokakuussa, joten haaveeni pihajuhlista sai siirtyä keskimmäisen tuleviin rippijuhliin parin vuoden päähän.

Nyt katse on siirretty jo syksyyn ja lokakuuhun. Suunnitelmia on tehty, toki hieman varovaisemmin, miten syksy käynnistyy ei kukaan tiedä. Mutta, varmaa on että ripijuhlat meillä järjestetään, nuoren tärkeää päivää ei noin vain lakaista matonalle. Niin, ja on ihana huomata miten esikoinen odottaa tulevaa päivää, miten hänellä on omat mielipiteet sekä toiveet juhlien suhteen. Tulevista juhlista varmasti lisää syksyn aikana.

Mutta aiheeseen, juhlat sisällä vai ulkona? Olin siis haaveillut kesäjuhlista pihalla, puutarha ja luonto on kauneimmillaan. Aurinko paistaa ja pieni kesäinen tuulenvire sekoittaa hiuksia. Tunnelma on rento, lapset juoksevat pitkin pihaa helmat hulmuten, kiipeävät puumajaan juhlakengissään, miehet heittävät pikkutakkinsa oksalle roikkumaan ja naiset nauttivat kun aurinko lämmittää olkapäitään. Eikös pihajuhlat ole juuri tällaisia?

Kesäkuun lopulla, ihanista helteistä nauttiessamme keksin nopealla aikataululla järjestää pihajuhlat, mieheni syntymäpäivät kun jäivät keväällä juhlimatta. Eli, nyt saan nuo haaveilemani puutarhajuhlat järjestää, hieman vaan pienemässä muodossa. Sääennusteita seuratessa, epävakainen sää oli tulossa ja helteet väistymässä. Mitä lähemmäs juhlahetkeä tulimme, sitä epävakaisemmalta sää vaikutti. Ennusteita seuratessa saattoi valita mitä enneustetta seuraa eli millaista säätä juhlahetkeen toivoi, toinen ennuste kun näytti aurinkoa ja toinen kaatosadetta. 


Juhlapäivän aamuna lähdin torilta ostamaan vielä mansikoita hellemekossa, ajatuksissa että päivästä tulee ihanan lämmin ja aurinkoinen, olihan taivas kauniinsininen. Mitä pidemmälle päivä kului ja harmaatpilvet valtasivat taivaan, oli myönnettävä että sateen saamme niskaamme illalla. 

Onneksi saimme järjestettyä muutaman lisäkatoksen pihallemme, jokaiselle vieraalle paikka sateen tullessa. Kaikki oli valmista, vieraat saapuivat ja pöydät oli katettu pihalle, kun sade alkoi ja yltyi tuulen kera. Vettä kasautui katosten päälle ja pojat kävivät vesiä valuttamassa pois, ettei kevyet katokset rikkoudu ainakaan nyt juhlien aikana. Vilttejä kaivettiin esille illan viiletessä, tarjottavat maistuivat, katoksissa pysyi kuivana, lapset juoksivat vesisateessa ja yllätysvieraatkin saapuivat. Juhlat saatiin järjestettyä ja onnistuneestikin!

Mutta, onko sisäjuhlat sittenkin kivemmat kuin ulkojuhlat?

Kaisa

Kommentit

 1. Ihana juhla postaus, tälläisiä on aina mukava lukea 🥰
  Molemmissa on puolensa, itse kun en nykyään varsinkaan helteestä enää pidä, niin on mukavaa jos pihajuhlissa on myös varjopaikkoja. Tai juhlat järjestetty niin, että tarpeen tullen myös sisällä mahd. Olla.
  Saat varmasti todella kauniit rippijuhlat syksyllä järjestettyä, ihana ruska ympäröi, kuulostaa aivan todella ihanalta ❤

  VastaaPoista
 2. Mukava postaus ja nnoissani luina ajatuksiasi, sillä meillä juhlitaan ensi viikonloppuna. Ulkojuhlathan olis aivan ihanat mutta sääolot kun on mitä on, meillä juhlitaan seurakuntatilassa jonka varasin hyvissä ajoin. Samassa juhlapaikassa juhlittiin vanhempaa viime kesänä.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat♥ Kyllä kesällä juhlat on kivoja ulkona, vaan kun nämä säät on mitä on niin onhan siinä aina riskinsä:) Kiva että teidän juhlat sujuivat sateesta huolimatta hienosti! Muutama vuosi sitten pidimme pojalle #Ohi on- juhlat kun varusmiespalvelu oli suoritettu, silloin olikin sitten niin kuuma päivä että kakut sulivat kovaa vauhtia ja tuntui että kaikkien tarjottavien kanssa oltiin pulassa vaikka niitä kuinka yritti pitää kylminä:)) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 4. Kesällä säästä ei koskaan tiedä. Pihajuhlat on niin ihania järjestää, mutta varasuunnitelma sateen varalle pitää aina olla. Meillä kävi onni, kun jouduimme koronan vuoksi siirtämään häitä ensi vuodelle. Alkuperäisenä hääpäivänä satoi kaatamalla, joten toiveena josko ensi vuonna olisi parempi sää, kun juhlat viimein pidetään.

  VastaaPoista
 5. Ulkona! Aina kun sää hiukkaakaan sallii. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti