Haaveena rakentaa omakotitalo

Ensimmäisessä postauksessa kirjoitin haaveestani, aloittaa oman blogin kirjoittaminen. Tuon haaveen toteutumiseen meni kuusi vuotta. Mutta, nyt haaveeni on totta.

Tuolloin kuusi vuotta sitten (tai oikeastaan siitä on jo kahdeksan vuotta) haaveilimme myös oman kodin rakentamisesta. Seurailimme tiiviisti myytäviä asuntoja sekä tontteja. Löysimme ilmoituksen myytävästä tontista, lapsuudenmaisemistamme. Kävimme tuolloin katsomassakin tonttia, mutta ajattelimme jospa kaupungin vuokratonteista löytyisi sopivampi. Meni vuosi ja ehdimme osallistua useampaankin tonttiarvontaan, arpaonni ei vaan suosinut meitä. Tontti oli edelleen myytävänä. 

 
Tontti oli ja on ihana, vanhaa asuinaluetta. Teimme tarjouksen, joka hyväksyttiin. Meistä tuli oman tontin omistajia.
 
Löysimme hyvän tiimin ympärillemme, rakentamaan meidän perheelle omaa kotia. Meidän haaveidemme mukaan.
 
Rakentaminen lähtikin liikkeelle vauhdilla. En meinannut pysyä vauhdissa mukana. Pian sain huomata, että suunnittelemamme huonejako näkyi.
 
 

Oli aika päättää millaisen keittiön haluamme. Minne sijoitamme lipaston ja pöytälampun. Tuli olla pitkälti sisustus mietittynä, sähköistyksen vuoksi. Ei ollut helppoa ensikertalaisille. Yksikään seinä ei vielä ollut pystyssä ja meidän piti tietää/päättää mitä haluamme. Onneksi olemme osanneet tehdä monta hyvää päätöstä, niistä jatkossa lisää.

   
Lasten "talo" nousi vielä nopeammalla vauhdilla harjakorkeuteen. Oli sisustus mietitty ja terassi oikeaan suuntaan. Päiväkahvit ja mehut sai nautittua auringon paisteessa.
 
Urakasta selvittiin hyvin. Kouluarvosanaksi voi antaa 9. Nyt olemme asuttaneet kotiamme jo reilut viisi vuotta. Koti on valmis tai ainakin melkein. Eikö sanota, että omakotitalossa on aina jotain tehtävää.
 
 Kaisa

Kommentit