Tikkupullat

Aina ei kaikki suju ihan niin kuin on suunnitellut. Lapsilla alkoi koulusta hiihtoloma ja pienimmälläkin lomaa päiväkodista. Koko perheellä yhteistä aikaa, tätä onkin odotettu. Mutta, meidän perheeseen parkkeerasi influenssa ja näin osa perheestä täysin sänkypotilaina. Joten, yhdessä tekeminen jäi nyt haaveeksi. Toivottavasti me muut pysymme terveinä ja loppulomalla voisimme toteuttaa lomasuunnitelmia.
 
No, mutta me terveenä olevat päätimme viettää oikein kunnon raikkaan ulkoilupäivän mökillä. Pakkasimme sairastuvan autoon ja siirsimme tupalaiset mökille nukkumaan. Ilma oli hyvinkin harmaa (ei sinänsä piristävä) ja välillä taivaalta tuli hyvinkin sakeasti räntää. Mutta, ilma ei nyt meitä lannistanut.
 
Teimme pullataikinan kohoamaan ja lähdimme ulos sytyttelemään nuotiota sekä veistämään koivunoksista sormenpaksuisia keppejä.
 
TIKKUPULLAT
 
2,5dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1,5dl sokeria
1tl suolaa
1 muna
1tl kardemummaa
7,5dl venhäjauhoja
100g sulaa voita
 
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon kuivahiiva. Lisää joukkoon sokeri, suola, muna ja kardemumma. Osa jauhoista, sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja voi. Anna taikinan kohota liinan alla.
 
Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele ne sormenpaksuisiksi tangoiksi. Kierrä taikinanauhat keppien kuorittuihin päihin. Paista hitaasti kypsiksi nuotion hiilloksella.
Keppien hakeminen metsästä ja niiden kuoriminen oli mukavaa puuhaa. Mietin, koska viimeksi olen veistänyt itse. Yleensä meillä tuon veistämisen hoitaa mieheni. Mutta, sujuihan tuokin homma minulta ihan hyvin. Haavoilta säästyttiin.
 
Paistaminen sitten onkin jo aivan toinen juttu. Nuotiossa liekit löivät, emme siis malttaneet odottaa hiillosta vaan pullatikut nuotioon. Hieman saivat osa pullista liikaa väriä. Onneksi taikinaa oli niin runsaasti, että oli mahdollisuus valita minkä kohdan pullastaan syö.
 
Pullat tekivät hyvin kauppansa makean mansikkahillon kanssa. Ulkoilu virkisti ja väsyttikin. Vielä kuulemma on virtaa ja sauna tulisi laittaa lämpenemään. Joten, taidankin tästä nousta ja lähteä rantaan saunan lämmitykseen.
 
Mukavaa viikonloppua ja hiihtolomalaisille oikein mukavaa lomaa!
 
Kaisa


Kommentit

 1. Huippu idea! Mitä tuosta pienestä nuotion mausta, kun on tuore pulla ja hilloa päälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja ulkona kun kaikki maistuu niin hyvältä! :)

   Poista
 2. Meillä oli tällä viikolla perheenjäsenistä kahdella antibioottikuuri päällä. Onneksi saatiin porukka kuntoon ennen lomille lähtöä. Toivottavasti tuo sairastupa-aika ei viivy liian kauan aikaa teillä, vaikka eihän näille mitään voi. Toivotaan pikaista paranemista sinne ja mukavia hiihtolomapäiviä...kaikesta huolimatta. Ja kiitos jälleen reseptistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämäkin tästä. Mukavaa loman jatkoa!

   Poista
 3. Voi nämä ovat niin ihanat. Tulee ihan lapsuus mieleen ja retket ulkona. Silloin tehtiin tikkupullia. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Totta, oma lapsuus se tuli mieleen kun pullia paistoimme. Ja, taisi silloiinkin käydä useasti samanlaisesti, pullat paloivat. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 4. Pikaista paranemista sinne! Varmasti oli hyvää tuo Tikkupulla.
  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pullat oli huippu juttu. Aamulla pojat jo tiedustelivat, mitä kivaa tänään tehdään. :) Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Oi ihana mikä ohje ! Tästä tulee taatusti yksi meidän loman kohokohdista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kyllä tällaiset yhdessätekemiset ovat usein niitä loman kohokohtia. Ja, olkaahan kärsivällisiä ja odottakaa rauhassa hiillosta ennen kuin aloitatte paistamisen. ;) Kiva kun olet löytänyt blogiini, toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

   Poista
 6. Pikaisia paranemisia sinne! Täällä ollaan vihdoin toivottu. Miesväki on sairastellut lähemmäs kaksi viikkoa, minä olen ihmeenkaupalla säilynyt terveenä.
  Tikkupullia, nam! Pitää laittaa korvantaakse ;)

  Kivaa lomaviikkoa, toivottavasti petipotilaatkin ovat jo paremmassa kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, jospa selviäisin ilman sairastelua.
   Joo, ensin loimulohta ja sitten tikkupullia jälkkäriksi. Aika hyvältä kuulostais!
   Kiitos! Ja, mukavaa viikkoa myös teille!

   Poista
 7. Voi, että - tikkupullien paistoa<3 Ihan parasta herkkuelämystä ja tunnelmia, jotka painuvat varmasti lasten mieliin ihanina retkimuistoina<3 Meillä lapset vuolivat pienempinä tikkupulla- ja makkaratikkunsa keittiöstä mukaan napatulla kuorimisveitsellä. Varsinkin pajusta lähtee kuoret helposti niilläkin irti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppäriä nuo lapset, kuorimaveitselle. :) Eipä ole tullut mieleen kokeilla.:) Joo, kyllä tuntuu siltä että tuo tikkupullien paistaminen ja yleensäkin retkikokemukset (saaressa, metsässä) ovat lapsille mukavia ja tärkeitä kokemuksia/muistoja.

   Poista

Lähetä kommentti