Karkkipäivä

Vietetäänkö teillä karkkipäivää? Kun lapset olivat pieniä, olin todella tarkka että karkkia syödään vain yhtenä päivänä ja vain tietty määrä. Vain hedelmäsokerilla makeutettuja jne. Ja, tätä niuhottamistani kesti, todella vähän aikaa. Ja, mistä tämä johtui?

No, siitä että olen itse niin todella perso karkille. Samalla kun olen todella vaativa karkkieni suhteen. Syön karkkipussista vain hedelmäkarkit ja suklaat, tietty salmiakki käy. Mutta, perinteiset ns mustat karkit annan muiden syötäväksi tai jemmaan kaappiin, kunnes ovat niin kovia että lentävät roskikseen.
Niin, miten tässä nyt sitten yrittää laittaa lapsille tiukkoja karkkipäiviä, samalla kun itse napostelee karkkia toisella kädellä. Äidille karkkilakko, ehdotti lapset kerran. Ja, tämä tarkoitti sitä että lapset valitsivat itselleen vain mustia ja kirpeitä karkkeja. Niitä kun minä en syö. No, turhaan valitsivat, en nyt niin karkinperäänole että lasten karkkeja söisin.

Minun karkinsyöminen vähentyi/loppui ja lasten syöminen pysyi kohtuullisena. No, tätä lakkoa ei kauan kestänyt. Tai, ei lainkaan. Söin karkkia töissä. Tämäkin selvisi pian lapsille, kun töissäni käydessään löysivät karkkipussiin työpöydältäni.
No, onneksi ei ole tämän vakavammasta asiasta kyse. Eikä tilanne nyt ihan niin vaikea ole, kuin sain sen tässä kuulostamaan.

Jälleen on yksi viikonloppu takana. Lapset saivat karkkiannoksensa perjantaina ja itsellenikin ostin hiukan karkkeja. Kaadoin karkit kulhoon olohuoneen pöydälle. Siitä oli mukava napostella aina ohimennen ja taisi kulhon ohi joku muukin kuin minä kulkea.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kaisa


Kommentit

 1. Meillä vietetään karkkipäivää aina perjantaisin.
  Se oli jo minun lapsuudessani aina perjantai.
  Kivannäköinen tuo karkkikuppi!
  Hyvää sunnuntai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapsilla tuo karkkipäivä perjantaisin, jämiä napostellaan myös lauantaina. Itselläni karkkipäivä, jokainen päivä! :)

   Poista
 2. Mulla jokainen päivä on karkkipäivä... :/ Kaunis karkkikulho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla että muitakin napostelijoita löytyy kuin minä. :) Mukavaa maanantaita!

   Poista
 3. Meillä kotona oli karkkipäivä noin 1-2 kk välein. Tai pitäisikö sanoa herkkupäivä, koska ei aina karkkia, vaan myös kokista shipsejä. Omat hervottomat pussit ja pullot. Sitten oltiin ähkyssä ja onnellisia. Aikuisena pidin pitkän tauon karkeista, mutta nykyään menee taas. Olen itseni kanssa sopinut että vain prismasta saa ostaa kun irtokarkit tarjouksessa. Toimii. Eikä ole koko ajan suu täynnä karkkia... Painon vuoksi näin.
  Ihana tuo lautanen ja karkkikulho. Tyylikkäät. Sopisivat niin minunkin olohuoneeseeni ;->
  Hyvää helmikuuta.

  VastaaPoista
 4. Todellakin vietetään karkkipäivää! Itsehän asun siis yksin, joten syy on niinkin looginen kuin se, että jos en vietä etukäteen päätettyä karkkipäivää, sitä karkkia tulee vedettyä joka päivä. Minulla ei ole minkäänlaista itsekuria, joten siksi on pakko toimia näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekuri! :) Sitä täällä tarvittaisiin, karkkien suhteen. Kiva kun poikkesit, tervetuloa toistekin!

   Poista
 5. Meillä ei ole erityistä karkkipäivää. Meillä karkkien syönti ja muidenkin herkkujen syönti on pysynyt aika hyvin kurissa. Lomilla huomaa vähän lepsuilevan, mutta arki palauttaa tässäkin asiassa ruotuun. Minä tunnustaudun karkkihirmuksi. Jos karkkia on kotona, voin syödä sitä paljonkin. Jos ei ole, voi mennä kauankin (siis päiviä), ettei tule yhtään karkkia syödyksi. On siis parempi, että ostan karkkia ja muita herkkuja vain viikonloppuisin ja silloinkin maltillisesti...itsekuria löytyy vaihtelevasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo itsekuri on kyllä välillä hakusessa. Joo, suosin itse myös tuota karkin ostamista vain viikonloppuisin. Mutta, töihin ostan helposti karkkia ja sitä sitten napostelen mielelläni töiden lomassa. Mukavaa sateista tiistaita!

   Poista
 6. Sokerihiiriä on täälläkin :) Isot Pätkikset ovat aika hyvin koukuttaneet!
  Olen huomannut, että ihmiset voi jakaa myös karkkimaun perusteella. Toiset valitsevat pussiinsa ällölöllö-hedelmäkarkkeja ja kuten itselläni, pussiin sujahtaa ne kovat, kirpeät ja salmiakit :P Tiedä sitten mistä maku kertoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muualtakin löytyy sokerihiiriä. :) En tiedä mistä maku kertoo, tärkein että jokaiselle löytyy oma lemppari.

   Poista
 7. Mä oon tykännyt myös että karkkia voi olla kipossa ja siitä kiva napsia ohikulkiessa mutta se salanapostelu on tuonut ikäviä kiloja lanteille ja nyt tosiaan vain yksi namipäivä viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kilojahan napostelu tuo. Ja, niistä kiloista kun ei enää niin pääsekään eroon, kuin silloin nuorempana.

   Poista

Lähetä kommentti