Rosmariini

En oikein osaa käydä talvisin torilla. Mutta, kun aurinko alkaa lämmittää, myös minun tieni vie yhä useammin torille. Kesällä vierailen torilla viikottain, joskus jopa päivittäin. Ai että, torin tuoreet tomaatit, kurkut, mansikat, herneet... Onneksi ei enää kovin pitkään tarvitse odottaa että saa näitä kaikkia herkkuja!

Vaikka vielä ei ole noita kaikkia herkkuja tarjolla, niin kyllä torilta löytyy jo monenlaista. Kuten tämä rosmariini.

Käydessäni torilla, asioin aina kahdella kojulla. Toisesta ostan perunat, hieman iäkkäämmältä herralta. Varsinainen syy miksi ostan juuri tältä kojulta on, hän myy ystäväni miehen kasvattamia perunoita. Niin, ja ne kun nyt vaan on niin hyviä varhaisperunoita. Ja, toisesta ostan kaiken muun. Kojulla on myyjänä vanhempi rouva. Häneltä saa hyvän palvelun lisäksi, hyviä reseptejä. Tämä koju on niitä harvoja joista hinnat löytää selkeästi, ei tarvitse etsiskellä.

Kun olin tätä rosmariinia ostamassa, kerroin että se tulee lähinnä sisustuselementiksi. Myyjä kertoi hoito-ohjeen sekä ohjeen rosmariiniperunoihin.


Kotona päätinkin heti kokeilla. Saivat hyvän vastaanoton, eli tulevana kesänä meillä syödään varmasti toistekin rosmariiniperunoita. Kunhan minä saan vaan rosmariinini elämään.

ROSMARIINIPERUNAT

1 kg jauhoisia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
      mustapippuria
      rosmariinia

Pese perunat huolellisesti (kuorisin kyllä vanhat perunat, uudensadon perunoille riittää varmasti peseminen) ja leikkaa ne 4-6 osaan tai paksuiksi viipaleiksi.

Siirrä perunat kulhoon ja pyöräytä ne öljyssä. Mausta rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada perunat leivinpaperin päälle pelille ja levitä ne yhteen kerrokseen. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä perunat lastalla kypsentämisen puolessa välissä.


Näitä voin suositella. Helppo lisä lihan kanssa!

 Kaisa

Kommentit